7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Potěšily by mě čtyři medaile z vrcholových soutěží

DR161751

Velmi důležitou oblastí činnosti Králova Pole je práce s mládeží. Vedoucím dorostové složky pro následující roky byl ustaven Erik Nezhoda, který bude společně s vedením klubu usilovat o prosazení jednotného konceptu výchovy hráček. „Naším cílem je i nadále vychovávat svoje vlastní mladé hráčky tak, aby mohly v budoucnu tvořit hlavní páteř seniorského týmu," uvedl k tomu Erik.  

 

Královo Pole prochází v současné době změnami uvnitř klubu, jak je vnímáš Ty, který v Brně působíš již velmi dlouho?

Záměrem vedení klubu je zjednodušit komunikaci i procesy uvnitř trenérského týmu. I mým zájmem bylo omezit zdlouhavé schůze a jednání. Dodnes musely všechny záležitosti až k Richardu Wiesnerovi. Rád bych, aby se v budoucnu dostával pouze k jasným informacím nebo rozhodnutím, ale zdlouhavé procesy se mu vyhnuly. Takto bude mít on více času na práci, která ho tíží a my trenéři budeme hledat taková řešení, která posunou dál naše hráčky a celé týmy. Záměry, vize a požadavky pak budu předkládat panu řediteli já.

V klubu se teď hodně mluví o jednotném konceptu výchovy hráček, co si pod tím blíže představit?

Naším cílem je i nadále vychovávat svoje vlastní mladé hráčky tak, aby mohly v budoucnu tvořit hlavní páteř seniorského týmu. Poslední tři roky jsme se hodně snažili dojít ke společnému názoru na to, jaký volejbal chceme hrát a co a jak chceme učit a trénovat. Byli bychom rádi, kdyby koncept KP neboli Královopolská akademie byl systém, který není v zásadě ovlivněn trenéry. Ti ho nevytváří, ti jím žijí a podporují jej. Klima klubu musí být nadřazené všem.

Přibliž prosím víc projekt Královopolské akademie.

Projekt této volejbalové akademie je myšlenkou, která musí denně růst v činy. Jedná se o komplex systému výchovy, scoutingu hráček a prostředí s dostatečným počtem lidí, kteří se hráčkám věnují. Měl by být zárukou oboustranné důvěry. Je to systém nákladný, nejen finančně, ale zejména lidským úsilím. Systém, který by měl nést přidanou hodnotu pro budoucí vrcholové hráčky.

Jaké jsou Tvoje osobní a klubové cíle pro příští sezónu?

Potěšily by mě čtyři medaile z vrcholových soutěží, alespoň jedna by měla být zlatá. Nechci, aby to znělo nadneseně. Chtěl bych, aby to byl vyslovený závazek všech pracovníků v klubu, který by měl jasně nastavit kurz naší práce.

 

Barbora Mertová

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT