7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Pro kadetky nastal den pravdy

161802 KBA 5210

Česká reprezentace hráček do 18 let vybojovala v prvních třech dnech pět bodů. Dnešní případné vítězství s Belgií by ji mohlo vrátit do bojů o medaile.

Reprezentantky zažily v třetím hracím dnu dramatické chvíle. Proti Holandsku nastoupily s touhou po vítězství, která jim přinesla hladký zisk prvního setu 25:12. Češky v sadě okamžitě smazaly úvodní manko 0:2 a po zbytek setu hře dominovaly. Druhá sada přinesla ve svém začátku oboustranné "oťukávání", které Holanďanky za stavu 3:3 využily ve svůj prospěch a tříbodovým brejkem nastínily průběh zbytku tohoto setu. Lvice ztrácely po celý čas tři body a přestože se ještě v koncovce za stavu 20:21 pokusily o drama, Nizozemky si závěr pohlídaly a vyhrály 25:20. 

Třetí set se nesl ve velice podobném duchu jako set druhý. Po vyrovnané pasáži Holanďanky utekly na hrozivý náskok jedenácti bodů. V té době již trenér Novák nečekal a za unavenou Suchou poslal do hry Kopáčovou. Příležitost také nabídl Černé a Šloufové. Střídání sice zvrat nepřinesla, ale nastínila možný obrat ve vývoji. Čtvrtý set byl již malou exhibicí zejména zmíněné Kopáčové. Ta ve zbytku utkání nasbírala dvacet bodů, z toho sedmnáct útokem. Češky nedovolily Nizozemí získat ve čtvrtém setu více jak 12 bodů, samotný tiebreak byl vyrovnaný do stavu 5:5, reprezentantky poté třemi body v řadě odskočily na potřebný náskok, který udržely do konce setu a zvítězily 15:11. Vedle Kopáčové odehrála velice dobré utkání prostějovská Meidlová, která zaznamenala 17 bodů a Mikelová, která se v útoku přiblížila padesáti procentům s jedenácti body z 24 pokusů.

Češky ztrácí na druhou Belgií jediný bod. Pokud by dnes dokázaly uspět, přiblížily by se šanci poprat se v semifinále o medaile. Utkání s Belgií však není posledním zápasem ve skupině. Dnešní případné vítězství by reprezentantky musely potvrdit v zítřejším utkání s Polkami. Belgii zítra čeká utkání s papírově nejslabším soupeřem - domácím Bulharskem. Tomu se vzdálila šance i na boje o konečné umístění, které může znamenat postup na mistrovství světa. Na něj postoupí šest nejlepších týmů Evropy. 

 

Galerie:

http://www.cev.lu/Competition-Area/PhotogalleryArchive.aspx?ID=757

 

Česká republika - Nizozemsko 3:2 (12,-20,-15,12,11)

Základní sestava ČR: Baumruková, Meidlová, Cruz, Cuchá, Mikelová, Jandová, libero Valentová. Střídaly: Černá, Judlová, Kopáčová, Šloufová.

 

Erik Nezhoda


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT