7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 45. týdne

Logo_Ozveny_tydnePro extraligu juniorek a kadetek znamenal uplynulý víkend přehoupnutí se do druhé poloviny základní částí. Obě družstva se prezentovala proti svým soupeřkám z Prostějova dobrými bojovnými výkony, bohužel s rozdílným výsledkem. Zatímco v Extralize juniorek náš tým jasně dominoval, U-17 se proti velmi kvalitnímu soupeři bodovat nepodařilo. Juniorky přišli o neporazitelnost v 1.lize vinou nabitého sobotního programu, ale hřát je mohou 2 vítězství v rámci KP I. žen.

 

 

U-19: 11.-12. kolo Extraligy juniorek sk. B

9.11. 10:00 VK Prostějov - SG L. Daňka Brno 0:3
14:00 VK Prostějov - SG L. Daňka Brno 0:3
Komentář:

V neděli jsme jeli do Prostějova na zápas extraligy juniorek. Řádně jsme se na zápas připravili. Náš zápas začal s bojovný duchem a velkou chutí k vítězství.
Vyhráli jsme 2x 3:0 bez většího boje...obrana v poli i na síti, podání a útok byl dobré. Po celou dobu jsme měli dobrou koncentraci a hráli si svoji hru.

Gabriela Kopáčová

Odkaz na tabulku soutěže

JKY: 11.-12. kolo 1. ligy juniorek sk. F

8.11. 11:00 VK Královo Pole B - Junior Brno 3:0
15:00 VK Královo Pole B - Junior Brno 2:3
Komentář:

Proti Junioru jsme nastoupily chvíli po prvním vítězném zápase proti ženám ze Šlapanic. Do zápasu jsme vstupovaly s vítěznou náladou. V prvním setu jakožto v celém utkání jsme dominovaly a jednoznačně jsme ho ovládly.Druhý set jsme soupeři dovolily pouhých sedm bodů.  A po skvělém výkonu  a za podpory rodičů jsme vyhrály 3:0.

Druhý zápas proti Junioru byl náš čtvrtý sobotní zápas a díky omezenému počtu hráček si některé nemohly moc oddechnout. Myslím, že jsme po předchozí výhře 3:0 soupeřky podcenily. Polevily jsme na koncentraci, začaly jsme hodně chybovat, zkrátka jsme nehrály svoji hru. Hrály jsme jako na houpačce, když se nám dařilo, dávaly jsme jeden bod za druhým, ale stačilo udělat jednu chybu z nepozornosti a už se to s námi vezlo. Nakonec jsme se probojovaly do tie breaku, ale ten jsme už nedokázaly dotáhnout do vítězného konce.

Hanka Ledahudcová

Odkaz na tabulku soutěže

JKY: 7.-8. kolo Krajského přeboru žen I. třídy

8.11. 09:00 SG L. Daňka Brno - SŠK Gymnázium Šlapanice 3:1
13:00 SG L. Daňka Brno - SŠK Gymnázium Šlapanice 3:1
Komentář:

Náš první sobotní zápas jsme zahájily se Šlapanicemi. Ze začátku jsme spolu moc nekomunikovaly, ale to jsme napravily a snažily jsme se také méně chybovat. Nakonec jsme první set prohrály, ale potom jsme nedovolily soupeřkám nám vzít už ani jeden set. To stejné se opakovalo i v druhém zápase, takže jsme nakonec vyhrály dvakrát 3:1. 

Hanka Ledahudcová

Odkaz na tabulku soutěže

U-17: 11.-12. kolo Extraligy kadetek sk. B

8.11. 10:00 VK Prostějov - SG L. Daňka Brno 3:1
14:00 VK Prostějov - SG L. Daňka Brno 3:1
Komentář:

Družstvo U17 zahájilo odvety v kadetské extralize na horké půdě Prostějova. Ten neponechal nic náhodě a opět nastoupil v téměř kompletní sestavě s triem Valášková, Cruz, Zatloukalová. Na straně Brna se kadetským reprezentantkám mohla rovnat pouze nahrávačka Šloufová a částečně Jitka Vaďurová. Brno zkusilo obě tyto hráčky využít do útoku, ale v prvních dvou setech stejně nedokázalo útočně konkurovat. S návratem Šloufové na nahrávku se hra Brna zrychlila, ovšem více než na jeden čestný set se holky z Králova Pole nezmohly.

V druhém utkání nastoupila na post smečařky Novotná, ovšem první set byl malou volejbalovou tragédií. OD druhého však Brňanky šlapaly Prostějovu na paty, hrály na hranicích svých možností a znovu pro sebe urvaly jednu sedu. Třetí a čtvrtý set však bohužel i přes dobrý začátek rozhodla dlouhá pasáž, ve které nebyly Brňanky schopné získat bod. Zapříčinila to i ztráta Vaďurové, která yla znovu nucena odstoupit kvůli bolestem zad. Družstvo U17 dvakrát podlehlo lídru tabulky 1:3 a v tabulce zůstávají na čtvrtém místě.

Komentář trenéra: Na utkání jsme se pečlivě připravili a některé zbraně Prostějova jsme dokázali eliminovat. Statisticky jsme byli ve všech ukazatelích minimálně tak dobří jako Prostějov. Až na ten nejdůležitější a to je útok. Bohužel zde nemáme kde brát a jak ukázal druhý zápas, můžeme skákat přes reklamy, ale více než jeden set z toho stejně nedostaneme. Můžeme být pyšní na malé věci, například na to, že jsme donutili dohrát Prostějov i druhé utkání s první nahrávačkou, že se v některých činnostech vyrovnáme tak kvalitnímu soupeři. Obrovsky nám chybí trénink u Helanové a Matyášové. Na organizaci a kvalitě bloku, stejně tak jako útoku středem sítě jsme velice slabí, stejně tak jako nám chybí Neterdová se Sedláčkovou. Sedláčková už nastoupila alespoň na liberu. Máme další dva týdny, kdy budeme moci pracovat a udělat vše pro to, abychom se vrátili na třetí místo.

Erik Nezhoda

Odkaz na tabulku soutěže

ŽKY-A: 7.-8. kolo Krajského přeboru kadetek

9.11. 10:00 TJ Sokol Jehnice - VK Královo Pole B 0:3
13:00 TJ Sokol Jehnice - VK Královo Pole B 0:3
Komentář:

V krajském přeboru kadetek se družstvo složené z hráček žákyň A a dvou hráček z týmu U17, pokusilo získat další body a trošku zvednout nelichotivé postavení v tabulce. Naše družstvo tvořily věkově pouze žákyně, u soupeře to bylo až na dvě hráčky stejné, ale Jehnice dokonce do zápasu zapojovaly i mladší žákyně. To bylo také znát na výkonu, kdy nám občas dělal problémy servis dvou hráček, jinak jejich ostatní herní činnosti nebyly nijak zvlášť nebezpečné. To nám umožnilo různě točit sestavou a obehrát všechny přítomné hráčky.

Pohled trenéra: I když utkání nenabídlo kvalitu, nabídlo nesčetně mnoho různých netradičních herních situací a my je museli vyřešit, za to jsem velmi rád. Také distribuce nahrávek se v průběhu hry změnila a zapojila do útočné hry všechny přítomné hráčky na hřišti. Pochvalu za nebojácný výkon zaslouží Ondráčková a Hrnčířová, které jsou věkově nejmladší.

Petr Pavlica

Odkaz na tabulku soutěže

ŽKY-A: 2. kolo Krajského přeboru žákyň sk. I.

8.11. 09:00 VK Královo Pole A - Sokol Brno I. 0:2
    - Lokomotiva Břeclav A 2:1
- VK Znojmo-Přímětice A 0:2
Komentář:

První skupinu žákyně A pod hlavičkou Králova Pole bohužel neudržely, i přes jedno vítězství nakonec obsadily čtvrté, tedy poslední místo. První utkání bylo plné chyb a nepřesností na obou stranách. Na naší straně se nenašel nikdo, kdo by se nebál útočit a celkově byl výkon velmi ustrašený a bojácný. Druhé utkání jsme otočili a vyhráli zaslouženým bojovným výkonem, bohužel však náš soupeř z Břeclavi byl volejbalovější a nebojím se říci i kvalitnější. Především souhra mladé nahrávačky s vysokou středovkou byla velmi pohledná a efektivní. S Příměticemi jsme odehráli kvalitní první set, který jsme dvěmi technickými chybami za stavu 23:23 ztratili. To nás pravděpodobně psychicky položilo a poslední set už holky jenom odstály, těch získaných 11 bodů bylo pouze ze soupeřových chyb na servise, útoků do autu a do sítě.

Pohled trenéra: Největší emoce ve mě vyvolalo poslední utkání, kde první set vypadal relativně kvalitně a byl nesmírně bojovný. Svoji roli zde zvládla nahrávačka Malachová. O to víc mrzel závěr setu a celý druhý set, kde nikdo nebyl ochotný udělat půl kroku k míče, zavolat a celkově hrát. Poslední set byl odstrašujícím příkladem toho, jak nemá vypadat přístup sportovce k týmovému výkonu.

Petr Pavlica

Odkaz na tabulku soutěže

ŽKY-M: 2. kolo Krajského přeboru žákyň sk. III.

8.11. 09:00 VK Královo Pole M - VK Královo Pole D 2:0
    - ŠSK Gym. Šlapanice 0:2
- Volejbal Vyškov A 2:0
Komentář:

V sobotu nastoupily žákyně M8 ke 2.kolu Jihomoravského přeboru žákyň. Po postupu z minulého kola měřily síly s papírově silnějšími celky z Gymnázia Šlapanice, Vyškova „A“ a KP „D“. Proti Vyškovu „A“ a KP „D“ měly jasnou převahu a s velkým bodovým rozdílem vyhrály 2:0. Nad jejich síly byl pouze pozdější vítěz 3. skupiny z Gymnázia Šlapanice. Celkově tedy obsadily 2. místo a hned na příštím turnaji se pokusí postoupit do 2. výkonnostní skupiny.

Véna Starý

Odkaz na tabulku soutěže

facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT