7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 46. týdne

Logo_Ozveny_tydneStřídavé výsledky provázely mládežnická družstva v uplynulém víkendu. Cenná dvě vítězství si odnáší ze souboje s prostějovskými děvčaty U-19ka, ale pouhý 1 bod ze zápasů stejných družstev kadetské kategorie asi našemu družstvu k postupu do finálové skupiny stačit nebude. Také Juniorky nenaplnily své ambice a v extraligové skupině A nesebraly Č. Budějovicím ani set. V krajském přeboru žákyň stále putují vzhůru družstva žákyň D a M a můžeme se jenom nechat překvapit, kde se jejich cesta zastaví.

 

U-19: 11. a 12. kolo Extraligy juniorek, skupiny B

15.11. 10:00 SG L. Daňka Brno - VK Prostějov 3:2
13:00 SG L. Daňka Brno - VK Prostějov 3:0
           
Komentář:

Sestava: Přibylová, Šloufová, Tesařová, Podhrázka, Hrazdírová, Chevalierová, Mikelová, Ledahudcová, Digrinová, Kopáčová, Vaňková

V neděli jsme odehrály druhé vzájemné utkání doma proti Prostějovu. Začátek zápasu se začal vyvíjet pro naše družstvo tak, jak jsme si představovaly. Soupeř měl prioritní kůlové hráčky a blokařky vynechávaly,což bylo pro naší obranu na saku o něco lehčí.. Problém nám nedělal ani příjem, ikdyž soupeř měl kvalitní podání, od kterého se následně odvíjel náš útok s razancí,která nám přinesla dva první vyhrané sety z prvního zápasu. Prostějov je kvalitní soupeř a svou kvalitu nám ukázal ve třetím a čtvrtém setu. Se soupeřem jsme hrály dobrý volejbal. Bohužel jsme nezvládly koncovky. V tiebreaku už byl na obou stranách větší psychický nátlak, protože se hraje o body, které jsou pro oba týmy důležité.Náš tým nepoložil hlavy a dokázaly jsme se svou kvalitou dopracovat ke konečné výhře v prvním zápase . Závěrečný set jsme vyhrály s rozdílem 5ti bodů-výhra 3:2 

Do druhého zápasu jsme nastoupily s výhrou z prvního zápasu a tím víc jsme chtěly bojovat. Na začátku setu jsme hrály bez chyb, možná i s trochou štěstí a dokázaly jsme Prostějov porazit s rozdílem 10ti bodů. Ve druhém a posledním třetím setu to vypadalo podobně. Soupeř se nevzdával a hrál, ale my jsme byly rozhodně tentokrát na lepší vlně a získaly jsme 3 body-výhra 3:0

odkaz na tabulku soutěže

 

JKY: 11. a 12. kolo Extraligy juniorek, skupiny A

15.11. 10:00 VK Královo Pole B - VK ČEZ Č.Budějovice 0:3
  14:00 VK Královo Pole B - VK ČEZ Č.Budějovice 0:3
           
Komentář:

  odkaz na tabulku soutěže

 

JKY: 11. a 12. kolo Jm krajský přebor žen I. třídy

14.11. 10:00 ŠSK Gym. Šlapanice - SG L. Daňka Brno 0:3
  13:00 ŠSK Gym. Šlapanice - SG L. Daňka Brno 3:1
           
Komentář:

 

odkaz na tabulku soutěže

 

U-17: 11. a 12. kolo Extraligy kadetek, skupiny B

14.11. 10:00 SG L. Daňka Brno - VK Prostějov 2:3
  13:00 SG L. Daňka Brno - VK Prostějov 1:3
           
Komentář:

Kadetkám znovu nestačilo vedení 2:0 a ztratili další osudné utkání proti týmu z popřední tabulky. Zvrat byl zahájen již v prvním dějství, kdy se při blokování lehce zranila Šloufová. Výkon Vondrákové stačil pouze k zisku jednoho bodu, od třetího setu utkání vládl soupeř. Důstojný průběh druhého utkání dodalo pouze nedůstojné chování trenéra Nezhody, který nevybíravým způsobem vyprovokoval univerzálku Neterdovou. Ta zahrála fantastický druhý set a byla jednoznačně nejagresivnější hráčkou na hřišti. Ve třetí sadě se ale znovu projevil příliš "hodný" charakter družstva, který si vystačí s daleko méně, než vítězstvím v utkání. Prostějov jistě nebyl zásadně lepším soupeřem, ale stejně jako Přerov a Šternberk ukazuje TOUHU vítězit. A o tom to je.

Erik Nezhoda, hlavní trenér

 

odkaz na tabulku soutěže

 

KKY: 1. a 2. kolo Jm krajský přebor juniorek-kadetek, skupina B

11.11. 10:00 Sokol Jehnice JKY - VK Královo Pole B 0:3
  13:00 Sokol Jehnice JKY - VK Královo Pole B 3:2
           
Komentář:

Ve středu jsme odehrály utkání proti Jehnicím u nich. Podle tabulky a vztahů mezi kluby každý očekával velké ,,derby". Oba týmy byly plně na motivovány. My jsme nic nepodcenily a se silnou sestavou jsme v 1. utkání neměly problémy je porazit. Ovšem jejich časté chyby nám k tomu dopomohly. Skončilo to tedy 3:0 pro nás za stavu jednotlivých setů: (-9,-14,-15). 

Z 2. utkání jsme strach už neměly, ale to byla naše chyba. Natahovaly jsme utkání na konečných 2:3 pro Jehnice. V druhém utkání jsme si zahrály skvělé výměny i jednotlive akce. Naší doménou bylo ztratit poměrně dost bodů a poté využít naší psychiky a dotáhnout, ale ne vždy se to povedlo. Prohru rozhodl tiebreak, ve kterém šťěští a výkony naší kapitánky nám moc nepřály. Počty bodů v jednotlivých setech: (17,-20,22,-16,13).

Tyto dvě utkání nám přinesly více zkušeností než předchozí zápasy. A jako vždy nám ukázaly,že jako tým i ve špatných chvílích dříme při sobě a dokážeme si pomoct.

Lucie Mičánková, hráčka

 

odkaz na tabulku soutěže

ŽKY-A: 3. kolo Jm Krajského přeboru žákyň, I. skupina

14.11. 09:00 VK Královo Pole A - Sokol Brno I. 1:2
  10:30   - VK Znojmo-Přímětice A 2:1
  11:45   - Junior Brno A 2:1
           
Komentář:

V sobotu odehrály ŽKY-A ve Znojmě 3. kolo krajského přeboru. První utkání jsme odehráli s již tradičním soupeřem, kterým byl Sokol Brno I. V prvním setu jsme se dostali do 8 bodového vedení, které jsme bohužel nedokázali udržet a v koncovce jsme nejtěsnějším bodovým rozdílem prohráli. Druhým setem jsme se dostali zpět do hry, ale tiebreak nám už herně nevyšel.

Do druhého zápasu proti domácímu týmu jsme nevstoupili dobře a do konce setu jsme ztrátu ze začátku nedokázali dotáhnout. Zbytek zápasu byl již ale v naší režii a zápas jsme vyhráli v tiebreaku.

Poslední zápas proti Junioru Brno Jsme dali možnost hrát hráčkám, které měli menší vytížení v průběhu celého turnaje a zápas jsme vyhráli v tiebreaku.

Martin Štětka, trenér

  odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-D: 3. kolo Jm Krajského přeboru žákyň, IV. skupina

14.11. 09:00 VK Královo Pole D - DDM Kuřim 2:0
  10:30   - Sokol Vítovice 2:1
  11:45   - Volejbal Vyškov B 2:1
           
Komentář:

 

odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-M: 3. kolo Jm Krajského přeboru žákyň, III. skupina

14.11. 09:00 VK Královo Pole M - ZŠ Vejrostova A 2:0
  10:30   - ZŠ Znojmo-Přímětice C 2:1
  11:45   - Spartak Velká Bíteš 2:0
           
Komentář:

Byl to pro nás klíčový turnaj podzimu. Zatím jsme všechny zápasy vyhráli a stále postupujeme vždy o skupinu výše. Náš cíl je dostat se mezi nejlepší družstva a zajistit si tak účast ve Finálovém turnaji. 

Hráli jsme v Bystrci na Vejrostové a podařilo se nám opět všechno vyhrát. Některé zápasy byly velmi napínavé. Naši soupeři byli Velká Bíteš, Vejrostova "A" a Znojmo. Proti Vejrostové jsme vyhráli 2:0, proti Znojmu jsme vyhráli 2:1 a nad Velkou Bíteší jsme zvítězili 2:0. Celkově bych turnaj hodnotila kladně. Myslím si , že jsme hráli dobře a odvedli jsme dobrou práci. Samozřejmě jsme někdy dělali zbytečné chyby, ale i chyby k volejbalu patří a navíc chybami se člověk učí. Příště budeme startovat již ve 2. výkonnostní skupině:)

Lucka Klimešová, hráčka

 

odkaz na tabulku soutěže


tn JM ZKY IIIC 1516 KP M


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT