7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Kadetky dva míče od semifinále, přesto nyní s Itálií o MS

180628 KBA 9910

České reprezentantky nezažívají na právě konaném evropském šampionátu příjemné chvíle. Místo bojů o medaile zabojují o účast na mistrovství světa.

V avizovaném utkání s Belgií sehrály lvice více jak vyrovnanou partii, ba co více, za stavu 2:0 a 23:21 vyhlížely vstupenky do semifinále. Poté přišla bídná série na přihrávce a Belgie stavem 25:23 snížila na 1:2 na sety. Jako mávnutím kouzelného proutku byl na hřišti nový lídr, který určoval průběh utkání. Češky již v utkání ani jednou nevedly a celé utkání ztratily v poměru setů 2:3. Na rozdíl od předešlých utkání nastoupila v základní sestavě Kopáčová, která si připsala 16 bodů útokem z 34 pokusů. Nejvytíženější útočnicí byla tradičně Meidlová, která měla ještě o deset pokusů více při stejném bodovém zisku. Obrana se opírala tradičně o Jandovou s Cruzovou, které pomohly týmu třemi bodovými bloky. V celkovém součtu pěti bloků se jedná o polovinu bodů, které ve stejné činnosti získal soupeř. Dodejme, že nejlepší hráčkou utkání byla belgická Herbotsová, která zaznamenala 25 bodů.

Češky porážka odsoudila na průběžné čtvrté místo, teoretická účast v semifinále vedla přes jednoznačné vítězstvím nad Polskem a současnou porážkou Belgie v utkání s Bulharskem. Bohužel nedošlo ani k jednomu z dílčích prvků. Belgičanky zvítězily nad domácím týmem 3:1, Češky podlehly Polkám 0:3. 

V tomto nepříliš atraktivním duelu dvou zklamaných týmů se bojovalo postup na čtvrtý tým Německa. Poražený se musel smířit s přímým bojem o MS s Itálií. Připomeňme, že na MS startuje šest nejlepších týmů z evropského šampionátu, tedy všichni semifinalisté a vítězové zmíněných utkání.

Utkání Česka a Polska bylo ve dvou setech zcela vyrovnané. Češky v úvodu vždy vytvořily nadějné vedení, které ve střední pasáži promarnily, aby se o vítězství pobily v koncovce. Ta ale dvakrát připadla Polkám, které poté jednoznačně dominovaly třetímu setu. Polsko zvítězilo 3:0 a jak bylo řečeno, o MS se popere s Německem. Na Češky tak připadly Italky, které přepustily o jeden bod druhé místo Rusku a prvnímu Srbsku. 

 

Česká republika - Belgie 2:3 (19,23,-23,-19,-8)

Základní sestava: Baumruková, Meidlová, Cruz, Kopáčová, Mikelová, Jandová. libero Valentová. Střídaly: Suchá

 

Česká republika - Polsko 0:3 (-23,-22,-15)

Základní sestava: Baumruková, Meidlová, Cruz, Kopáčová, Mikelová, Jandová. libero Valentová. Střídaly: Judlová, Suchá, Šloufová, Valášková.

 

Galerie:

http://www.cev.lu/Competition-Area/PhotogalleryArchive.aspx?ID=757

 

Erik Nezhoda


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT