7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Statisticky úplně vyrovnaný duel. Body však bere Olymp

Foto

Královo Pole i Olymp Praha potřebovali v sobotním utkání v Brně bodovat, protože už nyní se rozehrávají karty pro nadstavbovou část extraligy i následné play off. Po vypjaté koncovce čtvrté sady nakonec oboustranně velmi nervózní zápas dotáhl do vítězného konce hostující Olymp. Statisticky bylo utkání prakticky vyrovnané a bojovalo se v něm o každý míč, Královo Pole však po prohře 1:3 na sety vyšlo bodově naprázdno.

„Je škoda, že jsme prohrály třetí set, který jsme vedly, a mrzí mě, jak dopadla koncovka čtvrté sady. Bohužel dnes nejsem spokojená s výkonem rozhodčích," řekla po utkání domácí kapitánka Vendula Měrková. Stejně se po zápase vyjádřil i asistent brněnského trenéra Marek Meriač: Dnešní zápas ovlivnila i nerozhodnost, resp. chyby v rozhodování především hlavního rozhodčího," uvedl.

Brnu utekl začátek první sady, a tak muselo za stavu 4:7 dotahovat tříbodové manko. Domácím hráčkám se ale povedlo srovnat na 10:10 a pak následovala až do druhého time outu tahanice o každý bod. Výborná série na podání se potom povedla brněnské nahrávačce Aničce Pospíšilové - při jejím servisu Královo Pole uhrálo pět bodů v řadě. Na smeči zářila Vendula Měrková a Brnu se dařilo i na blocích, a tak musel stav 19:16 dotahovat tentokrát pražský Olymp. Hráčky Králova Pole si ale náskok podržely a set uhrály 25:19.

Druhé dějství se neslo plně v režii hostujících, Olymp se dostal rychle do vedení 3:6 a Brno dostal pod tlak. Domácí volejbalistky srovnat krok nedokázaly, naopak musely dotahovat skóre 4:12. Olymp už ale zvrat ve vývoji druhého setu nepřipustil, a tak ho hostující vyhrály bez větších potíží 16:25.

Úvod třetího setu vyšel lépe Brnu, na jeho vedení 9:6 ale našla odpověď na podání hostující Klára Melicharová, a Praha tak skóre otočila na 9:10. Následovala řada pěkných výměn, v poli Králova Pole se několikrát neuvěřitelnými zákroky blýskla Šárka Melichárková. V druhém time outu svítilo na tabuli skóre 15:16. Pak ale Olymp odskočil o klíčové dva body na 17:19 - domácí trenér Bruno Napolitano si vzal time out, ale Brnu už se Olymp dotáhnout nepovedlo. Hostující hráčky naopak trpělivou a přesnou hrou dovedly sadu do vítězného konce 20:25.

Velmi napínavou podívanou pak přinesl čtvrtý set, oba týmy se v něm praly o každý bod a předváděly pohledný volejbal. Tvrdé smeče brněnské kapitánky Venduly Měrkové střídaly přesné útoky hostující Evy Hodanové, a tak byl stav v polovině sady 14:14. Brnu se pak ale podařilo odskočit na rozdíl pěti míčů a stav 21:16 vypadal pro domácí volejbalistky velmi nadějně. Na servis však za tohoto stavu naskočila Pražanka Klára Melicharová a podání už nikomu jinému na hřišti nepřenechala - Praha tak v koncovce čtvrté sady zvrátila skóre až do konečného vítězství 21:25.

 

Barbora Mertová

 

Foto: Martin Pištěk 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT