7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Další zastávka královopolského Áčka - slovinský Maribor

Maribor2

A-tým absolvoval tři tréninkové dny ve slovinském Mariboru, kam vycestoval z důvodu obsazenosti domácí haly a na základě reciprocity s klubem Nova KBM Branik Maribor. „Musím říct, že podmínky i úroveň služeb, kterých se nám dostalo, byly na vysoké úrovní, navíc v krásném prostředí. V rámci našeho pobytu jsme odehráli dva tréninkové zápasy s domácím družstvem a Goricou,“ uvedl hlavní trenér KP Brno Marek Rojko.

 

První zápas s Mariborem skončil smírně 2:2 na sety, ve druhém Královo Pole zvítězilo 3:2. „Společný závěr z těchto duelů je zásadní v tom, že se projevila adaptace na kondiční zátěž a teď nastává přechod do další fáze sezóny. V utkáních jsme působili velmi unaveně, se slabou komunikací a s problémy v technice i souhrách,“ zhodnotil Rojko. Chyb v zápasech si byla vědoma i kapitánka Ivana Zburová: „Udělaly jsme jich bohužel v obou utkáních moc a od toho se pak odvíjely i výsledky," řekla.

S domácím silným Mariborem (bez dvou hráček základní sestavy) tak brněnské volejbalistky včera odehrály sice vyrovnané sety, ale ne s potřebnou kvalitou. Po krátké pauze pak nastoupily proti týmu Gorica, což je třetí družstvo slovinské ligy, kterému rovněž chyběly dvě hráčky základní sestavy. „Hráli jsme velmi slabě, sice kondičně na hranici, ale bez energie a boje. I přesto, že byl soupeř slabší, jsme s ním v jakémkoli složení měli velké problémy a potvrdilo se, že nás adaptačně zastihl nejtěžší týden,“ dodal Rojko. „Jsem ale rád, že družstvo nemělo žádné zranění, a že jsme ho mohli vidět právě v tomto herním projevu, protože se odhalily některé důležité věci v charakteru hráček, vztazích a samozřejmě také v kvalitě a v únavě,“ uvedl ještě.

Královopolské hráčky teď před sebou mají volný víkend a pak je čekají dva silné turnaje, prvním z nich bude už příští víkend Grand Prix Brno v domácím prostředí. „Hráčkám jsem po odehraných utkáních v Mariboru mohl popsat a zdůraznit některé důležité skutečnosti. Velmi rád bych na dalších turnajích viděl hrát družstvo vyšší level s úplně jiným herním projevem,“ zdůraznil brněnský kouč.

 

 

Barbora Mertová
 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT