7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 21. týdne

Logo_Ozveny_tydnePo měsíční zápasové pauze si některé dorostová družstva zpestřila svoji posezónní přípravu turnaji v Brně i mimo něj.

 

 

 

U-19: Velká cena České Třebové

28.5.   8:50 SG L. Daňka Brno - TJ Svitavy 2:0
      - Trnava A 2:0
      - TJ Kralupy 2:0
      - Trnava B 2:0
      - TJ Svitavy 2:0
28.5.   9:00   - Sokol Žižkov 2:0
      - Volejbal Přerov 2:1
      - TJ Trutnov 0:2
           
Komentář:

Přípravu na nadcházející sezónu zahájilo družstvo U-19. Nově se skládající tým okolo hráček, které na svoji příležitost čekají v zákrytu reprezentantek, nastoupilo v prvním přípravném antukovém turnaji v České Třebové. A nevedlo si vůbec špatně. V poměrně složitém hracím systému zdolalo týmy Svitav a Trnavy A, poté v další skupině Kralupy a Trnavu B. O postup mezi nejlepších šest Brňanky znovu porazily tým ze Svitav 2:0. Nedělní program zahájilo utkání o postup mezi nejlepší tři týmy turnaje. Očekávaný tuhý boj s extraligovým Žižkovem se nekonal. Královopolanky v utkání dominovaly a zvítězily 2:0. Ve skupině o první místo narazily na družstva Přerova a Trutnova. S Přerovem tým poprvé na turnaji ztratil set, ale v tiebreaku dokázal navázat na podařený výkon z první sady a i díky spolehlivému útoku Plešingrové v koncovce zkrácené sady zvítězil 2:1. V závěrečném utkání turnaje jakoby družstvu došly psychické i fyzické síly. Od samého úvodu se proti motivovanému soupeři z Trutnova nedařilo vůbec nic. Naopak soupeř trpělivě čekal na chyby brněnských hráček a ty trestal. Trutnov zaslouženě zvítězil 2:0 čímž přeskočil až na první místo celého turnaje. Brno naopak nevyužilo šanci a propadlo se na třetí příčku. Přitom k tiebreaku, zaručujícímu druhé místo nechybělo příliš. Brno v koncovce stáhlo výrazný rozdíl na 21:21, následně 21:24 na 23:24. Po úspěšné obraně mohl tým uzmout také 24 bod, ovšem svoji šanci neproměnil. Nemýlila se ale smečařka Trutnova, která ukončila poslední rozehru turnaje.

Komentář trenéra: Hráčkám jsme nabídli vizi na příští sezónu a ony se jí o víkendu chopily velice dobře. Bylo by krásné první turnaj sezóny vyhrát, ale Trutnov jasně ukázal, že k vítězství nevede jen hráčský potenciál, ale i odvaha, zarputilost a týkový výkon. Družstvo má ve svém středu jak osobnosti, tak hráčky s velikým potenciálem a na turnaji se mi líbilo. Bylo mladé, dravé, snažilo se hrát rychle a vytvářet důrazně tlak blokem. Zcela v koncepci našeho klubu. Anička Přibylová zaujala organizátory turnaje a obdržela cenu pro nejlepší nahrávačku. Pro mě zaslouženě. Byla i nejlepší hráčkou týmu. Smečařské duo Jíťa Vaďruová a Markéta Plešingrová určitě potřebuje doplnit stabilní přihrávající hráčkou, v útoku jsou však obě důrazné. Bára Neterdová odvedla na turnaji ohromný kus práce na postu univerzálky, byla milým překvapením, bohužel ji v samotném konci došly síly. Družstvo má i zkušené blokařky Háňu Ledahudcovou a Markétu Minaříkovou, které jsou obě typologicky úplně jiné. Minaříkovou více doprovází zarputilost. Třetí do party jim je zatím Terka Helanová, která hraje s velkým přehledem. Na turnaji tým doprovodila Dáda Digrinová na postu libera. Na to že byla po dvou těžkých týdnech mimo domov, hrála velice dobře a co více, hlavně klidně. 

Erik Nezhoda, trenér

 

KKY: Přípravný turnaj Sokol Šlapanice

 29.5.   9:00 VK Královo Pole B - Sokol Jehnice 2:0
      - UP Olomouc 1:1
      - Volejbal Vyškov B 2:0
      - Sokol Šternberk 0:2
      - Tatran Litovel 0:2
           
Komentář:

Kadetky KP poprvé pospolu na turnajové přípravě směrem k sezóně 2016/2017 na Šlapanických kurtech nezanechaly vůbec špatný dojem. K prvnímu utkání ve skupině jsme vyzvali známého soupeře z Jehnic avšak s neznámou, kadetskou sestavou. Utkání jsme ovládli především díky vysoké úrovni našeho podání a proto se na mezihru téměř nedostalo. Ve druhém utkání nás čekal velmi kvalitní soupeř z Olomouce, před koncovkou úvodní sady by však nikdo netipoval, že právě královopolské kadetky budou mít náskok o 10 bodů, přesto však začala pracovat nervozita a možná i zbytečný respekt k soupeři a nakonec jsme první set vyhráli "pouze" v koncovce o tři body. Do druhé sady jsme vstoupili opět perfektně, ale postupem času jsme kupili více a více nevynucených chyb a i díky osmi chybám na podání, jsme darovali set soupeři a tím i remízu. Proti kvalitnějšímu soupeři odehrála výborné utkání bez respektu Stázka Drápalová. Utkání pro Olomouc dopadlo velmi šťastně, nás může především těšit, že jsme byli lepší týmem! Třetí utkání bylo proti mladším žákyním Vyškova a z jejich 10ti bodů v prvním setu bylo 9 našich chyb. Bohužel v chybovosti jsme pohořeli i ve druhém setu, kde jsme soupeři darovali dokonce 24 bodů. Katastrofální krátkodobý výpadek a ztráta koncentrace byla zčásti připsána i sluníčku, jež nás důsledně provázelo celým turnajem. Díky horšímu poměru míčů jsme skončili ve skupině druzí a v semifinále se tím pádem postavili extraligovým kadetkám ze Šternberku. Tři reprezentantky v základu soupeře slibovaly zaručenou kvalitu. V první setu jsme soupeře trápili a trvalo delší dobu, než nám bodově odskočil. Ve druhém setu to naopak byla exhibice podání soupeře, především v podání Hanouskové, Šternberk zcela zaslouženě zvítězil. V boji o třetí místo se proti nám postavil pro neznámý Litovel. Bohužel se na nás podepsala únava a svit sluníčka výrazněji, než na ostatních týmech a proto nás slabší soupeř dvakrát zdolal a slavil třetí místo. Kadetky KP po výborných úvodních utkáních berou 4. místo.

Petr Pavlica, trenér

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT