7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Dorostová družstva mají za sebou první přípravné kempy

tn mms 20150817 171659Srpen tradičně patří k měsícům, kde je potřeba nabrat co nejvíce impulzů, které jsou potřeba k zvládnutí nadcházející náročné sezóny. Družstvo U-19 zahájilo již v posledních červencových dnech a první srpnový týden strávilo v horském prostředí Jeseníků, Bělé pod Pradědem. Ostatní dorostová družstva týden poté odcestovala do jím dobře známé Písečné v podhůří Orlických hor. Krátké shrnutí připravil trenér U-17 Erik Nezhoda. Všechna družstva samozřejmě ještě čeká mládežnické klubové soustředění v Bystřici nad Pernštejnem.

 

Již druhým rokem se volejbalové týmy juniorek, U-17, kadetek a starších žákyň "A", kondičně připravovaly v Orlických horách. V malebném prostředí Písečné družstva absolvovala šest náročných dní, kterými zahájila pouť sezónou 2015/2016.

Všichni trenéři využili kopcovitého prostředí pro cyklistické etapy, stejně tak jako zázemí v Písečné k volejbalovým tréninkům na antuce i v tělocvičně, intervalovým běhům či posilování. Velikou výhodou se stal v horkém počasí i venkovní bazén. 

Obecní koupaliště se stalo v posledním dni centrem tradičného „Triatlonu v Písečné“, který řádně absolvovalo devatenáct hráček družstva U-17 a žákyň A. Vítězkou kategorie „U-17“ se stala Jana Weissová (30:00), před Dádou Digrinovou (31:00) a Luckou Podsedníkovou (31:51). V kategorii žákyň dominovala Květka Grabovská (35:09, v absolutním pořadí osmá), Před Karolínou Taušovou a Eliškou Andrýskovou. Obě družstva si v průběhu týdne „střihly“ ještě jednu disciplínu, kterou byla časovka na kolech do vrchu. Na devítikilometrovém stoupání Údolím Sejfů absolutně dominovala Eliška Ondráčková (26:00, ŽKY A), minutu za ní zaostala Peťa Vondráková (27:15, U-17). Tři nejmenované závodnice se v tomto náročném závodu ztratily a nalezeny byly po necelé hodině zpět na startu. Výšlapu se však nevyhnuly. 

Závěrečný večer soustředění obstaralo družstvo juniorek, které si pro ostatní přichystalo večerní grilování,  stezku odvahy nebo letní kino.

 

Erik Nezhoda

 

Foto: Wiesner, Nezhoda


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT