7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Měrková: Bohužel jsme nedokázaly využít nabídnuté šance

tn IMG 4058

Brno se ve středu v podvečer střetlo opět s ostravským týmem, tentokrát v semifinále Českého poháru. Domácí Královo Pole Ostravu nehostilo na své tradiční palubovce v hale na Vodově - k zápasu díky předsezónní dohodě oba soupeři vycestovali do Břeclavi. I přesto, že břeclavští fanoušci Brnu vytvořili velmi dobrou diváckou kulisu, se Královu Poli ani v pohárovém duelu pokořit ostravské volejbalistky nepodařilo.

 

První set ovlivnilo asi osm našich zkažených podání," řekla po zápase brněnská kapitánka Vendula Měrková. Do poloviny druhé sady jsme hrály se soupeřem vyrovnaně, pak se však Ostravě povedla výborná série na servisu, která rozhodla set. Ve třetím dějství jsme bohužel nedokázaly využít nabídnuté šance," dodala smutně.

Brno nastoupilo do utkání opět i s Aničkou Suchou, která se po zranění vrátila do základní sestavy. Ostrava hrála od začátku chytře a bezchybně, a tak brzy získala potřebný náskok k tomu, aby první set uhrála bez větších potíží. V prvním time outu svítilo na tabuli skóre 3:8, hráčky Králova Pole sice pak předvedly pár vyrovnaných výměn, nejvíce se jim ale podařilo snížit na 8:12. Brno v prvním dějství hodně chybovalo na podání a Ostrava i díky tomu odskočila až na 11:19. Sada skončila poměrem 17:25.

Úvod druhého setu byl vyrovnanější, hráčky Králova Pole se krátce ujaly vedení 8:7 a až do stavu 12:12 držely s Ostravou krok. Pak však ostravské hráčky znovu zatlačily, skóre obrátily na svou stranu a začaly navyšovat bodový rozdíl. Na servisu se pak blýskla ostravská univerzálka Magdaléna Zedníková, díky níž Ostrava utekla na 12:20. Brnu už se pak podařilo uhrát jenom dva body - set skončil 14:25.

Třetí dějství žádnou změnu nepřineslo. Ostrava si pohlídala začátek setu a dostala se do vedení 4:9. Brno se ještě snažilo stav zkorigovat a podařilo se mu dotáhnout na 9:10, pak však ostravské volejbalistky znovu potvrdily svou sílu a odskočily na 12:16. Hráčky Králova Pole se ještě přiblížily na 17:20, ale otočit skóre se jim už nepodařilo. Sada vyzněla ve prospěch Ostravy 19:25.

Ostravské volejbalistky tak první semifinálový duel s Brnem vyhrály zaslouženě 0:3 na sety. K postupu do finále jim v odvetném utkání, které se bude hrát v jejich domácím prostředí 3. února, bude stačit vyhrát pouhé dva sety. Další dva týmy, které bojují o finále, jsou Prostějov a Olomouc. Lépe nakročeno mají zatím prostějovské volejbalistky - první semifinálové utkání s Olomoucí totiž vyhrály rovněž bez ztráty setu.

 

Barbora Mertová


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT