7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 8. týdne

Logo_Ozveny_tydneTento víkend byl ve znamení začínajících jarních prázdnin v Jihomoravském kraji, kdy krajské soutěže maji 2 víkendy přestávku. Juniorky měly své utkání 1. ligy již předehrané, tudíž se na domácí palubovce představila pouze družstva U-19 a U-17. Zatímco si "devatenáctky" zkomplikovaly, sobotní výhrou pouze 3:2, udržení 2. místa a tím práva pořádání prvního finálového turnaje v Brně. Naopak plný počet bodů "sedmnáctky" se zasloužil o zachování extraligové příslušnosti tohoto družstva i do další sezóny.

 

U-19: 9.-10. kolo Extraligy juniorek sk. o 1. - 6. místo

20.2. 18:00 SG L. Daňka Brno - Sokol Žižkov I. 3:0
21.2.  10:00 SG L. Daňka Brno - Sokol Žižkov I. 3:2
Komentář:

Odkaz na tabulku soutěže

 

U-17: 9.-10. kolo Extraligy kadetek sk. o 7. - 12. místo

21.2. 12:00 SG L. Daňka Brno - Slavia Hradec Králové 3:0
21.2. 15:30 SG L. Daňka Brno - Slavia Hradec Králové 3:1
Komentář:

Kadetky se v extralize vyhnou baráži, v Plzni zakončí letošní sezónu s cílem uhájit deváté místo. Od předsezóních cílů je sice tento výsledek na hony vzdálený, od úvodu srpnové přípravy ztrátami zdecimované družstvo, ale nakonec dosáhlo dílčích úspěchů. Které to jsou si připomeneme v druhé části komentáře, nejdříve se vraťme k uplynulému víkendu.

Brněnský tým do souboje s Hradcem vložil veškeré úsilí a nejlepší možnou sestavu. Vždyť nechtěl-li spoléhat na pomoc plzeňských VŠ v boji s Ostravou, musel bodovat nejlépe za čtyři body. Na nahrávku se vrátila Šloufová, na postu smečařek hrály Vaďurová s Polickou, blok obsadila Helanová s Pavlišovou a konečně na postu univerzály hrála výpomoc z družstva juniorek KP Lucka Mahelová. Na postu libera se i přes nevydařený výkon v Plzni vrátila Sedláčková, která stále čeká na plné zapojení v důsledku zraněného ramene. Soupeř nepřijel v kompletní sestavě, výrazně se potýkal z absencí libera. Na jeho projevu byl výpadek v přihrávající formaci znát, přihrávka patřila k nejhorší činnosti hostujícího družstva. Hradecký tým také od úvodu kupil více chyb než Brňanky, kterým soupeřova nepřipravenost hrála do karet. Královo Pole se mohlo po mnoha měsících opřít o kadetský volejbal, soupeři po dva sety zdárně konkurovalo a díky vydařenému střídání Novotné a Digrinové v závěru třetího setu ukončilo čekání na tříbodové vítězství za méně než hodinu hracího času.

Druhé utkání příliš krásy nepřineslo, snaha o střídání které by přineslo náboj do upadajícího druhého setu pochopení nenašlo a tak se o další tři body musely poprat hráčky ze základní sestavy. Jedinou střídající, která dobře zapůsobila na vývoj utkání, byla mladší žákyně Stráská, která vypomohla nejen na bloku, ale i ve hře v poli a zejména na podání. Brno zvládlo i druhý zápas a i přes malý výpadek mělo po celý čas nad svým soupeřem spíše navrch.

Komentář trenéra: V uplynulých týdnech jsme slyšeli, že se naše výkony v extralize horší na místo toho, abych dokazovali, že jako tým roste. To je však velice zkreslený pohled. Každé kolo vstupujeme do utkání s mladším a mladším věkovým průměrem a rozdíl mezi Českým pohárem žákyň a extraligou kadetek je propastný. Na kolo s Hradcem jsme sice žádnou zásadní přípravu neměli, mentálně jsme ale na tento souboj byli připravení dobře. Pomohly i ty hráčky, které za nás již běžně nehrají, tedy Šloufová a Mahelová. Do utkání jsme mohli také zapsat dvanáct hráček, to se nám také dlouho nepoštěstilo. V Plzni si zahrajeme o čest, o hodnocení sezóny rozhodnou dva turnaje - finále Českého Poháru v březnu a Mistrovství republiky žákyň v květnu.

Erik Nezhoda, hlavní trenér

 

Odkaz na tabulku soutěže

 

JKY: 9.-10. kolo 1. liga juniorek, finálová sk. III

8.2. 11:00 TJ Ostrava B - VK Královo Pole B 3:0
  14:00 TJ Ostrava B - VK Královo Pole B 3:0
Komentář:

Družstvo Juniorek B v posledních 14 dnech odehrálo osm utkání, čtyři v první lize juniorek a stejný počet v Krajském přeboru žen. V první lize jsme nejprve zajížděli do Ostravy kde jsme po dobrých výkonech a zařazení všech hráček týmu do hry získali dvě vítězství 3:0 a 3:1.

Radim Vlček, hlavní trenér

  Odkaz na tabulku soutěže

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT