7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Brno vítěznou jízdu Ostravy zastavit nedokázalo

tn IMG 4041Ostravský tým letošní sezónu odstartoval vítězstvím nad Prostějovem a od té doby zatím nedovolil bodovat ani jednomu svému soupeři. V sobotu potvrdil v Brně své kvality, vyhrál 1:3 na sety (-17,-22,23,-22) a i nadále vede tabulku extraligy. Volejbalistky Králova Pole sice doma uhrály jen jeden set, ale od trenéra Bruna Napolitana sklidily po utkání pochvalu: „Děvčata odvedla dobrou práci a prala se o výsledek co to šlo, za což je chválím,“ vzkázal jim po zápase.

Proti sobě se na brněnské palubovce postavily dvě nejvíce bodující hráčky extraligy – Vendula Měrková z Králova Pole a Petra Kojdová z Ostravy. Obě i tentokrát ve svých týmech zaznamenaly nejvyšší počet bodů, Vendula Měrková 23 a Petra Kojdová 15. Na shodných 15 bodů dosáhla i ostravská hráčka Marie Toufarová, která ještě v loňské sezóně oblékala dres Králova Pole.

„Dneska jsme začaly hrát až od půlky druhého setu a bohužel nám od začátku chyběla koncentrace,“ zhodnotila zápas brněnská kapitánka Vendula Měrková, která i po utkání s Ostravou vede tabulku nejlépe bodujících hráček. Brno přitom v úvodu prvního setu vedlo hlavně zásluhou Jennifer Keddy 7:3 – blýskla se na bloku i na servisu. Ostrava však poté zahrála pět míčů v řadě, obrátila vedení na svou stranu a díky chybám Králova Pole na příjmu i v rozehrávce snadno odskočila na 8:16. Brno sice v závěru sady zvedlo hlavu a zahrálo pár slibných výměn, ostravský tým ale set uhrál s přehledem 17:25.

Druhé dějství se vůbec nevyvíjelo pro hostující tým tak jednoznačně, naopak nabídlo vyrovnanou partii a dramatickou koncovku setu. Za stavu 22:22 potvrdila svoje kvality Ostrava a i druhou sadu dovedla do vítězného konce 22:25.

Královo Pole ve třetím setu rozhodně nesklidilo zbraně – jeho vedení 9:6 se však hostujícím hráčkám podařilo srovnat. Sada se pak odehrávala ve znamení chyb na obou stranách – v servisu i v rozehrávce, druhý technický timeout vyzníval 15:16 pro Ostravu. Nejdelší výměnu utkání za stavu 16:17 pak zakončila výborně brněnská kapitánka Vendula Měrková. Následovaly tahanice o každý míč a kromě Venduly Měrkové v závěru setu skvěle zasmečovala i Jennifer Keddy a vybojovala první brněnský setbol utkání. Královu Poli se ho podařilo proměnit a sadu uhrát 25:23.

Čtvrtý set Brno odstartovalo dvěma vítěznými body a dlouho si těsný náskok drželo. Zvrat nastal za stavu 15:13, kdy hostující tým jako by chytl druhý dech a uhrál při podání Kamily Součkové osm míčů v řadě. Královo Pole na konci zápasu ještě stav 18:24 zkorigovalo na 22:24, při následujícím mečbolu už ale Ostrava nezaváhala a v Brně poslední set vyhrála 22:25.

Ostrava tak zůstává se 17 body v čele extraligy žen, její trenér Zdeněk Pommer však úplně optimisticky utkání v Brně neviděl: „Nám se v hale Králova Pole nehraje dobře, je veliká a dělá nám to problémy hlavně na příjmu. Byl to dnes hrozně nervózní zápas, vlastní nedůsledností jsme ho nedohráli na 0:3.“

Za Královo Pole nastoupila v sobotu i smečařka Klára Mikelová, která se tento týden připojila k brněnskému A-týmu. V brněnském Áčku hrála už v loňském roce, takže určitě nevstupuje úplně do neznáma. „V týmu po zranění Míši Doležalové zbyly jenom dvě smečařky, takže mě požádali, jestli bych se sem nevrátila. Budu se snažit co nejvíce pomoci,“ řekla šestnáctiletá Klára Mikelová, která má na svém kontě mimo jiné extraligový titul s brněnskými kadetkami či letošní účast v národním týmu na Mistrovství světa juniorek.

 

Barbora Mertová

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT