7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královopolská akademie přivítala pětici nových hráček

Erik holky Sezóna dorostu se už také rozjela naplno a zapojily se do ní i nové posily Králova Pole. „Součástí startu sezóny v každém klubu je příchod nových hráček. Nejinak je tomu i u nás," řekl vedoucí dorostové složky Erik Nezhoda. Královopolská akademie tak přivítala Nikolu Hanákovou, Kateřinu Kuníkovou, Denisu Pavlíkovou, Lucii Pokornou a Natálii Wilkovou. Všechny tyto hráčky se zároveň stanou studentkami sportovního gymnázia Botanická.

 

 

 

Nikola 2
Nikola Hanáková 16 let, 173 cm
 
Nikola míří do Brna z Lokomotivy Břeclav. Hráčka, která nastupovala zejména v žákovských a dorosteneckých soutěžích v Břeclavi, prokázala velkou míru odhodlání prosadit se v královopolských řadách. Její post není zatím zcela definován, může se jednat o nahrávku, stejně tak jako smeč nebo blok.
 
 
 
 
 
 
 
 
Katka
Kateřina Kuníková 15 let, 180cm
 
Kačka pochází z Polné, kde ji pro volejbal vychovali její rodiče. V uplynulých sezónách prodělala výkonnostní vzestup v barvách KCTM Vysočina a je součástí širšího výběru kadetské reprezentace. Jedná se o ryzí útočnici, která by měla časem v útoku vyskočit ke třem metrům. Již dnes ji zdobí fantastický skok do dálky z místa až na 250 centimetrů. Kačka brněnský dres již oblékla, byla totiž součástí družstva, které vyhrálo Český pohár žákyň.
  

 

 

 

 

 

 

DenisaDenisa Pavlíková 15 let, 183cm

 

Deny přichází do Brna za úspěchem z daleka, konkrétně z Petříkovic, které náleží do okresu Trutnov. V tamní Lokomotivě ji pro volejbal vychoval Jiří Hauf. Přestože bude Denisa v nadcházející sezóně stále žákyní, bude patřit k nejzkušenějším hráčkám kadetského týmu. V jejím životopise již navždy zůstane účast na obou kvalifikacích na Mistrovství Evropy juniorek a v dresu Trutnova pak postup do baráže o extraligu juniorek. Denisa je příkladnou přihrávající smečařkou a Královo Pole si bude přát, aby se stala symbolem budoucnosti klubu.

 

 
 
 
 
 
LucieLucie Pokorná 16 let, 175cm
 
Lucka pochází z kladenského Vavřince a jako jediná míří přímo do juniorského týmu. Zatímco v Kladně plnila roli nahrávačky, v Plzni, kde Lucka hostovala, hrála na postu univerzálky. Královo Pole bude chtít navázat (nejen) na výchovu její maminky - trenérky, a připravovat ji na pozici nahrávačky. Lucka je aktuálně bronzovou medailistkou z uplynulého mistrovství ČR v beachvolleyballu do 18 let. 
 
 
 
 
 
 
 
 NatalieNatálie Wilková 15 let, 180cm
 
Natka zaujala Královo Pole vystupováním v KCM Jihomoravského kraje. Přestože uplynulou sezónu strávila na hostování v Olomouci, se kterou získala také žákovský titul, za volejbalem míří dle očekávání do Brna. Na práci nebude sama, doprovází ji její dvojče Sebastian. Natka by měla nalézt uplatnění jako přihrávající smečařka.
 
 
 
 
 
 
 
 
 Barbora Mertová, Erik Nezhoda
 
 
 

facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT