7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 16. týdne

Logo_Ozveny_tydneUplynulý víkend musel potěšit každé pravověrné krpolácké srdce. Jen samotný výčet, vítězství v prvním finálovém turnaji Extraligy juniorek, postup juniorek do stejné soutěže a postup mladších žákyň do Republikového finále jejich kategorie, už působí velmi příjemně. Ale způsob jakým U-19 překonala všechny své soupeře, neochvějné zvládnutí družstva JKY, tak psychicky náročného turnaje, jakým každá kvalifikace bezesporu je a drtivý postupový finiš mladších žákyň, nelze nazvat jinak než impozantním. Doufejme, že podobných víkendů nás čeká více.

 

U-19: 1. finálový turnaj Extraligy juniorek

10.4. 16:00 SG L. Daňka Brno - VK Prostějov 3:0
11.4.  15:00   - VK České Budějovice 3:0
12.4. 12:00   - PVK Olymp Praha 3:0
Komentář:

Ve tomto víkendu jsme odehrály 1. část našeho pěti zápasového boje. Odehráli jsme 3 zápasy. Jak se nám dařilo? Mohu konstatovat, že výborně. Ve všech utkáních jsme ukázali, že dokážeme bojovat, radovat se, zkoncentrovat se, pomoct si když je třeba a že nestačí jen talent, ale i srdce, které nám pomohlo ke třem vítězstvím.

V pátek jsme hráli proti Prostějovu. Hned na začátku jsme vytvořili jistý tlak, který pokračoval až do vítězného zakončení 3:0. Nenechali jsme je ani na chvilku „dýchat“ , šlo nám tzv. všechno od ruky. Hráli jsme koncentrovaně a odhodlaně.

V sobotu se náš výkon opakoval, bojovali jsme s Českými Budějovicemi o každý bod. Hráli jsme tak jak umíme. Naše nahrávačka tvořila hru pestrou a tak to nebylo pro soupeře lehké. Budějovice jsme tzv. převálcovali. Měli jsme proti nim postavenou vysokou zeď, kterou se nám podařilo udržet až do konce. Vítězství 3:0 !!

A v neděli jsme si své výsledky obhájili. Boj byl mezi Praha Olymp a VK KP Brno. Tento zápas se však nejevil od začátku jednoznačně. Hrály jsme většinu času ve vyrovnaném stavu,avšak ke konci jsme Praze vždy dokázaly utéct a tak si vybojovali další krásné vítězství 3:0.

 

Základní sestava: Suchá, Kopáčová, Šloufová, Vaňková, Hudylivová, Tesařová, Mikelová

Střídající: Malánová, Plešingrová, Diatková, Podhrázká, Hrazdírová 

 

Všem bychom chtěli poděkovat za podporu a za přípravu se zápasy. Děkujeme všem fanouškům, kteří tvořili část našeho týmu a díky nim jsme to zvládli.

Klára Mikelová, hráčka

Odkaz na tabulku soutěže

 

JKY: 2. část kvalifikace o Extraligu juniorek

11.4. 14:00 VK Královo Pole B - Slavia Hradec Králové 3:1
  18:00   - VK Karlovy Vary 3:1
12.4. 11:00   - VK TU Liberec 1:3
  15:00   - Sokol Nové Veselí 3:0
Komentář:

 

Odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-D: kvalifikace na Republikové finále ml. žákyň, skupina C

11.4. 09:00 VK Královo Pole - VK Královo Pole B 2:0
  12:00   - ŠSK Demlova Jihlava
2:1
  13:00   - Junior Brno 1:2
  16:00   - Sokol Česká Třebová 0:2
12.4. 08:30   - VK Pegas Znojmo C 2:0
  11:30   - VSC Zlín 2:0
  13:30   - VK Prostějov 2:0
Komentář:

Tento víkend byl  zatěžkávací zkouškou volejbalového umění a ve velké míře zkouškou morálně volných vlastností děvčat  tvořící D družstvo ml. žákyň. Základní kádr byl doplněn 4 posilami z A družstva žákyň. Podle rozpisu a předpokladu byly v naší skupině tři týmy (Jihlava, Č, Třebová, Prostějov), které nás mohly prověřit + nevyzpytatelný Zlín. Po snadném rozjezdu s našimi žabkami z družstva složeného z hráček E,F,G přišla první prověrka s domácí Demlovkou.Úvodní prohraný set naznačil, že družtsvo není zatím plně stabilizované. A s největší pravděpodobností se začala projevovat, zejména u nahravaček, nervozita. Od druhého setu  větší kvalita našeho útoku (Eliška Pokorná) a dobrý servis (Květka Grabovská, Sisa Stráská) vedly tým k obratu v utkání. Ten pokračoval i v tiebreaku, i když v jeho závěru děvčata koncovku lehce zdramatizovala chybami na nahrávce a v poli.

Následující utkání s Juniorem mělo být dalším krokem k třetímu vítězství. Lehce obměněná sestava bez Sisy S. a Adélky Hrnčířové však v prvním setu předvedla "neuvěřitelný" výkon s chybami ve všech herních činnostech. Přestalo se dařit i oběma hlavním smečařkám, nervozita se přilepila na ruce všech hráček, nejvíce oběma nahravačkám. Ani prostřídání nepomohlo ke zvratu prvního setu. Návrat základní sestavy - Eliška Pokorná, Květka Grabovská, Sisa Stráská, Áďa Hrnčířová, Anička Hložánková, Peťa Hofbauerová znamenal obrat. Za stavu 12:9 v tiebreaku zkazila Sisa servis a od toho momentu jsme nebyly schopné utkání ukončit. Především velmi špatnou obranou na síti a v poli skončil set 13:15 a naší nečekanou porážkou.

 Poslední utkání dne s Českou Třebovou mělo stejný scénář.  První set výkon s mnoha chybami, bez většího nasazení, hlavy dole. Druhé jednání už sneslo přísnější měřítko, leč nahrávka i nadále byla naší nejslabší činností, a tak jsme neukořistili v tomto klání ani set.  

V neděli však celé družstvo prokázalo charakter. Nejen hráčky na hřišti, ale i střídačka. Ta neskutečně, za časté výpomoci našich malých žabek povzbuzovala, dolévala energii spoluhráčkám. 

Družstvo jako by bylo polito živou vodou. Určitě nebylo jednoduché pro Peťu a Aničku setřást ze sebe nervozitu po sobotě a v neděli podat takový výkon na nahrávce, aby naše úderná síla na síti mohla být plně využita. Když měly naše posily z "A" dobře nahráno, nebylo co řešit. Ani pro ně nebyla situace jednoduchá, protože přece jenom v této sestavě jsme za celou sezónu ani jednou nehrály a společně jsme toho taky moc nenatrénovaly. V neděli se zápas od zápasu  souhra na hřišti zvedala, za výkon jsme se nemusely stydět. Pokud by turnaj začal a končil v neděli, tak jsme byly jednoznačnými vítězi.

Jasné výhry nad Příměticemi a Zlínem posílily sebevědomí děvčat. Do posledního a rozhodujícího utkání šly správně nažhavené.  Začátek obou setů nám sice nevyšel, ale nejpozději do stavu 12 jsme měly srovnané skóre a skvělé servisy Sisy, Elišky, Květky a Áďi, hodně vylepšená hra v poli, zejména u míčů zadarmo, nás vedla k pohledné hře a dovedla nás k potřebnému vítězství a k postupu na mistrovství republiky do Liberce.

Tentokrát nebudu vyzdvihovat výkon žádné hráčky. I když bez děvčat z A  by postup na republiku pro naše družstvo asi nebyl reálný.  

Ještě sezmíním, a to velmi ráda, o naší lavičce. Tady se Andy Andrýsková  ukázala jako pravá kapitánka. I když se na hřiště, jako další čtyři hráčky, tolik nedostala, burcovala lavičku k povzbuzování. Chci touto cestou poděkovat všem "méně vytíženým"  za zvládnutí své úlohy. Není jednoduché stát za lajnou a čekat na svou příležitost. A až se mně ji dostane splnit svůj úkol a splnit jej dobře. Kvalifikace ukázala, že toto družstvo by mohlo být opravdovým týmem.

Na závěr úplně poslední poznámku. Týká se našeho druhého družstva benjamínků. Byla to pro ně velká škola. Ale svým nadšením a zápalem na hřišti

se staly miláčky nejen našeho týmu, ale i některých dalších. Naše společná účast na turnaji byla úžasná v tom, jak se obě družstva naprosto přirozeně propojila. Fandění jeden druhému, společné oslavy vítězství, "děkovačky".  Po velmi dlouhé době jsem zase zažila jako trenérka neuvěřitelnou atmosféru  a spříznění mezi dvěma družstvy. Bez donucování, měly byste fandit atd. A že po svém posledním utkání neodjely domů, ale fantasticky fandily až do konce našeho rozhodujícího mače......... Díky, Alčo Dobešová.

Marie Kašubová, hlavní trenér

  Odkaz na tabulku soutěže

facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT