7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Brno zůstalo těsně před bránou finále. Chyběl mu jeden set

IMG 4028

Královo Pole zvítězilo v druhém semifinálovém duelu na ostravské palubovce 3:1 (-15,23,16,19) na sety. Finálová brána Českého poháru ale před brněnskými hráčkami zůstala zavřená - Ostrava totiž první semifinále vyhrála 0:3, a při konečném zúčtování tak měla k dobru jednu vyhranou sadu. Brno nicméně ve středečním zápase ukázalo, že s ostravským týmem dokáže sehrát kvalitní a hlavně vítěznou partii.

 

Rychlé vedení v prvním setu a udržení koncentrace i bodového náskoku - tím vším se Ostrava po vítězném prvním dějství velmi rychle posunula až do finále Českého poháru. V úvodu sady výborně bránila a Brnu odskočila až na 3:12. Hráčky Králova Pole ještě dotahovaly, hlavně při podání Anny Suché a Venduly Měrkové, ale srovnat krok nedokázaly, a tak ostravský tým získal první set poměrem 15:25.

„Po první sadě bylo vidět, že soupeř lehce polevil v koncentraci," řekla po utkání nejproduktivnější hráčka extraligy Vendula Měrková. Odevzdat ale další tři sety Brnu Ostrava rozhodně v plánu neměla, i proto druhá sada znamenala tahanici o každý bod až do stavu 20:20. Brněnským volejbalistkám se ale lépe povedla koncovka a set vyhrály 25:23.

Královu Poli se pak ve třetí sadě podařilo dostat Ostravu pod tlak a postupně navýšit vedení až na 16:11. Výborně se na podání předvedla Anička Pospíšilová. Třetí dějství vyznělo i díky ní jednoznačně ve prospěch Brna 25:16.

V posledním setu se soupeřky dlouho tahaly o vedení. Po druhém time outu, kdy byl stav 16:16, ale domácí Ostrava vyprodukovala několik chyb. V brněnském týmu se naopak v útoku skvěle předvedla Vendula Měrková, a tak Brno dotáhlo čtvrtý set do vítězného konce 25:19.

A jak viděly utkání samotné hráčky Králova Pole?

„První set jsme dobře nezačaly,
hlavu jsme si s tím však nelámaly.
Tvrdě jsme naopak dřely dále,
i když jsme často měly namále.
V druhé sadě předčily jsme Ostravu,
- poctivě jsme totiž drhly podlahu.
Koncovku jsme hravě zvládly,
druhý set pro Brno shrábly.
Sada třetí? Plně v naší režii.
Ostravačky více nežijí!
Čtvrté dějství: kočka - myš,
za dvě hoďky doma spíš."

 

A-tým Králova Pole a Barbora Mertová

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT