7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

V brněnském derby se překvapení nekonalo, připisujeme tři body

IMG 4008

V dohrávce 6. kola extraligy žen Královo Pole hladce přejelo SG Brno 3:0 na sety (20,17,9). Zápas se rozhodl v koncovce prvního setu a následující dvě sady už byly pouhou formalitou. Bruno Napolitano tak mohl protočit sestavu a dát šanci i novým posilám týmu.

V prvním setu jako by se Královo Pole ještě trošku herně hledalo, a tak se s ním do poloviny sady hráčky Sportovního gymnázia tahaly o každý míč. Pak se však Královu Poli podařilo získat několikabodový náskok, který už do konce nepustilo. Setbol na 25:20 krásně proměnila Anička Pospíšilová.

Druhý set ještě nabídl trošku bojovnější volejbal, i tak ho ale Královopolanky uhrály bez větších obtíží 25:17. Ve třetí sadě už hráčky Sportovního gymnázia Brno jenom kupily chyby a set odevzdaly prakticky bez boje 25:9.

Královo Pole tak ve své domácí hale získalo tři důležité extraligové body. Utkání pouze z lavičky a s berlemi přihlížela i zraněná kapitánka Míša Doležalová: „Na konci prvního setu jsme solidně hrající soupeřky zatlačily servisem a na bloku. Pak už jsme utkání dohrály bez problémů. Je to pro nás velmi důležitá výhra." Nejvíce bodů v zápase nasbírala Anička Suchá.

 

Barbora Mertová

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT