7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Vlček: Momentálně je pro mě prioritou číslo jedna volejbal

Vlceka

Prvním asistentem Marka Rojka bude v nové sezóně Radim Vlček, dosavadní hlavní kouč juniorek Králova Pole. K práci asistenta si už hodně přičichl i dříve – na této pozici totiž působil celkem čtyři roky po boku Ondřeje Marka, Stanislava Václavíka a Přemysla Kubaly. „Všechno to pro mě byly výborné zkušenosti, které mi velmi pomohly ve volejbalovém růstu,“ oceňuje zpětně Radim.

 

Jsi spjatý s Brnem a od začátku Tvého volejbalového působení?

Ano, přišel jsem do Brna v jednadvaceti letech a od té doby působím v Králově Poli.

V nové sezóně budeš působit jako asistent hlavního trenéra, tuto pozici jsi už zastával?

U týmu žen jsem spolupracoval s Ondřejem Markem a bylo to perfektní období, ve kterém jsem pronikl do nejvyšší české soutěže a evropských pohárů a tehdy jsem se mnoho hlavně díky Ondrovi naučil. Potom jsem byl asistentem panu Václavíkovi, což byla také výborná zkušenost a pak ještě Přemku Kubalovi. Dohromady čtyři roky. A co bylo navíc velmi dobré pro můj růst, že mi především Ondra a Standa nechávali prostor nejenom v trénincích, ale svou roli jsem měl i v zápasech.

Teď si Tě k sobě přizval hlavní trenér Marek Rojko – jak se těšíš na spolupráci s ním a pomáháš mu vybírat nový tým?

Těším se moc a doufám, že naše spolupráce povede k dobrým výsledkům. Co se týče složení týmu, to je hlavně práce Marka. Já řeknu třeba svůj názor, ale Marek rozhoduje, a tak to má být.

Poslední dva roky jsi působil jako hlavní kouč u juniorek, jak odlišná je práce s juniorským a seniorským týmem?

Práce je to v některých směrech podobná a v některých úplně jiná. U žen pracujete v uvozovkách na profesionální úrovni, u mladých jste nejenom trenér, ale i vychovatel, učitel a rodič.

Kromě volejbalu hraješ ještě nejvyšší futsalovou soutěž v Tangu Brno, jak jde skloubit volejbal a futsal dohromady?

Je to náročné časově a někdy i fyzicky, protože udržet krok např. s klukama o 15 let mladšíma je někdy těžké, ale jde to. Já k tomu ještě hraju i velký fotbal, ale v následující sezóně budu všechno podřizovat volejbalu. To je pro mě momentálně priorita číslo jedna.

 

Barbora Mertová


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT