7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

A-tým absolvoval další přípravný turnaj v Polsku

Bielsko Biala

Nejvyšší extraligová soutěž žen už na sebe dlouho čekat nenechá, a tak je příprava A-týmu v plném proudu. Družstvo Marka Rojka proto vycestovalo k dalšímu turnaji, tentokrát do polského Bielsko Biala. Kromě domácího celku si královopolské volejbalistky zahrály ještě s dvěma německými týmy - nejprve s SC Potsdam a poté VC Olympia Berlin. Z Polska si KP Brno odváží dvě výhry a jednu prohru.

„Potvrdilo se, že příprava se silnými soupeři ze zahraničí má význam pro naše zlepšování a vývoj hry celého družstva. Za poslední dva víkendy jsme odehráli šest mezinárodních utkání a každý z nich měl svůj význam," zdůraznil Marek Rojko.

Na úvod turnaje v Bielsku Biala nastoupil proti Královu Poli tým SC Potdsam, se kterým se Brno střetlo už minulý týden na domácí palubovce. „Je to družstvo s ambicemi hrát mezi nejlepšími týmy Bundesligy a my jsme nad ním opět vyhráli. Navíc jsme zápas otočili z nepříznivého stavu 0:2 na sety, což je vždycky cenné," pochvaloval si brněnský kouč.

V sobotu pak na KP Brno čekal VOC Berlin, pravidelně hrající nejvyšší Bundesligu. „Takhle by měl vypadat projektový mládežnický tým - technicky, fyzicky i výškově," poznamenal Rojko, který na utkání s Berlínem z části pozměnil sestavu. „V zápase jsme si pomohly servisem, jen je škoda naší nedisciplinovanosti v druhém setu, který nám zybtečně unikl," popsala brněnská kapitánka Ivana Zburová. Se svými spoluhráčkami pak bojovala ve třetí a čtvrté sadě o každý bod, a tak nakonec Královo Pole urvalo nad Berlínem výhru 3:1.

V posledním duelu se KP Brno střetlo s domácím Bielskem Biala. „V prvním setu jsme odehráli zatím náš nejlepší volejbal. Takticky, důrazně," zhodnotil Marek Rojko. Domácí tým s medailovými ambicemi v silné polské lize pak ale zápas otočil. „Mrzí mě, že jsme ve třetím i čtvrtém setu dali našimi individuálními chybami možnost domácím hráčkám, aby nakonec zvítězily 3:1. V obou těchto sadách jsme až do stavu 22 bodů hráli o vítězství. Soupeř byl ale nakonec důraznější na podání a v útoku," dodal Rojko. „S Polkami jsme odehrály náš nejlepší zápas na turnaji. Bohužel jsme nezvládly koncovku čtvrtého setu, který jsme měly dobře rozehraný," poznamenala k tomu ještě Ivana Zburová.

A-tým nedělním utkáním zakončil herní přípravu před vstupem do extraligy, a v nejbližších 12 dnech už proto žádný zápas hrát nebude. „Některé hráčky se zlepšily, 2-3 stále nehrají to, co od nich čekáme. S kolegy z realizačního týmu si projdeme to lepší i hoší a všechny poznatky přeneseme do dalších tréninků," avizoval Marek Rojko. „Jsem přesvědčený, že více zápasů přípravy (dvakrát Maribor, dvakrát Potsdam, Finky a Bilesko Biala) bylo na úrovni špičky naší extraligy nebo ještě lepších," zhodnotil úroveň přípravných utkání. Zároveň ocenil i to, že do zápasů zasáhly také juniorky, kterým to může v sezóně jenom pomoci.

Před startem extraligy bude A-tým pilovat všechna témata, která mu v turnajích působila problémy. Prioritou bude stabilní tréninkový režim se zaměřením na týmového ducha a spolupráci. V úterý se k týmu připojí Nikola Vaňková, na kterou se už všichni moc těší, a také masér Zdeněk Zítka.

Extraligu Královo Pole odstartuje za necelé dva týdny utkáním s Libercem. „Pokud budeme v sezóně plnit taktické pokyny trenérů a hrát zodpovědně, tak si myslím, že máme co ukázat," věří brněnská kapitánka Ivana Zburová.

 
Barbora Mertová
 
 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT