7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Závěrečné soustředění kadetek zpestřila Míša Doležalová

P1030463

Kadetky Králova Pole se o víkendu rozloučily se sezónou na soustředění v Jevišovicích na Znojemsku, které mělo být původně hlavně přípravou na kvalifikační boj o první ligu kadetek. Podle platných regulí Českého volejbalového svazu ale nakonec brněnský tým nemohl do kvalifikace nastoupit kompletní, a tak se z ní odhlásil. „Holky letos udělaly co bylo v jejich silách, a i když si nakonec vytoužený závěrečný turnaj nezahrají, musím celou sezónu zhodnotit velmi kladně," pochválil své svěřenkyně jejich trenér Petr Pavlica.

 

 

V letošní sezóně se počet dorostových družstev v krajských přeborech snížil oproti poslednímu roku na rovnou polovinu, proto se spojily dvě věkové kategorie do jedné. I přesto, že kadetky Králova Pole nastupovaly z velké části proti starším soupeřkám, skončily po základní části na výborném druhém místě, za juniorkami Jehnic, a vybojovaly si tak postup do nádstavbové části. V ní se oba vedoucí celky seřadily na úplně stejných pozicích jako v základní části - hráčkám Jehnic to vyneslo účast v kvalifikačním boji o první ligu juniorek, Královopolanky zase směřovaly ke kvalifikaci o první ligu kadetek. Bohužel dle platných rozpisů extraligových a ligových soutěží nakonec nebylo brněnskému družstvu umožněno, aby nastoupilo do kvalifikace kompletní, k tomu se přidalo i pár zranění a nemocí. Všechny tyto okolnosti nakonec vedly k tomu, že Královo Pole z kvalifikace odstoupilo.

Brněnské kadetky se tak sice nezúčastnily turnaje, na který se celou sezónu připravovaly, útěchou jim ale určitě je alespoň zisk titulu Přeborník kraje kadetek v sezóně 2015/16. Ve své věkové kategorii totiž bylo Královo Pole letos suverénně nejlepším týmem na Jižní Moravě, a proto si po právu vysloužilo toto ocenění. „Musím holky pochválit, že splnily cíl, který jsme si na začátku roku vytyčili. Po lidské stránce pak především děkuji za velmi dobře vychované a vzájemně empatické družstvo," řekl Petr Pavlica. „Byla to pro mě moc příjemná sezóna."

Do závěrečné přípravy kadetek výraznou měrou zasáhla i kapitánka extraligového družstva žen Míša Doležalová. S děvčaty absolvovala volejbalové tréninky a posilovnu a odjela s nimi i na soustředění do Jevišovic, které svým sportovním entuziasmem a doobrou náladou určitě velmi příjemně oživila a doplnila. Celé soustředění zakončilo sobotní grilování s rodiči a nedělní sportovní den, kde se přítomné generace navzájem promíchaly k různým sportům a na závěr se proti sobě postavily i přes síť.

A jak hodnotí uplynulou sezónu samy kadetky? Byla pro ně přínosem účast extraligové hráčky v tréninkové přípravě?

Lucie Mičánková - kapitánka (libero/smeč)

Je hrozná škoda, že tahle sezóna už je u konce. Každým zápasem jsme se zlepšovaly a sbližovaly, což bylo poznat i z emocí. Takovou atmosféru v kolektivu jsem dlouho nezažila. Mrzí nás, že jsme si nesplnily náš cíl, ale ne všechno má vždycky šťastný konec. Z Míši jsme ze začátku měly trochu strach, ale brzo mezi nás dokonale zapadla. Byla to pro nás velká čest s ní trénovat. Za celý tým bych jí za její pomoc chtěla poděkovat.

Barbora Šalamounová - libero

Letošní sezona byla skvělá a s holkama jsme si ji moc užily. Měly jsme jasný cíl, za kterým jsme si šly, bohužel jsme nakonec o možnost hrát kvalifikaci do první ligy kadetek přišly. Velký dík samozřejmě patří našim rodičům, kteří nás podporovali svou účastí na každém zápase a panu trenérovi, který s námi měl velikou trpělivost. Trénování s Míšou bylo úžasné, určitě jsme tím získaly spoustu zkušeností.

Tereza Hývnarová - nahrávačka

Náš kadetský tým bojovol do poslední chvíle a odedřel každý zápas, abychom si mohly splnit náš prvoligový sen. Míša Doležalová nás opravdu vytáhla nahoru a pomohla tam, kde jsme si nebyly jisté. Jsem opravdu ráda, že to s námi vydržela. Největší dík ale patří Petru Pavlicovi, ten nás dostal tam, kde jsme. 

Tereza Hrochová - blok 

Myslím si, že jsme vytvořily skvělý tým, který od začátku věděl, co chce dokázat a tvrdě si za tím šel.

Barbora 'Ogy' Ognarová - univerzál

Jako tým jsme udělaly obrovský krok vpřed a posunuly se dál. Míša Doležalová přinesla do naší hry trošku jiný rytmus a ve finále i motivaci více a lépe trénovat. Ukázala nám volejbal i z jiné strany a doufám, že jednou zkušenosti nasbírané ze společné přípravy zúročím. 

 

Barbora Mertová

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT