7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 45. týdne

Logo_Ozveny_tydneVíkend byl ve znamení venkovních utkání dorosteneckých extralig. Bohužel oproti velmi úspešnému předchozímu domácímu víkendu, se našim družstvům tentokráte tak nedařilo, zvláště pouhý bod z dobře rozehraného druhého utkání kadetek může U-17 mrzet. V žákovské kategorii proběhlo úvodní kolo Jihomoravského Poháru 7. tříd, kde jsme slavili pěkný úspěch v podobě vítězství žákyň D v I. skupině této soutěže.

 

 

 

U-19: 9. a 10. kolo Extraligy juniorek, skupiny B

8.11. 10:00 Sokol Šternberk - SG L. Daňka Brno 1:3
14:00 Sokol Šternberk - SG L. Daňka Brno 3:0
           
Komentář:

Sestava: Vaňková, Šloufová, Tesařová, Podhrázká, Mikelová, Suchá, Kopáčová

Do našeho prvního zápasu proti Šternberku jsme vstoupili s odhodláním, i když to tak zprvu nevypadalo. V prvním setu jsme nehráli svoji hru, ale přizpůsobili jsme se soupeři. Navíc jsme dělali hodně nevynucených chyb na útoku a proto jsme prohráli 22:25. Do dalšího setu jsme se nahecovali a začali jsme hrát svoji hru hned od začátku a tuto hru se nám podařilo udržet až do našich vybojovaných koncovek dalších setů. Jakmile se čtvrtý set chýlil ke konci, došlo na naší straně k výměně nahravaček, abychom změnili tempo hry. A to se taky Aničce Přibylové podařilo, vyhráli jsme 25:23. Z prvního zápasu se Šternberkem si tedy odnášíme 3 body se stavem 3:1 na sety.

Sestava: Šloufová, Vaňková, Tesařová, Podhrázká, Hrazdirová, Suchá, Kopáčová

 Druhý zápas jsme nezačali hrát dobře a taktéž se projevila domácí atmosféra našich soupeřek, které na nás celý zápas tlačili servisem. V prvním setu nám na příjmu pomohla mladší hráčka Digrinová, ale i tak to nestačilo. První set jsme jasně prohráli 13:25. Ve druhém setu jsme se nevzpamatovali, přestali jsme komunikovat a soupeř nám poté už nedal šanci. Začali jsme hrát příliš pozdě a tak druhý set skončil opět naší prohrou 15:25.Náš výkon byl jak na houpačce, chyběla nám jistota. Na konci třetího setu se jim zranila jejich první blokařka, ale i tak to dotáhli do jejich vítězného konce. Prohráli jsme 24:26. Šternberk byl pro nás vyrovnaným soupeřem, můžeme se poučit z našich chyb a odnést si zkušenosti do dalších zápasů. Bohužel jsme díky tomuto prohranému zápasu přišli o cenné 3 body a tak si z víkendu odnášíme jen jedno vítězství.

Hana Ledahudcová, hráčka

odkaz na tabulku soutěže

 

JKY: 9. a 10. kolo Extraligy juniorek, skupiny A

7.11. 12:00 VSK Slavia TU Liberec - VK Královo Pole B 0:3
  16:00 VSK Slavia TU Liberec - VK Královo Pole B 3:0
           
Komentář:

Sobota byla ve   znamení souboje jihomoravské metropole proti liberecké technice. Přesně v pravé poledne se rozehrál první zápas juniorek. Brněnské juniorky „B“ odehrály zápas pátého kola. Nastoupily proti Liberci, se kterým se potkaly na stejné palubovce, asi před půl rokem. Z jejich minulého střetu vyšel vítězně celek Liberce. Oba kádry se celkově dost obměnily, Liberec však změnil i hlavního trenéra. Mezi soupeři panovala nesmiřitelná rivalita již na chodbě před zápasem. Ani úsměv nepadl a k pozdravu bylo hodně daleko. Při slosování mezi kapitánkami nepřišlo ani jedno vlídné slovíčko. První set začal velmi opatrně. Obě družstva bojovala velmi usilovně. Hra se ze začátku zdála  ustrašená, ale zhruba v půlce prvního setu získaly brněnské volejbalistky jistotu a ujaly se vedení. Celý set byl velmi vyrovnaný a o každý balón se dřelo až do krve. Koncovku však lépe zvládly brněnské matadorky a vyhráli v poměru 26:24. Do druhého setu nastoupily „brňandy“ v euforii z vítězství a proto se hned ujaly vedení a držely si jej celý set. I když soupeřky značně vzdorovaly, nepovedlo se jim ujmout vedení a proto druhý set dopadl na vlas stejně jako první. Brno se ujalo vedení 2:0. Mezi druhým a třetím setem značně zhoustla atmosféra. Liberec s Brnem bojují o postup či sestup. Jejich vzájemné zápolení bylo tedy pro oba celky velmi důležité. Každý bod z tohoto zápasu se značně projeví v konečném pořadí. Ovšem Liberecké dívky, neustály nátlak a proto třetí set se prvním dvou už vůbec nepodobal. Nátlak ze strany Liberce značně polevil, a proto konečně Brno předvedlo svoji hru a celý set dotáhly do vítězného konce. Poslední balón byl velmi laciný bod ze strany Liberce, hodný mladších žaček. Brno se tedy radovalo ze své první tříbodové výhry v letošní sezóně. 

Druhý zápas se rozehrál po dvouhodinové pauze a napětí by se opět dalo krájet. Důležitost zápasu pro oba týmy zapříčinila totální soustředění. Bohužel brněnské hráčky poněkud polevily ve své snaze, a jak se říká, ujel jim vlak v prvním setu. Než se rozkoukali po dlouhé pauze, Liberecké se ujaly vedení a celý set byl v jejich režii. Zvítězili za stavu 25:19 Druhý set byl volejbalově zajímavější. Brno opět začalo hrát a dalo se na co koukat. I když výsledek byl dost vyrovnaný, celé to nakonec skončilo spoustou chyb brňaček v koncovce. A každý volejbalový znalec ví, že zápas se rozhoduje v koncovce a dopouštět se chyb v této pasáži hry je trestné. Druhý set skončil 25:23 pro Liberec. Třetí set se vše změnilo, tedy jen na začátku. Na palubovku nastoupily hráčky z Brna s touhou po vítězství, na co sáhly, to vycházelo. Vypadalo to, že přijde zlom v utkání. Ale po nepovedeném střídáni ze strany Brna se rozhodil rytmus hry a opět se k vedení dostal Liberec. Ten již celý set dotáhl do vítězného konce 25:20 a radoval se z celkového vítězství 3:0. 

Střet těchto dvou týmů skončil remízou. A vývoj v celé soutěži bude i nadále plný zvratů a překvapení. 

V šest hodin, zhruba ve stejnou dobu kdy dohrály juniorky, se rozehrál i zápas mužské extraligy, Brno – Liberec. Také na půdě Liberce. Bohužel dnes Brno nemělo štěstí a jejich hra se nepodobala standardu, který obvykle předvádějí. Liberec vyhrál 3:1, ale i tak si stále Brno drží třetí místo v tabulce. 

Sobotní střet Liberce s Brnem, tedy dopadl vítězně pro Liberec a přinesl spoustu zajímavých momentů.

Johana Nováková, hráčka

  odkaz na tabulku soutěže

 

JKY: 9. a 10. kolo Jm krajský přebor žen I. třídy

8.11. 11:00 SG L. Daňka Brno - VK Mor. Slavia Brno 0:3
  15:00 SG L. Daňka Brno - VK Mor. Slavia Brno 1:3
           
Komentář:

 

odkaz na tabulku soutěže

 

U-17: 9. a 10. kolo Extraligy kadetek, skupiny B

7.11. 10:00 Sokol Šternberk - SG L. Daňka Brno 3:1
  14:00 Sokol Šternberk - SG L. Daňka Brno 3:2
           
Komentář:

Ohlédnutí za za uplynulým víkendem není rozhodně radostné. Oba kadetské týmy připravily pro první utkání plné své nejlepší možné týmy a tak mohli diváci sledovat pěkný, útočný volejbal na obou stranách sítě. Brno mělo pomalejší start, ale ve druhé půli utkání, jakoby se zdálo, že získá převahu na svoji stranu. Bohužel se nestalo a po slibném třetím setu a nevýraznému projevu na podání v úvodu čtvrté sady opět naskočil soupeř do sedla. Brno dokázalo utkání zdramatizovat když na chvíli snížilo na rozdíl jediného bodu, od stavu 16 však stav patřil Šternberku.

Druhé utkání mělo Brno zvládnout a získat tři body. Nestalo se. Po jasných dvou sadách přišlo znovu polevení na podání, čehož soupeř využil několika dobrými útoky. Poté měly Královopolanky znovu šanci chytit šanci za pačesy, ale opakovaně selhaly v proměňování vyložených šancí a kupily chyby. Po zbytek utkání se vytratila síla bojovat s nepřízní osudu, nepomohlo ani nadějné vedení 12:8 v tiebreaku. Brňanky z důležitého víkendu získali jediný bod a stále ztrácí 5 bodů na postupovou příčku.  

Erik Nezhoda, hlavní trenér

 

odkaz na tabulku soutěže

 

KKY: 9. a 10. kolo Jm krajský přebor juniorek-kadetek, skupina B

8.11. 10:00 VK Královo Pole B - Volejbal Vyškov B 3:0
  13:00 VK Královo Pole B - Volejbal Vyškov B 3:1
           
Komentář:

Na Botanické hostily kadetky starší soupeřky z Vyškova a hned od začátku utkání bylo znát, že jdou holky do utkání naplno a první utkání bez vážnějších pochybení zvládly velmi rychle, bez ztráty setu. Druhé utkání začalo v obdobném duchu jako utkání první, kde jsme v prvním setu soupeře k ničemu nepustili. Ve druhém setu jsme od začátku dotahovali nepříznivý stav 1:9 a dokázali jsme to do konce setu otočit a i druhý set vyhrát. Třetí set jsme dotahovali opět vysokou ztrátu hned z úvodu a podruhé už se nám takový malý sportovní zázrak nepovedl. Na čtvrtý set jsme opět našli ztracenou koncentraci a zaslouženě vyhráli i druhé utkání. Kvalitní servis držel po většinu setů náš náskok nad soupeřem.

Petr Pavlica, hlavní trenér

 

odkaz na tabulku soutěže

ŽKY-D: 1. kolo Jm Poháru 7. tříd, I. skupina

8.11. 09:00 VK Královo Pole D - Znojmo-Přímětice C2 2:1
  10:30   - Sokol Letovice 2:0
  11:45   - Sokol Brno I. 2:0
           
Komentář:

V prvním zápase nám kapitánka vyhrála míč a Přímětice nás přemístili na polovinu kurtu, kde svítilo slunce.  Celý set jsme si udržovali vedení, ale na konci setu jsme trochu zaspali, ale i tak jsme první set vyhráli 25:18. Druhý set jsme byli málo jistí na výběru a Přímětice druhý set vyhráli.  Třetí set se od začátku vyvíjel v náš prospěch a vedení jsme si udrželi. Set skončil 15:11 pro nás.

Kateřina Vejtasová, hráčka

 

Ve druhém utkání proti nám nastoupilo smíšené družstvo kluků a holek z Letovic. Po vyrovnaném  začátku prvního setu jsme zlepšily mezihru a dařilo se nám dobře smečovat, hodně bodů udělala Andy. Také díky dobrému podání jsme zvládly úspěšně i druhý set a zaslouženě jsme vyhrály.

Markéta Nekvapilová, hráčka

 

Poslední souboj nám přivedl do cesty smíšené družstvo Sokola Brno. Od prvního míče jsme jasně dominovaly na kurtu. I ve hře v poli jsme dokázaly zdatně držet krok s beachaři. Hra samozřejmě nebyla bez chyb - občasné výpadky na příjmu, zmatky v postavení na síti.

Naše hra se pomalu začíná zvedat, nejlepší herní byl činností servis a děvčatům se dařilo  i v útoku. V družstvu dominovaly Andy (E. Andrýsková) a kapitánka Ela Koulisiani. Zejména její bloky začínají mít vysoké parametry.

Třetí vítězství znamenalo celkově první místo v elitní skupině.

Marie Kašubová, trenérka

 

 

ŽKY-M: 1. kolo Jm Poháru 7. tříd, V. skupina

24.10. 09:00 VK Královo Pole M - Sokol Brno I. A 2:0
  10:30   - Znojmo-Přímětice A 2:1
  11:45   - Volejbal Vyškov A 2:1
           
Komentář:

V 1. kole jsme pořádaly naši V. skupinu. Cíl byl postoupit o skupinu výše. Turnaj se mi moc líbil. Chtěla bych pochválit celé družstvo za nasazení a bojovnost na hřišti a podporu z lavičky. Chválím i trenéra za povzbuzování. V prvním utkání jsme porazily Sokol Jehnice po boji 2:0. Ve druhém utkání jsme vyhrály snadněji také 2:0 tentokrát nad Novolíšeňskou "B". Na závěr turnaje jsme porazily KP "E" 2:0. Poděkování patří i holkám, které pískaly a všem rodičům za vynikající atmosféru. V dalším turnaji se potkáme i s chlapeckými družstvy. Budeme se snažit konkurovat i jim:) Pro tentokrát cíl splněn:)

Lucie Oujezdská, kapitánka

 

odkaz na tabulku soutěže

 

KP M JM P7T 15 16


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT