7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 48. týdne

Logo_Ozveny_tydneU-19 a U-17 si poradili se svými soupeřkami z Frýdku-Místku jednoznačně, když jim povolili zisk pouze 1 setu ze všech 4 utkání. U-17 tyto výsledky udržely v naději na postup do finálové skupiny. Juniorky si přes porážky v Křenovicích udržely v ženské soutěži 4. místo. Žákovská družstva bojovala ve svých soutěžích se střídavými úspěchy.

 

 

 

 

U-19: 15.-16. kolo Extraligy juniorek sk. B

30.11. 11:00 SG L. Daňka Brno - Sokol Frýdek-Místek 3:0
15:00 SG L. Daňka Brno - Sokol Frýdek-Místek 3:1
Komentář:

První zápas jsme začaly hrát až v půl 12. Nastoupily jsme v netradiční sestavě, protože jsme poprvé hrály bez pomoci jakékoliv hráčky z jiného družstva. Taky tak vypadal začátek zápasu, kde jsme prohrávaly až o 4 body jen proto, že jsme spolu nekomunikovaly a nehrály to, co umíme. Když už šlo ale do tuhého, tak jsme se dokázaly zvednout a hrát svou hru, která nám pomohla první set vyhrát.

Druhý set jsme dělaly málo chyb a nepustily soupeře ke hře. Takže druhý set byl celý v naší režii.

Třetí set jsme hrály dobře, ale některé hráčky se až moc uvolnily a proto jsme až do stavu 18:18 hrály vyrovnaně, pak jsme ale odskočily díky dobré obraně a vyhrály i třetí set a tím i celý zápas v poměru 3:0.

Druhý zápas jsme začaly taháním o každý bod, až do začátku koncovky, kde jsme odskočily a to nám pomohlo získat první sadu v náš prospěch. 

Druhý set jsme si udělaly hned na začátku velký náskok, který jsme si udržely až do konce. K náskoku nám pomohla naše kapitánka blokařka Eva Hudylivová, která nastoupila na postu smečařky.

Ve třetím setu nám Frýdek utekl hned na začátku setu a my je celý set dotahovaly. Na konci setu, když jsme konečně vyrovnaly, nám zase utekly a získaly třetí set.

Do čtvrtého setu jsem nastoupily hned od začátku a udělaly si poměrně dobrý bodový náskok, který jsem udržely, až do konce a vyhrály zápas poměrem 3:1. 

 Lenka Podhrázská

Odkaz na tabulku soutěže

 

JKY: 13.-14. kolo Krajského přeboru žen I. třídy

29.11. 10:00 Sokol Křenovice - SG L. Daňka Brno 3:1
13:00 Sokol Křenovice - SG L. Daňka Brno 3:1
Komentář:

Náš první sobotní zápas jsme zahájily se Šlapanicemi. Ze začátku jsme spolu moc nekomunikovaly, ale to jsme napravily a snažily jsme se také méně chybovat. Nakonec jsme první set prohrály, ale potom jsme nedovolily soupeřkám nám vzít už ani jeden set. To stejné se opakovalo i v druhém zápase, takže jsme nakonec vyhrály dvakrát 3:1. 

Hanka Ledahudcová

Odkaz na tabulku soutěže

 

U-17: 15.-16. kolo Extraligy kadetek sk. B

29.11. 12:00 SG L. Daňka Brno - Sokol Frýdek-Místek 3:0
15:00 SG L. Daňka Brno - Sokol Frýdek-Místek 3:0
Komentář:

Odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-M: 3. kolo Krajského přeboru žákyň sk. III.

29.11. 09:00 VK Královo Pole M - Volejbal Vyškov A 0:2
    - Sokol Šlapanice 2:1
- VK Znojmo-Přímětice B 0:2
Komentář:

V sobotu odehrály hráčky M8 svůj již 3.mistrovský turnaj. Čekal je nelehký úkol. Kromě soupeřů se musely poprat i s novým systémem hry. Velkou pochvalu si družstvo zaslouží za zvládnutí systému. Slabší už to bylo s koncentrací na jednotlivé herní činnosti a preciznost provedení. Po vybojovaném tie-breaku se Sokolem Šlapanice a dvou prohrách 0:2 s domácím družstvem z Přímětic a s Vyškovem "A" zůstáváme ve 3.skupině.

Véna Starý

Odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-M: 2. kolo Jihomoravský pohár 7.tříd sk. IV.

30.11. 09:00 VK Královo Pole M - ZŠ Novolíšeňská B 2:0
    - SVC Pohořelice 0:2
- ZŠ Boskovice 0:2
Komentář:

V neděli nastoupily děvčata ke svému dalšímu turnaji. Hned v úvodu porazily děvčata ze ZŠ Novolíšeňské velkým rozdílem.Potom je již čekala pouze družstva složená z chlapců a dívek. Fyzicky silnější chlapci z Boskovic a Pohořelic byli nad naše síly. Chválím družstvo za bojovný výkon.

Véna Starý

 

ŽKY-E: 2. kolo Jihomoravský pohár 7.tříd sk. VI.

30.11. 09:00 VK Královo Pole E - DDM Kuřim 2:1
    - VK Královo Pole G 0:2
- Lokomotiva Břeclav B 0:2
Komentář:

V neděli nastoupilo družstvo žákyněk E ke svému druhému turnaji Poháru 7. tříd., který se konal v Kuřimi. Vyhrály jsme jeden zápas, proti  domácí Kuřimi. Proti žákyním KP G a proti  Břeclavi jsme prohrály. Proti Kuřimi, první zápas byly holky zaskočené a bohužel začaly hrát až ke konci prvního setu, a to nestačilo a prohrály jsme 23:25. V dalším setu jsme hrály suprově a porazily Kuřim 25:13. Holky krásně docházely všechny balóny, občas došlo i na smeč a byly odvážné. Tiebreak jsme zvládly, i přesto, že stoupla nervozita. Podařilo se nám tedy urvat krásné vítězství 2:1.
Proti žákyním KP G - naše soupeřky byly plné elánu a měly radost ze života. Bohužel tyto vlastnosti nám dost chyběly. Chvíli jsme s nimi držely krok, ale dneska byla na holkách znát nervozita a nebyly ve své kůži. Chyběla komunikace a odvaha, jinak se ale děvčata opravdu snažila a nekazila. Konečný výsledek 0:2.
Proti Břeclavi – Břeclav se jevila jako nejsilnější soupeř a my si toho byly vědomy. I přesto jsme ale nad soupeřem v některých úsecích získali převahu. První set byl hodně nervózní. Ve druhém setu jsme začaly hrát svou hru, ale bohužel koncovka nám trochu ujela. Břeclav měla docela dobré podání, a to nám dělalo problém. Nepodařilo se nám bohužel uhrát ani setík, tudíž 0:2 pro Břeclav.
Za dnešní výkony bych holky pochválila, nekazily, jen byly málo odvážné a komunikace nám občas vázla. Několikrát se nám podařilo pěkně zablokovat, předváděly jsme stabilní výkon na podání. Do příštího turnaje se pokusíme nastoupit s větší odvahou a zlepšenou komunikací.

Johanka Nováková

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT