7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Brno sází znovu na americké bloky

Awele

Do Králova Pole míří posila ze zámoří! Jednadvacetiletá Awele Nwaeze z USA v uplynulé sezóně ukázala, že je na hřišti velmi platnou blokařkou - rodnou Ameriku se však rozhodla opustit a přichází posílit brněnské obranné řady. Na své nové působiště za oceánem se už moc těší: „V Brně začne úplně jiná kapitola mého dosavadního života," říká tato nadějná volejbalistka.

 

 

 

Awele NWAEZE

roč. narození 1994
výška 183 cm
post blokařka

 

Kariéra:

N/A; Rookie

 

Co Vás přimělo k tomu, opustit Ameriku a vydat se na zkušenou do Evropy?

Z USA jsem odešla, protože jsem si chtěla rozšířit obzory, zahrát volejbal i v zahraničí a získat nové zkušenosti. Ráda také poznám úplně novou a jinou kulturu, doposud jsem moc míst v Evropě ještě procestovat nestihla.

Jak dlouho hrajete volejbal?

S volejbalem jsem začala před osmi lety a vůbec si život bez tohoto sportu neumím představit. Jsem velký introvert a volejbal mi tohle pomáhá překonat, získala jsem díky němu i velkou spoustu přátel. Je to prostě moje nedílná součást.

S jakými očkáváními přicházíte do Králova Pole?

Moc se do Brna těším a zároveň jsem na to sama velmi zvědavá, protože příchodem do zdejšího klubu začíná úplně nová kapitola mého života. Je to v mé kariéře velký krok dopředu. Doufám, že budu v týmu platnou hráčkou.

Znala jste Českou republiku před svým nynějším angažmá?

O téhle zemi jsem slyšela už dřív, ale přiznám se, že moje znalosti o ní nejsou nijak velké. Doufám, že se to brzy změní.

 

Barbora Mertová

Foto: Indiana University Athletics


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT