7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Stav 0:2 na zápasy se zvrátit dá. Loni to dokázala právě Ostrava

DR168179

Volejbalistkám Králova Pole se ani v druhém čtvrtfinálovém duelu nepovedlo najít úspěšný recept na svěřenkyně Zdeňka Pommera. Další prohra v Ostravě 0:3 na sety znamená jediné: rychle zapomenout, zvednout hlavu a maximálně se soustředit na středeční utkání v domácím prostředí, ve kterém půjde o všechno. Ostrava v loňském roce dokázala čtvrtfinálovou sérii s Brnem za stavu 0:2 na zápasy obrátit ve svůj prospěch, a postoupit tak v play off dál. Královo Pole se příští týden pokusí o úplně to samé.

 

Nedělní utkání v Ostravě ovládly domácí hráčky hned od začátku a v úvodním time outu vedly vysoko 0:8. Královo Pole se marně snažilo úspěšně zasáhnout do hry a skóre zkorigovat, a tak první dějství skončilo rychle poměrem 12:25.

V druhé sadě hráčky se hráčky Králova Pole herně zvedly za stavu 11:21 a stav poupravily na 17:22. Ostrava si ale na set sáhnout nenechala a zakončila ho vítězstvím 19:25.

Brno hrálo pod velkým tlakem i v třetím setu, Ostrava ho přehrávala ve všem a brzy získala velký náskok 5:18. Pak předvedla dlouhou dobrou šňůru na podání brněnská smečařka Adéla Chevalirová a snížila rozdíl na 12:18. To však byla ze strany Králova Pole konečná a Ostrava s přehledem dovedla sadu do vítězného konce 15:25. „Hned od prvního setu nás dnes Ostrava přehrála a my jsme jí bohužel nedokázaly vzdorovat," řekla po zápase Chevalierová.

Ani v neděli na ostravskou palubovku kvůli zranění nenaskočila nejvíce bodující hráčka extraligy Vendula Měrková a její start v Brně příští týden zatím také není jistý. Třetí čtvrtfinálový duel mezi Brnem a Ostravou se bude hrát v Králově Poli ve středu 23. března od 19:15 hodin a tým kouče Bruna Napolitana doufá, že na něj dorazí co nejvíce fanoušků: „Musíme na všechno rychle zapomenout a v domácím prostředí předvést co nejlepší výkon. Čtvrtfinále pořád ještě není ztracené," věří Adéla Chevalierová.

 

Barbora Mertová

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT