7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Život bez volejbalu si neumím představit

4 Pospisilova

Anička Pospíšilová se k volejbalu vůbec nedostala náhodou, má totiž kořeny ve volejbalové rodině – tento sport hrál její dědeček, tatínek i starší sestra. V dresu Králova Pole nastupuje tato dvacetiletá studentka na pozici nahrávačky. „Tento post jsem si vybrala proto, že mě baví rozhodovat o hře,“ vysvětluje.

 
Za Královo Pole hrajete odmalička, takže pocházíte z Brna?

Narodila jsem se sice v Jeseníku, ale od dvou let už bydlím v Brně. Za volejbalový klub Královo Pole jsem poprvé nastoupila v deseti letech a prošla jsem si tu všemi kategoriemi: přípravka, žákyně a kadetky. Tři roky jsem pak hrála extraligu žen za SG Brno a nyní nastupuji za KP Brno.

Máte zkušenosti i z reprezentace.

Ano, v letech 2008–2012 jsem hrála v kadetské a juniorské reprezentaci. Nejradši vzpomínám na naši účast na Mistrovství světa juniorek, kde jsme vybojovaly jedenácté místo. Byl to velký zážitek hrát před tolika lidmi a proti nejlepším týmům světa.

Je volejbal vaše vášeň, tak jak je napsáno v jednom příspěvku, který jste si nasdílela na svém Facebooku?

I když si občas stěžuju, neumím si život bez volejbalu vůbec představit. Mám ráda i hodně jiných sportů a také ráda kreslím, ale bohužel nemám na tyto aktivity moc volného času.

V současné době studujete na Masarykově univerzitě v Brně. Je těžké skloubit studium na vysoké škole s extraligovým volejbalem?

Studuju na Fakultě sportovních studií obor Regenerace a výživa ve sportu. Je to náročné hlavně ve zkouškovém období, kdy musím stíhat dvoufázové tréninky, učení a extraligové zápasy.

Královo Pole pomalu končí své účinkování v základní části extraligy, na čem by v další fázi soutěže mělo zapracovat?

Potřebujeme zlepšit hlavně příjem a také rychlost nahrávek.

Proti komu se vám nejhůř nastupuje?

Naši nejtěžší soupeři jsou jasní – jsou to týmy na prvních třech místech tabulky, Prostějov, Olomouc a Ostrava.


Barbora Mertová

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT