7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 4. týdne

Logo_Ozveny_tydnePrvní venkovní utkání finálových skupin Extraligy dorostu nám mnoho radosti nepřinesla, když naše týmy přivezly pouze 4 body ze 12 možných. Juniorky neochvejně postupují za svým cílem a postup do Baráže z 1. místa by jim již neměl uniknout. Zato bohužel kadetky absolvovaly ostudná utkání v rámci KP kadetek na půdě Sokola Brno I.

 

 

 

 

U-19: 3.-4. kolo Extraligy juniorek sk. o 1. - 6. místo

25.1. 12:30 Sokol Žižkov - SG L. Daňka Brno 3:0
16:00 Sokol Žižkov - SG L. Daňka Brno 0:3
Komentář:

Odkaz na tabulku soutěže

 

U-17: 3.-4. kolo Extraligy kadetek sk. o 7. - 12. místo

23.1. 19:00 Slavia Hradec Králové - SG L. Daňka Brno 3:0
24.1. 11:00 Slavia Hradec Králové - SG L. Daňka Brno 3:2
Komentář:

Brno se v devíti lidech vydalo pro další extraligové body, tentokráte do Hradce Králové. Místní, specifické podmínky, bohužel poukázaly na nezralost mladého brněnského týmu, který odevzdal v pátečním utkání velice špatný výkon a získal pouhých 42 bodů. Hradec, vyznačující se dobrou obranou na síti a výtečně hrající nahrávačkou Kohoutovou, nedělal mnoho chyb a domácího prostředí bezezbytku využil. Brno nebylo schopné přihrávat, hřiště se zdálo krátké i při mnoha útocích, které skončili v autu. 

Sobotní ranní utkání jakoby Hradecké hráčky mírně podcenily. Po vlažné rozcvičce nenabídly přesvědčivý výkon a Brnu dovolily vstoupit do koncovky, kterou ve svůj prospěch urvaly až za stavu 28:26. Královopolanky, které do utkání vstoupily s odhodláních a chutí se poprat s nelichotivým výkonem z předešlého dne, jakoby znovu přestaly věřit ve své schopnosti a v druhém setu odpadly. Teprve několik zázračných zákroků a navrátivší výborný výkon Vaďurové dodal víru do žil Brňanek, které začaly soupeři nepříjemně škodit. Situace se zcela obrátila na podání, kdy hráčky dobře přihrávaly a navíc převzaly iniciativu na podání. Třetí a čtvrtý set přinesl fantastický výkon plný vlastního sebeobětování, na který nebyly Hradecké vůbec připravené. Ani tiebreak nepřinesl změnu, Brno kráčelo plně odhodlané pro druhý bod. Sport však umí být krutý a byl. Brno přišlo o čtyřbodový náskok v jediném postavení, přestože ještě jednou Hradec dotáhlo, mečbol neproměnilo a před dospěleji působícím týmem se muselo znovu sklonit. Hradec zvítězil díky výbornému závěru 16:14 a ponechal si doma pět bodů.

Základní sestava: Vondráková, Digrinová, Pavlišová, Vaďurová, Polická Helanová, libero: Sedláčková, střídala: Podsedníková, Novotná

Erik Nezhoda

  Odkaz na tabulku soutěže

 

JKY: 3.-4. kolo 1. ligy juniorek finálové sk. III

23.1. 16:00 VK Královo Pole B - TJ Ostrava B 3:0
  18:30 VK Královo Pole B - TJ Ostrava B 3:0
Komentář:  
  Odkaz na tabulku soutěže

 

JKY: 23.-24. kolo Krajského přeboru žen I. třídy

25.1. 10:00 SG L. Daňka Brno - Sokol Újezd u Brna 3:1
13:00 SG L. Daňka Brno - Sokol Újezd u Brna 3:2
Komentář:

Odkaz na tabulku soutěže

 

KKY: 23.-24. kolo Krajského přeboru kadetek

25.1. 10:00 VK Královo Pole - Sokol Brno I. 3:0
  13:00 VK Královo Pole - Sokol Brno I. 3:0
Komentář:

  Odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-A: 6. kolo Krajského přeboru žákyň sk. I

24.1. 09:00 VK Královo Pole A - Sokol Brno I. 0:2
      - VK Znojmo Přímětice A 1:2
      - Lokomotiva Břeclav A 1:2
Komentář:

Žákyně A se po dvou vyhraných kolech první skupiny krajského přeboru musely postavit před velmi složitou situaci a to, bojovat na třech frontách současně. Část odjela do Hradce Králové na výpomoc v extralize kadetek, nejmladší hráčky naopak bojovaly ve druhé skupině krajského přeboru za družstvo KCM. Zbývající, sedmičlená skupina odjela na krajský přebor do Břeclavi. První utkání proti Sokolu Brno nás provázela velká nejistota a nervozita, cca 10 zkažených servisů v prvním setu je toho důkazem. Utkání jsme prohráli zaslouženě, když jsme nebyli v žádné herní činnosti vyrovnaným soupeřem. Na druhé utkání však nastoupil zcela jiný tým, který neměl proti jinak vynikajícím Příměticím co ztratit a přesně tímto nebojácným přístupem holky vyhrály v krásném a bojovném prvním setu o dva body. Zbývající dva sety jsme sice prohráli, přesto se ve druhém setu opět našel ten bojovný duch a místy byla k vidění příjemná sportovní podívaná. Břeclav na nás nastoupila v ještě silnější, než v nejsilnější možné sestavě a první set zaslouženě opanovala. Do druhého setu však Břeclav nastoupila absolutně bez pokory proti výškově velmi podprůměrným žákyním Králova Pole a doplatila na to. Především servisem jsme set jednoznačně opanovali. Tie break jsme bohužel za nadějného vedení 7:1 nedokázali psychicky ustát a prohráli. KP sestoupilo, přesto však za předvedený výkon takto složené družstvo zaslouží uznaní. 

Pohled trenéra: Velmi mile jsem byl překvapen přístupem, bojovností a především odvahou ve složitých situacích. Jednoznačný prim za obranu v poli a za útoky z hlavního kůlu si zaslouží Mičánková, která svojí obětavostí dokázala strhnout celý tým. Stejně tak středová hráčka Zichová, která uhrávala důležité situace a těžké útoky středem sítě. První set proti Příměticím byla reklama na bojovnost a touhu po vítězství!!

Petr Pavlica

  Odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-M: 6. kolo Krajského přeboru žákyň sk. III

24.1. 09:00 VK Královo Pole M - ZŠ Vejrostova A 1:2
      - Sokol Vítovice 2:1
      - Volejbal Vyškov A 0:2
Komentář:

V sobotu nastoupilo družstvo žákyň M8 ke svému 6.turnaji v JMZKY. Družstvo citelně ochromila chřipka, tak nastoupilo pouze v 6 hráčkách. Nemělo nahrávačku a i na ostatních postech se improvizovalo. Nahrávky se se ctí zhostila Terka "Tejka" Wágnerová a dovedla družstvo dokonce k jedné výhře. Druhá nám utekla jen o kousek, když jsme nedokázali proměnit 4 matchbally. Celkové 3.místo ve 3.výkonnostní skupině je úspěch. Větší úspěch je ale předvedená hra a bojovnost, za kterou chválím všech 6 hráček. Nikču Mackovou, Simču Škrabalovou, Káju Ptáčkovou, Áďu Wachtarzovou, "Krhy" Terku Jankovou a již zmíněnou "Tejku" Terku Wágnerovou.

Véna Starý

  Odkaz na tabulku soutěže

facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT