7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 10. týdne

Logo_Ozveny_tydneCelá sezóna se bohužel pohybuje jako na horské dráze. Před nedávnem jsme slavili úspěšný finiš všech dorostových družstev a nyní přichází hořká zklamání z neúspěšného startu U-19 do finálových bojů Extraligy juniorek a nepostupu juniorek do kvalifikace o stejnou soutěž. Alespoň žákovská družstva tento týden hájila pověst klubu více než dobře.

 

U-19: I. finálový turnaj Extraligy juniorek

8.3. 13:00 SG L. Daňka Brno - Sokol Frýdek-Místek 3:0
9.3.  12:00   - VK Madeta Č. Budějovice 1:3
  18:00   - PVK Olymp Praha 0:3
Komentář:

Náš druhý zápas jsme sehráli s Madetou. Myslím, že jsme do utkání vstoupili s jistou nervozitou, která se ukázala dost rychle. V napínavé koncovce jsme ale přece jen první set vyhráli. Soupeř se však nevzdal a bylo na něm vidět, že již nemá co ztratit, kdežto na naší straně palubovky se začaly kupit chyby, a i přes velkou obětavost v poli jsme nedokázali vyhrát už ani jednu koncovku. Zápas, který byl ovšem pro divácké oko potěšením sledovat, skončil 3:1 pro České Budějovice a my si odnesli první porážku na prvním finálovém turnaji juniorek. 

Kateřina Slámová

Našim třetím a posledním soupeřem prvního finálového turnaje byl PVK Olymp, nejlepší z našich soupeřů. Po předchozím prohraném zápasu jsme měli motivační video a celkem bojovnou náladu. Rozcvička byla parádní, krásně jsme si fandili a oslavovali každou smeč, ovšem když přišel zápas toto nadšení nám moc dlouho nevydrželo. Soupeř byl ve skvělém rozpoložení, vše jim vycházelo, výkony jejich hráček byly velmi vyrovnané. I když jsme se jich jsme se jich zuby nehty drželi, bohužel jsme se jich neudrželi až do konce. První dva sety byly vyrovnané, ale ve třetím jsme jim nestačili. A i přes celkem vyrovnaný začátek jsme podlehli 0:3

Johanna Nováková

  Odkaz na tabulku soutěže

 

JKY: Play-off 1. ligy juniorek

8.3.  12:00 VK Královo Pole B - VK Karlovy Vary 1:3
  16:00 VK Královo Pole B - VK Karlovy Vary 2:3
Komentář:

Dnešní play - off  jsme hrály proti Karlovým Varům. Na tento den jsme se připravovaly skoro měsíc. Chtěly jsme vyhrát, takže na tréninku jsme všechny makaly na sto procent a více a šly do všeho naplno. 

Do prvního zápasu jsme nastoupily s chutí k výhře, ale většina z nás byla šíleně nervózní, protože se na nás poprvé přišlo podívat více, jak 20 diváků. Nervozita se na naší hře projevila víc, jak dost. Holky, které na tréninku normálně předvádí skvělý volejbal byly dnes, jak zadupané do země. Příjem nebyl lepší a útok také žádná sláva. Tento zápas skončil 3:1 pro soupeře. Do šatny jsme si tedy nesly prohru, takže nálada nebyla zrovna nejlepší. Ale nic nebylo ztraceno. Stačilo nám vyhrát druhý zápas také 3:1, abychom mohly hrát ještě zlatý set a bojovat o extraligu v Liberci.

Druhý zápas začal lépe pro nás. První set jsme si vzaly my. Příjem byl trochu lepší a útok se také zvedl. Druhý set jsme si vybojovat už nedokázaly. Věděly jsme, že soupeř si k dalšímu vyhranému setu nemůže ani přičichnout, jinak je pro nás boj o extraligu ztracen. Třetí set se nám povedl vybojovat, takže jsme byly ve vedení 2:1. Hra už byla uvolněnější, ale pořád to nebyl volejbal, který umíme doopravdy hrát. Čtvrtý set byl pro nás konec sezóny v lize juniorek. Soupeř byl dnes nad námi a čtvrtý set si poctivě vybojoval a vzal nám ho. Bohužel letos se nám na play - off nedařilo. Nepodařilo se nám vybojovat postup na kvalifikaci do extraligy juniorek, ale věřím, že příští rok se o to budeme rvát minimálně stejně, jak letos, a naše hra bude lepší a přesnější a postup vybojujeme.

Tereza “Chmeli” Chmelařová

 

Pohled trenéra: Hráčkám se v sobotu po 18h rozplynul sen, který si v sobě nesly od začátku sezóny. Všichni víme, že jsme nepodali nejlepší sportovní výkon roku, ale jsem na 100% přesvědčen, že hráčky nechaly na hřišti to, co chybí některým profesionálům... Kus srdce.

Sezóna nekončí, jede se dál. Čeká nás boj o udržení v kraji žen a také podpora našich dalších týmů v boji o medaile v extralize kadetek a juniorek.

Martin Hroch

  Odkaz na tabulku soutěže

 

 KKY: 29. a 30. kola Jihomoravského přeboru juniorek

8.3.  10:00 SK Nový Lískovec - VK Královo Pole 3:2
  13:00 SK Nový Lískovec - VK Královo Pole 0:3
Komentář:  
  Odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-A: Finálový turnaj Českého poháru žákyň - I. osmička

8.3.  10:00 VK Královo Pole - SK Hlincovka 2:1
      - VK Pegas Znojmo-Přímětice 2:1
      - ŠSK Bílovec 0:2
      - BVC Chodov 2:0
      - VK Prostějov 0:2
9.3.  9:00    - Slavia VŠ Plzeň 2:1
      - Olymp Praha A 0:2
Komentář:

V prvním utkání se nám dařilo eliminovat jejich nejlepší útočnou sílu ze středu. Jasně jsme dominovaly na kůlu, a to hlavně zásluhou Peťky Sedláčkové, která uhrála patnáct bodů. Ve druhém setu nás o vítězství připravil ne příliš kvalitní výkon v poli, především hráček v zóně V. V tie breaku jsme zásluhou dobrého servisu a skvělého útoku z kůlu uhrály první dva body na turnaji.

Utkání s Příměticemi bylo téměř identické, jako utkání předchozí. Naprostou dominancí na síti Peti Sedláčkové a Barči Neterdové jsme zvítězily v prvním setu. V koncovce druhého setu jsme byly nedůslední a děvčata nedodržovala taktické pokyny trenérek. Díky tomu jsme přišly o vítězství v setu. Utkání jsme musely rozhodnout až v tie breaku, kde opět dominovala naše útočná síla.

První set třetího utkání byl velmi vyrovnaný, skóre se přelévalo z jedné strany na druhou. Bohužel v závěru setu chybná rozhodnutí rozhodčího umožnila Bílovci odskok na tři body, přesto se dobrým servisem Kačky Muchové podařilo stáhnout na 23:24. Po timu Bílovce jsme chybným servisem přišly o šanci otočit set v náš prospěch. Právě servis byl činností, která v druhém setu naše družstvo srazila na kolena. Naše hra se rozpadla na devíti zkažených servisech.

Právě servis byl činností, která nám v utkání pomohla k otupení útočné síly Chodova. Díky tomu se vedle Peti Sedláčkové začala výrazně prosazovat i Kačka Muchová. Naše nahrávačka Terka Řičánková, která s naším družstvem absolvuje tento turnaj poprvé, se postupně lepšila v taktice nahrávání.

První set jsme nedokázaly ubránit prostějovskou hlavní útočnou sílu Pavlu Meidlovou. Navíc náš nedůraz na síti, nedobrá práce hráček v zóně V vedla k vítězství Prostějova.  Ve druhém setu se nám podařilo ubránit Pavlu Meidlovou na síti i v poli a nám se na síti začala prosazovat Peťa Sedláčkoá. Soupeři se podařilo díky dobrému servisu odskočit na 6 bodů, ale velkou bojovností a nasazením jsme srovnaly stav na 23:23. Bohužel ale tradičními chybami tohoto turnaje, zkaženým servisem a nedůslednou hrou v zóně V, jsme se o vítězství připravily.

Na předposledním utkání se výrazně podepsaly podmínky v hale. Družstvo, které odehrálo set na straně výrazně osvětlené sluníčkem, daný set prohrálo. Stanovená taktika nám do posledního setu velice dobře vyšla, strany jsme mělnily pro nás za příznivého stavu 8:4. Bohužel nedůraznou hrou na bloku jsme umožnily soupeři postupně se na nás bodově dotáhnout. Zásluhou naší hlavní úderné síly Peti Sedláčkové jsme vítězství strhly na svou stranu.

Poslední utkání…“když se daří, tak se daří“… Smutné rozloučení s českým pohárem.

Jana Brunclíková

  Odkaz na tabulku soutěže

 

ZKY-U15: 6. kolo Jihomoravského poháru 7. třid sk. II

9.3. 9:00 VK Královo Pole U15 - ZŠ Novolíšeňská A 1:2
      - Sokol Letovice 0:2
      - Sl. Slavia Uh. Hradiště 2:0
Komentář:

Slunečný březnový víkend se u družstva U15 nesl v duchu bojovných zápasů v turnaji Poháru 7. tříd, který se konal v neděli 9. 3. na Novolíšeňské. Po konfrontaci se družstvy z druhé výkonnostní skupiny se dalo vysledovat, že naše děvčata mohou konkurovat a hrát vyrovnané partie s nejlepšími družstvy jak chlapeckými, tak dívčími. 

V prvním zápase jsme změřili síly s domácím družstvem z Novolíšeňské, ve kterém domácí děvčata oplývala dobrým servisem a solidní hrou v poli. Naše družstvo se však nenechalo zastrašit a odehrála vyrovnaný zápas, který vyústil až do tiebreaku, ve kterém nám ale došly hlavně mentální síly a odolnost a jednoznačně jsme jej prohrály. V následujícím zápase nás čekalo smíšené družstvo z Letovic, v němž někteří chlapci vyčnívali razantními útoky a podáním. Tyto zbraně se nakonec ukázaly rozhodujícími, ale i přesto se našim děvčatům podařilo odehrát bodově vyrovnané utkání. 

V závěru družstvo U15 nastoupilo k rozhodujícímu zápasu o vše s Uherským Hradištěm. V případě výhry 2:0 by se děvčata udržela ve druhé výkonnostní skupině a taky se tak stalo. Holky povedeným, pozorným a nadšeným výkonem vydřela výhru 2:0, v koncovce druhého setu s trošičkou štěstí, které se přiklonilo na naši stranu v podobě parádního prasátka ze smeče. 

Turnaj bych zhodnotila jako povedený, jelikož se nám podařilo setrvat ve druhé výkonnostní skupině a po celou dobu turnaje jsme předváděli pěkný volejbal, zvláště se zlepšila hra v poli a přihrávka, která nás podržela v těžkých chvílích. Vyzdvihla bych výkon Terky Pogányové, která v každém zápase sbírala obrovské počty bodů jak z útoku, tak ze servisu, a také dále Stázku Šenkovou, která svojí zlepšenou hrou v obraně a na přihrávce velkou měrou přispěla k dobrým výkonům družstva. Celý tým předváděl obrovské nasazení v poli, za což holky moc chválím a doufám, že v nastaveném trendu vydržíme. 

Šárka Melichárková

 

ZKY-A CP 140308

Družstvo ŽKY-A na ČP v Bílovci.


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT