7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Dvojitá dávka obrany ze zámoří, další posilou je Amanda Brown

Amanda2

Marek Rojko po svém příchodu do Králova Pole avizoval, že chce vrátit značku Králova Pole tam, kam patří. A hlásí další přírůstek do svého týmu, se kterým se pokusí tento cíl splnit! Po Awele Nwaeze míří do Brna ještě jedna americká blokařka, dvaadvacetiletá Amanda Brown. „Z hlavního trenéra cítím velké odhodlání, což byl jeden z důvodů, proč jsem si pro novou sezónu vybrala právě Královo Pole,“ vysvětluje Amanda.

 

 

 

Amanda BROWN

roč. narození 1993
výška 185 cm
post blokařka

Kariéra:

2015-2016     Lyngby Indoor Volley Elite (Dánsko)

2012-2015     Oregon State University (USA)

2011-2012     Eastern Washington University (USA)

 

Z USA jste odešla v loňském roce do Dánska, proč jste se rozhodla hrát volejbal v Evropě?

Když jsem skončila s volejbalem na univerzitě, věděla jsem, že přestat hrát volejbal nechci. Tehdy jsem se rozhodla, že se přesunu k profesionálnímu volejbalu za oceán – a Evropa byla ideální příležitostí.

Jak odlišný je evropský a americký styl volejbalu?

Když přijedete do Evropy, všichni od Vás očekávají, že jste už technicky vyspělá a „hotová“ hráčka, v Americe se ale nehledí jenom na tohle, velký důraz je tam kladen také na rozvoj fyzické kondice.

Nyní se přesouváte do České republiky, proč jste si vybrala zrovna brněnský volejbalový klub?

Mám ráda nové výzvy a líbí se mi, že si Královo Pole chce sáhnout do top trojky extraligových týmů. Z hlavního trenéra Marka Rojka cítím velké odhodlání, což je jeden z důvodů, proč jsem na své nové působiště kývla. Samozřejmě také ráda poznám blíž Českou republiku a Brno.

Od kolika let hrajete volejbal?

Na soutěžní úrovni od 12, ale s volejbalem jsem vyrůstala, protože ho hrála také moje maminka. Takže tento sport miluju odjakživa.

 

Barbora Mertová

Foto:Flemming Patulski Nielsen


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT