7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Richard Wiesner: Začíná nová éra našeho klubu

P1060751

Sezóna 2016/2017 odstartovala! Nově poskládané družstvo žen společně s celým realizačním týmem 1. srpna oficiálně zahájilo přípravu na nadcházející ročník nejvyšší volejbalové soutěže. To vše pod vedením nového kouče Marka Rojka: „A-tým je složený nejenom ze zkušenějších hráček, ale i velmi mladých holek a děvčat střední generace. To byla moje pointa a můj záměr, takhle ho postavit," uvedl Rojko při zahájení sezóny. „Společnými silami budeme usilovat o co největší profesionalizaci A-týmu a o umístění v první čtyřce extraligy," dodal.

 

Volejbalový klub Královo Pole vypracoval zcela novou koncepci svého fungování, která si klade zacíl vytvořit do budoucna silný a stabilní tým. „Nová koncepce našeho klubu předznamenává novou éru Králova Pole," uvedl k tomu prezident Richard Wiesner. „Významnou změnou je mimo jiné i to, že nově jmenovaný trenér Marek Rojko zároveň zastává funkci generálního manažera A-týmu," dodal.

Rojko přitom hned na úvodním společném setkání potvdil, že má za sebou bohaté trenérské zkušenosti, ať už v německém prvoligovém Aachenu nebo u slovenské reprezentace. Nastínil svou přesnou vizi fungování A-týmu a avizoval, že bude od všech svých svěřenkyň očekávat týmový a profesionální přístup. „Jedním z naších cílů je přivést do haly na Vodovu co nejvíce diváků," zdůraznil také.

Základ nově složeného týmu tvoří stejně jako v loňském roce Vendula Měrková a Michaela Doležalová. Novými tvářemi Králova Pole jsou americké blokařky Awele Anwaeze a Amanda Brown, dalšími zahraničními posilami jsou pak slovenské hráčky Barbora Koseková a Erika Salanciová. Z Přerova přestoupila do Králova Pole Lucie Polášková. „V novém týmu je nosná skupina hráček, na kterých by mělo stát jeho fungování," vysvětlil Marek Rojko. „Právě od nich by se měly ostatní dívky učit, a dopomoci si tak splnit nejenom svoje osobní, ale i týmové cíle," dodal.

 

Složení A-týmu:

Barbora Koseková (nahrávačka)
Anna Pospíšilová (nahrávačka)
Šárka Šloufová (nahrávačka)
Adéla Chevalierová (smečařka)
Klára Mikelová (smečařka)
Lucie Polášková (smečařka)
Erika Salanciová (smečařka)
Anna Suchá (smečařka)
Awele Nwaeze (blokařka)
Amanda Brown (blokařka)
Lenka Podhrázká (blokařka)
Marika Tesařová (blokařka)
Gabriela Kopáčová (univerzálka)
Vendula Měrková (univerzálka)
Michaela Doležalová (libero)
Nikola Vaňková (libero)

 

Realizační tým:

Marek Rojko (hlavní trenér)
Radim Vlček (asistent trenéra)
Petr Pavlica (vedoucí A-týmu)
Zdeněk Zítka (masér)
Michalea Jelínková (kondiční trenérka)
Gina Balounová (fyzioterapeutka)
Eliška Vejrostová (fyzioterapeutka)
Petra Žilková (statistička)

 

Barbora Mertová

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT