7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 17. týdne

tn IMG 1091Vikend patříl vyvrcholením krajských soutěží nejmladších kategorií. Hlavně v poháru 7. tříd se našim mladším žákyním D velmi dařilo a po velmi vydařených výkonech si zaslouženě odnesly pohár pro vítěze celé soutěže. V nedělním "mega klání" 163 družstev, které se zúčastnily posledního kola Jihomoravského minivolejbalu se naše družstva také neztratila.

 

 

 

 

ŽKY-D: Finálový turnaj Jihomoravského poháru 7. tříd dívek

17.4. 10:30 VK Královo Pole D - VK Znojmo Přímětice C2 2:0
12:30   - VK Znojmo Přímětice D 2:0
  14:30   - Sl. Slavia Uh. Hradiště 1:1
15:30   semifinále - ZŠ Novolíšeňská A 2:0
18:00   finále - Sl. Slavia Uh. Hradiště 2:0
Komentář:

Zakončení letošní sezóny této soutěže proběhlo na ZŠ Novolíšeňská, kde se utkalo 8 nejlepších dívčích družstev. Letos se naše krajská soutěž stala spíše soutěží oblastní. Do soupeření s družstvy z Jihomoravského kraje se zapojily dívčí týmy Zlína a Uherského Hradiště, což určitě přispělo k vyšší kvalitě soutěže.

Ve finálovém turnaji byla družstva  rozdělena do dvou čtyřčlenných skupin, ve kterých se týmy utkaly každý s každým. Nám los přivedl do cesty dvě družstva z Přímětic a zmiňované U. Hradiště.

Dominantní útok, zejména v osobě Elišky Pokorné, skvělý servis, především Květky Grabovské, byl naší velmi silnou zbraní. Po jednoznačně vyhraných utkáních s přímětickými soupeřkami, ve kterých dostali příležitost další naše hráčky, nám stačilo uhrát jeden set v souboji s U. Hradištěm k boji o zlatou medaili, což  byl náš jednozančný cíl.

Základní sestava Pokorná, Grabovská, Stráská, Hrnčířová, Hložánková, Hofbauerová zvladala svou úlohu dobře, první set s UH bez problému vyhrála, a tak  umožnila vyzkoušet v druhém setu další herní varianty. 

Semifinále nás svedlo dohromady se soupeřem, kterému jsme měly oplácet nečekanou porážku s kvalifikace v Jihlavě. To se beze zbytku podařilo. Skvělý servis nám zjednodušil situaci (naše nejlepší herní činnost).

Ve finále jsme se potkaly opět s družstvem Uherského Hradiště, které ve velmi vyrovnaném boji se Zlínem a v infarktové tie-breakové koncovce si vybojovalo postup do závěrečného souboje o titul přeborníka Jmk.  Větší kvalita útoku a opět skvělý servis a i to, že se děvčatům dařila otupit blokem útoky hradišstkých středovek nás dovedlo k zaslouženému vítězství v celém turnaji. A tak titul přeborníka zůstal "doma", v našem kraji.

Turnaj jsme brali jako součást přípravy na republiku ml. žákyň v Liberci. Z toho důvodu se některé hráčky dostaly na hřiště minimálně či vůbec ne. O to víc jim chci poděkovat za skvělou atmosféru, kterou svým spoluhráčkám během turnaje vytvářely. Poděkování směřuji i k trenérovi KCM Luďkovi Grabovskému, který s námi absolvoval již druhou akci a také v tomto turnaji byl hnacím motorem družstva.

Marie Kašubová, hlavní trenérka

 

ŽKY-M7: Finálový turnaj Jihomoravského poháru 7. tříd dívek

17.4.   9:00 VK Královo Pole M - ZŠ Novolíšeňská A 0:2
  11:30   - VSC Zlín 0:2
  13:30   - Sokol Jehnice 2:0
  16:45   o. 5.místo - VK Znojmo Přímětice C2 0:2
Komentář:

V sobotu zakončily žákyně M7 letošní sezónu. V celkovém pořadí se jim podařilo probojovat do závěrečného Finálového turnaje Poháru 7.tříd, kam postoupilo nejlepších 8 družstev. Soupeřky ze Znojma, Zlína i Novolíšeňské však byly nad naše volejbalové možnosti. Po 3 porážkách jsme celkově na pěkném 5.místě.

Václav Starý, hlavní trenér

 

Foto: Richard Wiesner


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT