7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Je to doma! Královo Pole získalo juniorský titul!!!

13120912 593555764136376 1734547762 o

Juniorky Králova Pole ovládly finálový extraligový turnaj a zaslouženě se radují ze zisku mistrovského titulu! Sobotní semifinále s Českými Budějovice vyhrály brněnské hráčky 3:1 na sety a ve vítězném tažení pokračovaly i v neděli, když ve finále deklasovaly Prostějov 3:0. Před zraky domácího publika si pak z rukou předsedy Českého volejbalového svazu Zdeňka Haníka převzaly vysněné zlaté medaile.

„Dnes děvčata podala vůbec nejlepší výkon za celou finálovou sérii, která odstartovala turnajem v Prostějově," řekl po zápase brněnský kouč Marek Meriač. „Naše první tři výhry z celkem pěti finálových utkání se nerodily vůbec lehce, protože výkony holek nebyly úplně optimální. Včerejší semifinále dopadlo dobře, ale náš tým ho hrál trošku v křeči, dneska už to ale bylo úplně něco jiného – holky se uvolnily a Prostějov nepustily vůbec k ničemu," dodal.

Domácí hráčky vlétly do zápasu skvěle – při podání Mariky Tesařové se rychle ujaly vedení 5:0 a díky výbornému servisu pak navýšily náskok až na 10:1. Prostějov se ale zkoncentroval a snížil manko na rozdíl čtyř bodů – za stavu 12:8 si proto Královo Pole vzalo time out. Brněnské juniorky už po něm zvrat nedopustily, na podání zářila Anička Suchá i Marika Tesařová a výbornou souhru předváděly v poli Šárka Šloufová společně se smečařkou Gabrielou Kopáčovou. Úvodní sada tak pro domácí vyzněla zaslouženě 25:11.  

Druhé dějství zdaleka tak jednoznačný průběh nemělo, oba celky se naopak až do konce setu tahaly o každý bod. O vítězný setbol na 25:21 se nakonec zasloužila brněnská kapitánka Šárka Šloufová.

Ve třetím setu už juniorky Králova Pole neponechaly nic náhodě. Hrály soustředěně a do prvního technického time outu se jim podařilo jít s čtyřbodovým náskokem. Později se výborně na podání i v poli blýskla při dlouhé výměně za stavu 12:7 brněnská smečařka Anička Suchá a posunula Brno ještě k většímu vedení. Ač byl Prostějov mohutně podporován svými fanoušky, kteří přijeli do Brna v hojném počtu, odpověď na brněnskou hru hledal marně – druhý time out tak vyzněl pro Královo Pole 16:9. Brno se na vítězné vlně dovezlo až do konce utkání – při závěrečném mečbolu se na podání postavila Šárka Šloufová a skvělým servisem dopomohla svému týmu ke konečné výhře v zápase i k zisku vysněného juniorského titulu.

„Jsem moc šťastná, že jsme to zvládly. Byly to hrozný nervy, ale my jsme se dokázaly výborně připravit. Hrozně moc chci pochválit všechny holky za to, jak skvěle hrály. Teď už si to jenom užijeme,“ radovala se po finále Šárka Šloufová.
 

Barbora Mertová

 



facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT