7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Prohra v dobrém čase dokáže nakopnout a posunout

KosekovaSlovenská rodačka Barbora Koseková se v 21 letech pyšní hned několika mistrovskými tituly a cenné zkušenosti už nasbírala i u slovenské reprezentace. Před letošní sezónou se rozhodla pro životní změnu - opustila domovskou Bratislavu a přestoupila do Brna. Její zahraniční debut určitě usnadňuje osoba Marka Rojka, se kterým se zná delší dobu, a tak pro ni na rozdíl od jejích nových spoluhráček, není trenérskou neznámou. Stejně jako on před startem extraligy správně avizovala: Nesmíme rozlišovat, jak silný proti nám stojí soupeř. Do každého utkání musíme jít vždycky naplno."

 

 

Královo Pole je Tvým mateřským klubem čtvrtý měsíc - jak rychle sis v Brně zvykla?

Brno je moc pěkné, navíc bydlím s Erikou v centru, takže máme všechno blízko a s Erikou už jsme toho hodně pochodily. Co se týká volejbalu, novinkou pro mě je, že jsem oproti svému bratislavskému působení profesionální hráčkou, protože už nestuduju, takže se můžu volejbalu věnovat opravdu naplno.

Je velký je rozdíl mezi slovenskou a českou extraligou?

V české lize jsou družstva mnohem víc vyrovnaná, a tak je potřeba jít tu do každého zápasu na 120 %. Jinak nemůžeme vyhrávat.

K týmu jste s Erikou Salanciovou naskočily naplno až v září, protože vás do té doby zaměstnávala slovenská reprezentace, sžily jste se s ostatními snadno?

Po osobní stránce nebyl žádný problém, holky jsou moc milé, takže mezi sebou nemáme žádné konflikty. Co se týká volejbalové stránky, pro nahrávačku není úplně jednoduché přijít týden před prvním extraligovým zápasem, takže na sehrávání pracujeme pořád. Myslím si ale, že jsme na dobré cestě.

Nechyběl Ti větší odpočinek po dlouhém a náročném působení v reprezentaci?

Je pravda, že po skončení jsem měla pocit, že teprve teď vlastně nastal konec sezóny. Do Brna jsem se ale moc těšila, takže po čtyřdenním volnu jsme s Erikou začaly znovu makat naostro.

V minulé sezóně jsi se svým bratislavským klubem neprohrála jediný zápas! Jaké to pro Tebe je vyrovnávat se najednou i s porážkami?

Loňská sezóna byla naprosto výjimečná a nemyslím si, že to ještě někdy zažiju, i když by to bylo moc pěkné :-) Každopádně pak přišly nějaké prohry i v reprezentaci, takže to pro mě není až tak neobvyklá situace. Ale prohra v dobrém čase dokáže nakopnout a posunout.

Jak zatím hodnotíš letošní výkon Králova Pole v extralize?

Máme na kontě dobré i špatné zápasy, do budoucna bychom ale určitě měli náš výkon a herní projev více stabilizovat. Pořád se ještě sehráváme, ale myslím, že když zapracujeme na řadě věcí, o kterých víme, výsledky se dostaví.

Marek Rojko si po prohře v Přerově stěžoval, že jste nedodržely jeho taktické pokyny z přípravy.

S tím musím bohužel souhlasit. Opět jsme nedokázaly do zápasu dobře vstoupit a naši hru jsme pak hrály navíc jenom jeden a půl setu. Je to velká škoda, protože kdybychom předvedly náš standard, mohly jsme z Přerova odvézt tři body.

 

Barbora Mertová

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT