7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

A družstvo žákyň stříbrné v Krajském přeboru své kategorie

DSC 0808

Družstvo žákyň "A" beze ztráty setu vyhrálo finálový turnaj jihomoravského Krajského přeboru žákyň a v celkovém pořadí jim patří stříbrný stupínek. Postup na Mistrovství ČR si naše děvčata vybojovala již 3. místem v Českém poháru.

Na žákyně A čekalo v sobotu zasloužené finále krajského přeboru, do kterého nastupovaly naše hráčky s jednoznačným cílem - vyhrát. Postupový pavouk byl předem jasný, pouze velké překvapení by nám přisoudilo jiné soupeře. Stejně tak by nám pouze velmi náhodná a zcela nereálná konstalace týmů po finálovém turnaji zajistila celkové vítězství a titul přeborníka kraje. Proto jsme se soustředili sami na sebe a na naše nejlepší výkony. První utkání nás čekal tým Novolíšeňské. Utkání se dlouho rozjíždělo v mírumilovném, až ospalém tempu. Trvalo set a půl, než jsme začali komunikovat a než jsme ten královopolský motor nastartovali. Druhé utkání proti Sokolu jsme již byli v tempu a zaslouženě jsme ovládli oba sety. Ve finále již bylo jasné, že přeborníkem se stane náš soupeř ze Znojma a my uhájíme druhou příčku (v horizontu dlouhodobé soutěže). Možná i proto se naše motivace změnila ještě k lepšímu, protože v posledním utkání sezony jsme jednoznačně chtěli porazit našeho nejkvalitnějšího krajského rivala. Utkání provázela výborná atmosféra, mnoho přihlížejících a fandících diváků z řad rodičů, trenérů a střídajících hráček. Odvážný servis udržoval po většinu utkání soupeře pod tlakem a nutil přihravačky k chybám. Kvalitně zvládnuté dva sety v bouřlivé atmosféře zajistil Brňankám zasloužené vítězství finálového turnaje bez ztráty setu.

Komentář trenéra: Jsem velmi rád především za zodpovědný výkon ve finálovém utkání, kde jsme vysoce koncentrovaným výkonem plodili jen velmi malé množství chyb. Také jsem rád, že jsme předvedenou hrou bavili jak diváky, tak především sami sebe. Gratuluji za dobře odvedenou práci!

 

Konečné pořadí:

1. VK Znojmo-Přímětice A

2. VK Královo Pole A

3. Sokol Brno I.

4. Lokomotiva Břeclav A

5. Gymnázium Šlapanice

6. ZŠ Novolíšeňská

7. ZŠ Vejrostova

8. Volejbal Vyškov

...

11. VK Královo Pole M

...

13. VK Královo Pole B

14. VK Královo Pole D

 

 

Galerie:

http://hippopotamus.rajce.idnes.cz/volley_ZKY_finale_KP_2015_Vodova_28032015

 

Petr Pavlica


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT