7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Hráčky oceňují individuální přístup, příprava jede naplno

Kondicni trenink2

Příprava na novou sezónu je v plném proudu. Po úvodních srpnových dnech, ve kterých A-tým absolvoval lékařské prohlídky a hráčky byly obeznámeny se všemi důležitými informacemi, začaly fyzické testy s kondičním trenérem Davidem Nerudem. „V dnešní době je kondiční příprava velmi specifikovaná a individualizovaná a my se v úvodu sezóny ubíráme touto cestou," vysvětluje hlavní kouč Áčka Marek Rojko. Kondiční rozvoj proto bude v brněnském týmu po celý srpen tématem číslo jedna.

 

„Do přípravy jsme už zapojili i pravidelné individuální termíny s fyzioterapeutkou Eliškou Vejrostovou a já věřím, že hráčky v této kombinaci projdou zátěží i rehabilitací bez problémů až k volejbalové přípravě," dodává Rojko.

K A-týmu se letos připojila řada nových hráček a přípravu si zatím všechny chválí: „Tento měsíc máme tréninky zaměřené hlavně na kondici. Všechny jsou náročné, ale zvládáme je i díky příjemné atmosféře v klubu dobře," usmívá se Ivana Zburová. To potvrzuje i její slovenská kolegyně Nikola Pištěláková: „V Česku se cítím jako doma. Úvod srpna byl hodně o tom, abychom se všichni vzájemně poznali. Tedˇ před sebou máme těžký týden, ve kterém nás čeká kondiční příprava," přibližuje Nikola.

Start nové sezóny si pochvaluje i blokařka Kristýna Boulová: „V každém klubu je příprava náročná, ale tady v Brně musím ocenit individuální přístup, se kterým se člověk ve volejbale setkává málokdy," zdůrazňuje Boulová. „Navzájem se postupně seznamujeme, ale to pravé sžívání samozřejmě přijde až s prvními zápasy," dodává.

Marek Rojko nastavil začátek přípravy tak, aby se nejprve zjistily rozdíly a specifika jednotlivých hráček, a nasledně se je podařilo postupnou zátěží přiblížit ke srovnatelné výkonnosti. „Ve všech oblastech nás čeká ještě spousta práce a já věřím, že nastavený systém bude fungovat úspěšně," říká brněnský kouč.

Jeho tým se zatím připravuje bez Gabriely Kopáčové a Nikoly Vaňkové, které momentálně zaměstnává česká reprezentace. Kvůli účasti na univerziádě chybí také Klára Vyklická. „Doufám, že se jim bude dařit a do Brna se vrátí v dobrém fyzickém i psychickém rozpoložení. Všechny tři teď absolvují vrcholné akce a já jsem přesvědčený, že jim to dodá potřebné sebevědomí a zodpovědnost za svou výkonnost u nás v klubu," věří Marek Rojko.

 
Barbora Mertová
 
Foto: Míša Doležalová

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT