7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Naše mladé naděje uspěly na Oblastním finále minivolejbalu

tn IMG 20140601 114754

V sobotu 31. 5. a v neděli 1. 6. 2014 se konal oblastní minivolejbalový turnaj v Ostravě. I přes komplikace s vytvořením družstev jsme se rozhodly, že se turnaje zúčastníme. Na turnaj se, kromě 3 děvčat družstva D, které reprezentovala v modré kategorii, přihlásila čtyři odvážná děvčata – Markétka Nekvapilová, Verča Varmužková, Liza Ponomarova a Vanessa Ertlbauerová.

Cesta do Ostravy proběhla v pořádku a děvčata byla na turnaji včas. Musel se ale vyřešit problém se sestavením družstev. Zelenou kategorii hrála Markétka, Liza a Vanessa. Verča hrála červenou kategorii s dalšíma dvěma děvčaty z Břeclavi. Pořadatelé měli připravená monivolejbalová hřiště v hale. Slunečné počasí je ale donutilo všechen materiál přenést pod širé nebe. Turnaj se tedy oba dny odehrál na venkovních hřištích z umělé trávy.Celý turnaj doprovázelo pěkné počasí se silným větrem, který často dost ovlivňoval průběh zápasů.

Do zeleného minivolejbalu se přihlásilo pouze osm družstev. Pořadatelé zvolili systém na jednu skupinu, ve které si v sobotu všechna družstva zahrála proti sobě dvakrát. Podle výsledného pořadí se družstva rozdělila na první a druhou čtveřici. Naše zelené družstvo bylo v sobotu ještě nesehrané a celé roztěkané z neznámého prostředí. V sobotu děvčata vyhrála pouze tři zápasy a tím se zařadila do spodní čtyřčlenné skupiny, kde bojovala o páté místo.

Červené družstvo, které bylo složené z břeclavských děvčat a naší Verči, si v sobotu vedlo mnohem lépe. V červené kategorii bylo přihlášeno 24 družstev, která byla rozdělena do čtyř skupin. Do finálové skupiny postupovali vítězové skupin a dva z druhého místa s nejlepším skóre. Děvčata bojovala, co jim síly stačily, ale bohužel na horší skóre nepostoupila do finálové skupiny. V neděli je tedy čekal boj o sedmé místo.

Do nedělního boje o umístění vstoupila obě družstva porážkami. Červenému týmu se již tolik nedařilo jako v sobotu, a tak nakonec vybojovalo krásné 10. místo. Naše zelené družstvo se po dvou ranních porážkách vzpamatovalo a už do konce turnaje neprohrálo jediný zápas. Bohužel však ani to nestačilo na víc, než na  konečné 7. místo.

Zastoupení mělo Královo Pole Brno i v modré kategorii, kde nás reprezentovala děvčata Květka Grabovská, Anička Hložánková a Eliška Ondráčková. Tato skupinka děvčat byla nejúspěšnější a na konci turnaje převzala krásné stříbrné medaile. Nesmím opomenout jejich trenéra Luďka Grabovského a rodiče Aničky Hložánkové, kteří modré družstvo podporovali celý turnaj.

Závěrem bych ještě jednou poděkovala všem děvčatům, za odvahu a za bojovnost, kterou celý turnaj předváděla.

 

Sandra Onderková, vedoucí přípravek

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT