7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Nová tvář A-týmu: Megan Viggars

Megan2Nešťastnou příchuť mělo letošní brněnské derby Králova Pole s Fénixem pro nahrávačku Šárku Šloufovou: poranila si v něm totiž koleno, a díky tomuto úrazu je prozatím postavena mimo hru. Náhradu za ni našlo vedení klubu v Anglii: A-tým tak tento týden posílila nahrávačka Megan Viggars. Ta má ve svých 22 letech za sebou už hodně volejbalových zkušeností včetně účasti v anglické reprezentaci.

 

 

 

Megan VIGGARS

věk 22 let
výška 183 cm
post nahrávačka

 

Kariéra:

2013-2016   Southern Illinois University
2004-2013   Newcastle Staffs Volleyball Club

 

Jak dlouho hrajete volejbal?

Okolo volejbalu se pohybuji odjakživa, protože oba moji rodiče ho hrají. Vážně jsem se volejbalu začala věnovat v 10 letech.

Kde všude jste doposud hrála?

Velmi dlouho jsem působila v Newcastle Staffs - zažila jsem tam opravu hodně úspěchů, podařilo se mi sáhnout si mimo jiné na mistrovské tituly v kategorii do 14, 15 i 18 let. Ve 13 jsem už navíc hrála v juniorské reprezentaci a v roce 2008 jsem reprezentovala Velkou Británii v beach volejbalu na juniorské Olympiádě. Dostala jsem se také do širší nominace na Olympiádu v Londýně.

Jaké to je okusit si atmosféru Olympijských her?

Byl to neuvěřitelný zážitek, protože atmosféra byla úžasná. Sice jsem se z širší nominace nakonec do týmu hrajícího na Olympiádě nedostala, i tak jsem ale byla na všech zápasech. V Anglii není volejbal sportem číslo jedna, jako pořádající země Olympiády jsme se jí ale automaticky ve volejbale účastnili. Přišlo nám fandit hrozně moc lidí, takže na to moc ráda vzpomínám.

V České republice jste poprvé?

Ano, nikdy předtím jsem tuhle zemi nenavštívila.

Jak se těšíte na působení v KP Brno?

Chtěla jsem se rozhodně posunout herně dál, a tak se mi naskytla ideální příležitost zahrát si tady. Takže když můj agent zjistil, že KP Brno hledá náhradu za zraněnou nahrávačku, neváhala jsem.


Barbora Mertová

Foto: Southern Illinois University

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT