7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Dvanáctibodový víkend brněnského dorostu

O uplynulé sobotě odehrála brněnská dorostová družstva sedmý extraligový víkend. Oba týmy ztratily ve svých utkání pouze jeden set a tak poprvé přivezly zpět domů dvanáct bodů.

 

 

 

U-17: TJ Sokol Frýdek-Místek vs - VK KP Brno 1:3 (21,-7,-19,-23) a 0:3 (-13,-24,-13)

Základní sestava první utkání: Vondráková, Weissová, Fialová, Wilková, Pavlíková, Pavlišová, libero Digrinová. Střídaly: Daňková, Kuníková.

Základní sestava druhé utkání: Vondráková, Daňková, Pavlišová, Kuníková, Pavlíková, Fialová, libero Digrinová.

Třinácté utkání extraligy kadetek bylo návratem kapitánky Petry Vondrákové do základní sestavy svého týmu. V základní sestavě také již znovu nastoupila smečařka Denisa Pavlíková. Brněnské hráčky nevstoupily do utkání šťastně, dělaly řadu chyb, neprosadily se v útoku a váhaly na přihrávce. Frýdek odskočil o čtyři body, které si udržel až do koncovky. Nejlepší hráčkou v brněnském dresu byla Jana Weissová, která se sice nevyhnula chybám, ovšem držela útočný prapor svého týmu. Hráčky nenašly dostatek klidu, aby dokázaly Frýdek dohnat a v prvním setu soupeři podlehly 21:25.

Druhý set přinesly zcela jinou podívanou. Set dobře rozehrála Pavlíková na podání, Brno odskočilo na 5:1 a dál přidávalo bod za bodem. V průběhu celého setu se dopustilo jediné chyby, zaznamenalo dvanáct bodů útokem, dva blokem a přidalo dva body přímo z podání. Kdo ví, kolik by set skončil, kdyby Brňanky nedostaly tři esa. Skóre druhé sady se zastavilo na 25:7, přestože technický tajm probíhal za stavu 8:5!

Brněnský tým ve třetí sadě nenavázal na poklidný průběh druhého setu a nechal si vzít vedení 8:3 a to těsně před druhým technickým tajmem. Ihned na to se do utkání poprvé podívala Kateřina Kuníková a Klára Daňková. Obě pomohly nabrat týmu ztracené sebevědomí, odskočit na rozdíl čtyřech bodů a nakonec set získal stavem 25:19. Čtvrtý set svým průběhem zcela kopíroval první sadu. Brňanky od  úvodu prohrávaly o čtyři body, Frýdek spolehlivě útočil, navíc obrovsky riskoval na podání, což mu fantasticky vycházelo. Frýdecké hráčky držely otěže čtvrté sady pevně v rukách až do koncovky, ve které vedly 21:17. Poslední krok ale neučinily. Brno po sérii Fialové na podání set v poslední chvíli zvrátilo na svoji stranu a vyhrálo 25:23. Přestože Jana Weissová utkání nedohrála, patřila se šestnácti body k nejlepším hráčkám utkání.

Do druhého utkání naskočila od úvodu Kuníková s Daňkovou. Frýdek již nehrál tak soustředěně a odhodlaně, dělal více chyb a nebyl tolik úspěšný v útoku. První a třetí set byl zcela v brněnské režii, druhá sada byla ale vyrovnaná a skončila nejtěsnějším výsledkem 26:24 pro Královo Pole. Brno si z Frýdku-Místku, který aspiruje na postup mezi nejlepších šest týmů extraligy, odvezlo šest bodů a dál drží první místo skupiny B.

HRÁČKY VÍKENDU
  VK KP Brno Frýdek-Místek
Pavlíková  38  27
 Petrová
Weissová  16  17  Hrubá
Kuníková  14     9 
 Foltýnová

 

U-19: TJ Sokol Šterberk - VK KP Brno 1:3 (-16,-16,20,-18) a 0:3 (-13,-14,-11)

Základní sestava první utkání: Šloufová, Chevalierová, Trávníčková, Kopáčová, Mikelová, Minaříková, libero Vaňková. Střídaly: Mahelová

Základní sestava druhé utkání: Šloufová, Chevalierová, Trávníčková, Kopáčová, Mikelová, Minaříková, libero Vaňková. Střídaly: Novotná, Přibylová

Družstvo U-19 se v důležitém utkání o body, které si pravděpodobně může přenášet do finálové skupiny, představila posílena o 3 hráčky připravující se s A-týmem, Šárkou Šloufovou, Gabrielou Kopáčovou a Klárou Mikelovou. Soupeři citelně chyběla zraněná univerzálka Orvošová. Přesto, že se nám nedařilo plnit zadané taktické pokyny, zásluhou velmi kvalitního servisu, se podařilo v úvodních dvou setech získat v úvodu výrazný rozdíl, který si děvčata v klidu pohlídala až do konce setů. Tento postup se nezdařil v setu třetím, a i když soupeř nabídnul několik možností na srovnání skóre, zásluhou nevynucených chyb se tato možnost nezdařila a skončila ziskem jediného setu pro Šternberk. Zlepšeným výkonem, tentokráte již ve více činnostech, se zdařilo mít celý set pod kontrolou a celé utkání dovést k zisku důležitých 3 bodů.

Ve druhém utkání soupeř posílil o první nahrávačku Šenkovou a stabilní hráčku základu, blokařku Dudovou, které v prvním utkání nestartovaly. Jelikož naše děvčata pokračovala v kvalitním výkonu z posledního setu prvního utkání, kde bez rozdílu, všechny hráčky podaly stabilní, takřka bezchybný výkon, ani toto posílení nepomohlo soupeři k žádnému bodovému zisku. Naopak ve třetím setu došlo k soupeřově kolapsu, který jen tak tak neskončil, tak jako v Brně jednociferným výsledkem, na čemž nic nezměnilo ani naše zařazení hráček z lavečky. 

HRÁČKY VÍKENDU
  VK KP Brno Šternberk
Kopáčová  42   32 
Kratochvílová
Chevalierová  21  20  Ambrožová
Mikelová  13  10  Hanousková

facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT