7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Míša Doležalová bude i dál mířit ke hvězdám v Králově Poli

Misa

Když přišla Michaela Doležalová loni do Králova Pole, asi by ji vůbec nenapadlo, že bude o rok později odpovídat na otázku, proč dochází v její volejbalové kariéře k tak zásadní změně postu. V nové sezóně totiž bude tato bývalá smečařka naskakovat na hřiště jako libero. Tým naštěstí nevyměnila, a tak se na ni mohou všichni brněnští fanoušci těšit i v nadcházejícím ročníku extraligy.

 

I nadále budeš oblékat dres Králova Pole, tentokrát ale na úplně jiném postu než doposud.

Stálo mě to měsíc rozhodování, ale musela jsem sehnout hřbet a přiznat si, že takovou porci zápasů, kterou  máme před sebou, by moje koleno opravdu nemuselo vydržet. Ani klub nebyl nakloněn myšlence znovu riskovat další vážné zranění. Proto taková změna postu.

Královo Pole hodně obměňuje kádr, jak se těšíš na nové spoluhráčky a znáš se s některými?

S nikým z nově příchozích se neznám a doposud jsem tuhle otázku ani neřešila. Budu ráda, když se naučíme co nejlépe spolupracovat a co nerychleji si na sebe zvykneme, herně i v mimosportovním životě. Podle jejich vyjádření jsou všechny namotivované a odhodlané tvrdě pracovat, tak doufám, že jim to vydrží a sezónu si společně užijeme.

K týmu přišel nový hlavní kouč Marek Rojko a s ním i nová víceletá vize fungování klubu. Co na to říkáš?

Mně se bytostně příčí, když v něčem není systém. Jako sportovec máš pořád nalinkované, co kdy a kde máš dělat. Já sama jsem ještě vetší Rainman, pořád píšu seznamy, všechno mám v diáři, oblečení si rovnám podle barev, a když se něco změní, zruší, rozhází, tak přichází chaos a panika... Ted´ mám třeba problém s dálniční známkou, kterou jsem si nalepila nakřivo a budu se na to ještě šest měsíců muset koukat. A to bych asi přirovnala k loňskému roku. Nebudu se již k ničemu vracet, ale zase nemůžeme předstírat, že se nic nestalo a hned otočit list. Byla představena nová, dlouhodobá vize, což je pro mě jediné možné řešení, jak získávat výsledky a zkvalitnit všechy týmy v Králově Poli. Bude to ale systematická a dlouhodobá práce, která vyžaduje profesionální režim. Za pouhý jeden rok se úplně všechno změnit nedá.

Jak vidíš příští sezónu, bude mít posílené Brno z Tvého pohledu medailové ambice?

Jak říká můj kamrád Martin Němec: Lepší je mířit ke hvězdám a minout než do kupy hnoje a trefit se.

 

Barbora Mertová

Foto: Pascal Mistral


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT