7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Utkání ve Frýdku-Místku završila šou v podání Aničky Suché

DR127176

Kdyby Královo Pole předvádělo v extralize ve všech setech stejnou šou jako ve čtvrteční zkrácené hře, vedlo by suverénně tabulku. Zápas ve Frýdku-Místku přitom za stavu 2:2 na sety zdaleka jednoznačně nevypadal. Pak však na podání v tie breaku nastoupila „Šoumen“ Anička Suchá a vedení 1:2 přeměnila dlouhou šňůrou riskantního a kvalitního servisu až na 1:15. Škoda jen, že Královo Pole neveze z Frýdku-Místku plné tři body.

„Zápas jsme začaly dobře – byl to právě náš dobrý servis, který Frýdek-Místek dost potrápil i na začátku utkání,“ řekla po zápase Anička Suchá. „Hra byla plná zvratů, do tie breaku jsme ale šly naplno a vyplatilo se nám to, byl plně v naší režii,“ dodala.

Úvod prvního setu Brňankám nevyšel, za stavu 5:1 pro domácí se ale hráčky zvedly a skóre otočily na 7:8. Skvělé útoky Venduly Měrkové, výborná Šárka Melichárková v poli i kvalitní servis pomohly k vedení Brna 10:16. Frýdek-Místek ještě dokázal srovnat na 20:20, pak už ale za lepší konec zatáhlo Královo Pole a set vyhrálo 20:25.

Druhý set se nesl ve znamení mnoha technických chyb Králova Pole. Do půlky sady sice Brňanky držely s domácími krok, druhé dějství ale pro ně nakonec vítězně nevyznělo – skončilo 25:17.

Ve třetím setu Brno do vedení 5:9 přivedla hlavně kapitánka Vendula Měrková. Po krásném útoku, bloku a podání pak pomohla na 8:14 odskočit Marika Tesařová. Vedení už Královo Pole nepustilo a set uhrálo 22:25.

Čtvrtá sada bohužel pro Brno tak šťastně nedopadla. I když se mu podařilo smazat čtyřbodové manko z úvodu setu a vyrovnat na 8:8, Frýdek-Místek se postupně ujal vedení 21:14, což vypadalo pro Brno dost beznadějně. Královo Pole se ještě snažilo dotáhnout a v závěru setu stav 20:24 snížilo na 23:24, vyrovnat už ale nedokázalo.

Chuť vyhrát ve Frýdku-Místku pak brněnské volejbalistky naplno ukázaly ve zkrácené hře. Ta se nesla v režii Aničky Suché, která ji prakticky celou odpodávala, a to na velmi vysoké úrovni. Tie break skončil 1:15 pro Královo Pole a znamená zisk 2 extraligových bodů.

Královo Pole po osmi utkáních v extralize změřilo síly už se všemi svými soupeři. V tabulce figuruje s 11 body na pátém místě a na elitní čtyřku ztrácí 3 body.

 

Barbora Mertová

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT