7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Krajský přebor starších žákyň hostilo o víkendu Znojmo

DSC 0875V sobotu se odehrálo již 3. kolo Krajského přeboru starších žákyň. První čtyřku tentokrát hostilo Znojmo Přímětice, které se do této elitní skupiny probojovalo po minulém kole. V ní ho doplnila dvě družstva z Králova Pole a Sokol Brno I. Hodnocení za žákovské družstvo A si připravily hráčky Lucka Šmardová, Áďa Hrnčířová a Ela Koulisiani.

 

 

 

 

VK KP BRNO A

VK KP A - Znojmo Přímětice 2:1 (21,-17,9)

Lucka Šmardová:

Prvním soupeřem sobotního rána bylo družstvo VK Znojmo Přímětice. Začátek prvního setu byl ospalý a většina z nás nebyla dostatečně koncentrovaná na hru, tím pádem získal náš soupeř značný bodový náskok. Přesto jsme dokázaly protihráčky dotáhnout a otočit výsledek prvního setu v náš prospěch. Druhý set jsme zahájily naopak bodovou převahou, ale množstvím herních chyb jsme nedokázaly náskok udržet a set vyhrálo družstvo Znojma. V tiebreaku jsme nic neponechaly náhodě a soustředěným výkonem zakončily zápas výsledkem 2:1."

Trenér Martin Štětka:

Znojmo pro nás byla velká neznámá, jelikož jsme je v letošní sezóně ještě nepotkali, ale věděli jsme, že v jejich týmu se nachází několik šikovných hráček, které byly i ve výběrech Lvíčat 2002. Do začátku zápasu jsme bohužel vstoupili několika nevynucenými chybami jak na útoku, tak i na přihrávce. Bohudík jsme se brzy oklepali ze začáteční nervozity a soupeřův 7 bodový náskok jsme dotáhli. Se soupeřem jsme se tahali až do úplného konce a díky velice dobré obraně na síti, kde excelovaly hlavně blokařky Ela Koulisiani a Adéla Röderová, jsme první set vyhráli. Ve druhém setu jsme na soupeře vlétli razantním servisem, který byl velice účinnou zbraní a pomohl nám k vybudování náskoku, který jsme bohužel kvůli četným chybám ztratili, a soupeř dotáhl druhou sadu do vítězného konce. V tiebreaku jsme předvedly velice bojovný týmový výkon a zápas jsme nakonec vyhráli."

VK KP A - Sokol Brno 2:0 (16,6)

Áďa Hrnčířová:

„Druhý sobotní zápas jsme hrály se Sokolem Brno, kterému ale chybělo několik klíčových hráček. V prvním setu se nám dařilo na servisu i na útoku, takže jsme vyhrály 25:18. I ve druhém setu nám hodně šel servis, potvrdila to hlavně naše kapitánka, která odpodávala 16 míčů v řadě. Zápas jsme vyhrály 2:0.“

Trenér Martin Štětka:

Sokol Brno přijel bez svých nejlepších hráček, které ve stejný den hrály 1. ligu kadetek - takže byl pro nás poměrně jednoduchým soupeřem, který nekladl odpor a i s náhradnicemi jsme ho dokázali porazit. Ve druhém setu předvedla heroický výkon na servise nahrávačka Anička Hložánková, která svými 16 servisy (z toho 10 esy) rozhodla o průběhu druhého setu."

VK KP A - VK KP D 2:0 (27,22)

Ela Koulisiani:

„V prvním setu jsme soupeře opět značně podcenily. Byly jsme nesoustředěné a nikdo neplnil to co měl. Velmi nepozorné jsme byly i na podání. Útok se nám celkem dařil. Nakonec jsme set po dramatické koncovce dotáhly do vítězného konce. Do druhého setu jsme šly již s novou odhodlaností a bojovností. Začaly jsme chtít vybírat balóny, aAle i přesto se nám soupeř držel v patách. Soupeřky měli vynikající pole a o to víc pro nás bylo těžší bodovat. Nakonec se nám ale podařilo zvítězit.“

Trenér Martin Štětka:

Již podruhé jsme měli tu možnost se letos porovnat s týmem mladších žákyň Králova Pole a znovu jsem se těšil, jak se děvčata postaví k tomuto klubovému "derby". Začátek utkání jsme ovládli, ale prostředek zápasu patřil zaslouženě týmu mladších žákyň, které předváděly neskutečné zákroky v poli a fungovaly jako "odrážedlo" a my díky své netrpělivosti jsme bohužel začali tvořit mnoho chyb v útocích. Koncovka se táhla až do stavu 27, kdy jsme do té doby odolávali čtyřem setbolům ve prospěch soupeře. Vše jsme ale ustáli a dotáhli jsme první set do vítězného konce. Mnoho týmů se v takovéhle chvíli sesype, ale to nebyl případ mladších žákyň, které se ještě více semkly a bojovaly, ale po velmi dobrém výkonu našich útočnic Elišky Andrýskové a Ely Koulisiani, jsme zápas dotáhli do vítězného konce."


VK KP BRNO D

Trenérka Marie Kašubová:

VK KP D - Sokol Brno 2:0 (17, 23)

Z pohledu našeho družstva se dalo předpokládat, že rozhodující souboj o udržení v první skupině této soutěže svedeme s dalším brněnským týmem Sokolem Brno. Jedná se v podstatě o beachové družstvo, které již několikátou sezónu má zimní přípravu spojenou se šestkovým volejbalem. V minulém kole byly ve velmi vyrovnaném tiebreakovém souboji úspěšnější Sokolky. Mláďata si však na ně věřila a také to v utkání potvrdila. První set byl jasnou naší záležitostí, kdy jsme soupeře nepustily k žádné delší šňůře a převyšovaly jsme je ve většině herních činností. Druhý set byl od počátečních minut podstatně vyrovnanější. Velké problémy nastaly v momentě, kdy se na podání dostala nahrávačka soupeře. Tým Sokola nám bodově odskočil. Naše družstvo má však silný charakter a především je zdobí to, že se nevzdává. Nejen, že jsme se v závěrečné části setu bodově dotáhly, ale v dramatické koncovce strhly vítězství, v setu a tím i v celém zápasu, na svou stranu. Ukazuje se, že jakmile náš soupeř hraje skutečně volejbal se snahou po volejbalovém řešení, dokážeme odehrát velmi kvalitní utkání."

VK KP D - Znojmo Přímětice 0:2 (12, 19)

Náš nejslabší výkon, tedy v prvním setu. Mělo to však svůj důvod. Po vítězném utkání se Sokolem dostaly příležitost další hráčky, které v prvním utkání do hry nezasáhly. Ukázalo se, že přece jenom razantní obměna družstva s tak kvalitním soupeřem, byla momentálně nad síly nominovaných. Některá kuřátka prostě ještě potřebují mít vedle sebe spoluhráčku, která je v herních činnostech daleko jistější. Naši dva tahouni Lucka Vesi Veselá a šéfová Bětka Vejtasová zůstaly mimo hru. V prvním setu jsme odešly především na příjmu a ani náš servis soupeře nijak neprověřil. Ve druhém setu jsme přece jenom po drobnější obměně sestavy dokázaly více vzdorovat rozjetému družstvu z Přímětic. Ale bohužel, nechaly jsme je zpočátku utéct o 8 bodů a přes nápor v závěrečné části utkání, se nám podařilo již jen snížit prohru. Pozitivním se ukázalo to, že se děvčata přece jenom začala vracet k bojovnému volejbalu, který nás zdobí."

VK KP D - VK KP A  0:2  (-27, -22)

Na toto utkání se děvčata velice těšila a byla silně namotivována. Především proto, že jsme v minulém kole dokázaly "A" překvapit a obrat je o set. A bojovnost nás opět zdobila po celé utkání. Tentokrát nás děvčata z A nepodcenila a v závěru prvního setu po prostřídání sestavy se dostala do vedení a vypadalo to, že první set dovedou bez zádrhelu do vítězného konce. Obrovská bojovnost a naše neskutečná hra v poli však koncovku prvního setu zdramatizovala tak, že až za stavu 27:27 naše 2 chyby (zkažený servis a nepřesný příjem)  ukončily první dějství utkání. Druhý set, velmi podobný tomu prvnímu, jsme sice v závěru opět lehce zdramatizovaly, tentokrát  ale rozhodla podstatně vyšší kvalita útoku na síti, zejména univerzálky Eli Koulisiani, a také kvalitnější nahrávky z rukou Aničky Hložánkové. Přítomným, velmi početným, královopolským fanouškům se utkání velmi líbilo. Snad bude se mnou kolega Martin Štětka souhlasit, že to bylo nejpohlednější utkání turnaje.
 
I přes dvě porážky jsme se tak dokázaly udržet v první skupině. Děvčata odvedla dobrý výkon, za který se nemusí stydět, a za který jim mohu pogratulovat. Náš volejbal se opět posunul o kousek nahoru. Pracovitost, nasazení a obětavost. To jsou momentálně základní činitele našich úspěchů. Doufám, že děvčatům tyto vlastnosti vydrží i nadále. A postupně i ty, které úplně v sobotu nezazářily, se budou propracovávat  k vyrovnanějším výkonům a tím i většímu prostoru na hřišti."

DSC 0846DSC 0867

Barbora Mertová

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT