7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

V brněnském derby zvítězilo favorizované Královo Pole

IMG 1204

Netradičně s Míšou Doležalovou na lavičce v roli druhé asistentky i na netradičním místě ve Střelicích se odehrálo brněnské derby mezi Královým Polem a Fénixem. Favorizované KP sice ztratilo úvodní sadu, tři body si ale nakonec z utkání odvezlo. „Fénix Brno zatím porazili úplně všichni naši soupeři, takže jsme s nimi taky potřebovali bodovat na 100 %. Dnes jsme sice získali tři důležité body, ale stále nám ještě chybí stabilita a větší cit na situace," uvedl po zápase Marek Rojko.
 

„Soupeřky naskočily do zápasu s velkou chutí a nasazením, a to nás stálo první set. Pak jsme je ale zatlačily na servisu a předčily v útoku," řekla Míša Doležalová, která utkání sledovala z lavičky. Příležitost zahrát si na postu libera tak dostala Nikola Vaňková a do zápasu naskočila ještě s Amandou Brown, Gabrielou Kopáčovou, Lucií Poláškovou, Barborou Kosekovou a Klárou Mikelovou.

Fénix zvládl úvod derby mnohem lépe a Královu Poli odskočil postupně až na 8:15. Na servisu se pak ale blýskla střídající Annna Suchá a otočila skóre na 16:15. Fénix však udržel koncentraci a nakonec dokázal vybojovat první letošní set v sezóně.

Další tři sady už si ale Královo Pole vzít nenechalo. V druhém setu se dařilo na útoku i přihrávce Lucii Poláškové, která si v konečném zúčtování na své konto připsala stejně jako Anna Suchá nejvíc bodů ze všech (14). Druhé dějství Královopolanky ovládly poměrem 25:14. Třetí a čtvrtý set se pak už odehrával ve stejné režii, v poslední sadě odskočilo Královo Pole na 18:10 zejména díky výbornému servisu střídající Venduly Měrkové a její tým už pak pohodlně dokráčel k vítězství v celém zápasu.

„Prostředí, ve kterém jsme dnes hráli, bylo hodně specifické a domácí do něj naskočily s rizikem, které se jim vyplatilo. My jsme dnes nastoupili s velmi mladým liberem a Nikola Vaňková odehrála zápas výborně. K tomu se přidaly ještě další dvě změny v sestavě, a tak jsme první sadu odehráli s obavami a způsobili jsme si v ní problémy," vysvětloval Marek Rojko. „První prohraný set nás ale paradoxně uklidnil, a tak jsme pak zápas dostali krok po kroku pod kontrolu," dodal.

 

KP Brno – Fénix Brno 3:1 (23:25, 25:14, 25:19, 25:13)

 

Barbora Mertová

Foto: Petr Pavlica

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT