7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Náš cíl je daný a jasný: postoupit do semifinále!

unnamedJiž zítra čeká A-tým první zápas nadstavbové části extraligy - v domácí hale se utká od 18:00 hodin s Frýdkem-Místkem. Do play off Královo Pole odehraje celkem osm utkání, ve kterých se bude snažit dopilovat všechny herní činnosti tak, aby zvládlo čtvrtfinále a postoupilo v extralize mezi čtveřici nejlepších. Jak Áčko ladí formu, jak se připravuje a co všechno musí udělat pro splnění svého vytyčeného cíle? Prozradí kapitánka Míša Doležalová.

 

 

Základní část extraligy skončila a nyní už se naplno připravujete na play off. Na co se zaměřujete?

Po zápase s Olympem jsme si mohly v klidu každá zpytovat své svědomí - tohle utkání ale rozhodně nebylo obrázkem naší půroční práce. Začal nový přípravný blok, který je směřován výhradně k play off. Místo přípravy na soupeře jsme se shodli na tom, že se budeme plně soustředit na naše individuální výkony - musíme zkvalitňovat herní činnosti jednotlivce a potom každý zápas nadstavby použít jako přípravu na klíčová utkání, která nás čekají za šest týdnů.

Místo svých původních plánů hrajete ve spodní čtyřce extraligy.

Myslím, že si z toho teď už musíme vzít jen to nejlepší co jde: v této skupině bychom měli zápasy vyhrávat, měli bychom v ní být lídrem a budeme mít šanci si tam vyzkoušet všechny nové herní prvky. Přišla nám navíc nová nahrávačka Megan Viggars za zraněnou Šárku Šloufovou, takže tohle jsou určitě ideální podmínky na to, aby se zapracovala do týmu. Celkově si myslím, že nálada v týmu už je teď mnohem pozitivnější, což všichni potřebujeme.

Co si momentálně kladete za cíl?

Budeme chtít samozřejmě všechny zápasy vyhrávat, nejde teď už ani tak o to získat tři body, ale spíš půjde o předvedenou hru. Před každým utkáním budeme mít stanovené nějaké cíle, jak osobní, tak kolektivní. Takže se ukáže, jak budeme moc ochotné a důsledné v tom, tyhle úkoly splnit.

Co bys Áčku a svým spouhráčkám vzkázala?

Teď už není čas na nějaké velké změny, každý si musí sám za sebe uvědomit, že je potřeba dát do toho osobně i týmově úplně všechno. Těch šest týdnů uteče strašně rychle a v play off už žádnou druhou šanci nedostaneme. Takže je potřeba zabrat opravdu naplno!

 

Barbora Mertová

 

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT