7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 18. týdne

EX JKY F2 U19 14 15Poslední dubnový víkend vyvrcholilo celoroční snažení družstva U-19. S vědomím, že přes vítězství v 1. finálovém turnaji, je nečeká jednoduchá záležitost, se děvčata dokázala poprat s nepřízní i poklesem formy a odměnou jim byla stříbrná medaile.

 

U-19: 2. finálový turnaj Extraligy juniorek

25.4. 16:00 SG L. Daňka Brno - VK Prostějov 3:2
26.4. 12:30   - PVK Olymp Praha 0:3
Komentář:

V sobotu 25. dubna se děvčata juniorského týmu U19 vydala bojovat o nejcennější kovy v rámci závěrečného turnaje extraligy juniorek pro sezónu 2014/2015. Od 16hod čekal děvčata na neutrální půdě pražského Olympu v hale Přípotoční soupeřovo družstvo VK Agel Prostějov. 

Brněnská děvčata posílena vědomím, že na prvním finálovém turnaji nedala soupeři ani nadechnout, vstupovala do utkání v roli favorita. Byla si také vědoma důležitostí utkání, na děvčatech byla znát velká míra zodpovědnosti a nervozity. Úvodní čtyři sety byly jako na houpačce. 1. a 3. set s přehledem ovládl soupeř z Prostějova, Brňanky se ale vždy vzchopily a zmohly se na řádnou odpověď, kdy 2. a 4. set jednoznačně urvaly pro sebe. 

Tie-break byl souboj nervů a neustálého těsného bodového přetahování. KP bylo nuceno neustále dotahovat jedno až dvoubodové manko, v závěru setu ale ukázalo své pevnější nervy a set získalo pro sebe. Pro ukázku, poslední pasáž setu zvládla naše děvčata s převahou v poměru 4:1. Konečný výsledek utkání:SG LD Brno  -  VK Agel Prostějov3:2 (-22,18,-17,19, 13).Těžké sobotní utkání jsme šťastně zvládli a s obrovskou radostí jsme odcházeli odpočívat do našeho pražského útočiště na Hase. 

V neděli od 12,15 bylo na řadě finále extraligy juniorek.

Naše družstvo juniorek nastoupilo ve stejné základní sestavě jako v sobotním utkání:

Šárka Šloufová (N), Gabriela Kopáčová (U), Anna Suchá (S), Klára Mikelová (S), Eva Hudylivová (B), Marika Tesařová (B) a libero Nikola Vaňková. 

Jako střídající byly stejně nezbytnou součástí týmu:

Dominika Malánová (N), Markéta Plešingrová (S), Adéla Chevalierová (S), Veronika Hrazdirová (S), Tereza Diatková (U), Lenka Podhrázká (B).

Družstvo Olympu v průměru o dva roky starší než družstvo brněnské nastoupilo v plné zbroji s Michaelou Mlejnkovou, Veronikou Trnkovou, Marií Kurkovou, Pavlínou Šimáňovou doplněnými o další o něco méně zvučná jména Pražanek: Annu Komárkovou, Terezu Pluhařovou a Annu Šotkovskou. Na Pražankách byla znát jejich zkušenost i jistota. Naše děvčata začala s respektem a zakřiknutě. Přesto ale byla děvčata odhodlána bojovat, vzdorovala a prala se v průběhu prvního a druhého setu. Po celou dobu měl Olymp navrch, v pasážích druhých technických timeoutů pak přicházely úspěšné momenty i našich děvčat, vždy to však stačilo na korigování stavu 19:20, resp. 20:21, olympská děvčata se nám bohužel ani jednou nepodařilo zatlačit. V samotných koncovkách byly jistější domácí hráčky pražského Olympu. Ve třetím setu již jasně dominovaly domácí a bez potíží získaly zápas a mistrovský titul pro sebe. Naše děvčata tudíž získala sice prohrané ale zato stále velmi cenné druhé místo. Konečný výsledek zápasu:PVK Olymp Praha  - SG LD Brno 3:0 (22, 21, 13).

Osobní ceny získala pak Gabriela Kopáčová jako nejlépe útočící hráčka a Anna Suchá jako nejlépe podávající hráčka. Družstvo svým skvělým výkonem táhla také kapitánka Eva Hudylivová a mladičká nahrávačka Šárka Šloufová.

S poděkováním masérovi Zdeňkovi Zítkovi a jeho starostlivé péči o děvčata a statističce a manažerce týmu Petře Žilkové za zajištěné perfektní zázemí

za tým U19

Šárka Melichárková, asistent trenéra

 

Taktiež patrí poďakovanie vedeniu klubu VK KP Brno za celoročnú podporu a opateru družstva U19, i rodičom a priateľom-fanúšikom všetkých hráčok.

Marek Meriač, hlavní trenér

Odkaz na tabulku soutěže

facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT