7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královo Pole má nakročeno do Final Four Českého poháru

CP Sternberk

Volejbalistky Králova Pole mají Final Four Českého poháru na dosah. Ve svém prvním čtvrtfinálovém utkání na půdě Šternberka nepřipustil tým Marka Rojka zaváhání a zvítězil 3:0 na sety. V odvetě doma mu tak stačí vyhrát dva sety. „V první řadě jsem rád, že jsme potvrdili výkonnostní rozdíl a zápas jsme takhle zvládli. V Českém poháru letos organizujeme Final Four a pro náš klub je zároveň důležité se do něj i kvalifikovat. Chybí nám jeden bod a já považuji za naši povinnost ho uhrát," zdůraznil po zápase ve Šternberku Marek Rojko.

Královo Pole mělo do utkání suverénní vstup, když rychle vedlo vysoko 16:3. Domácí sice zkorigovaly, ale brněnskou výhru v prvním setu to neohorozilo (25:17). Agersivní a precizní výkon Brna pokračoval i ve druhé sadě, kterou královopolské hráčky ovládly při miminumu vlastních chyb poměrem 25:10. Šternberk se na odpověď nezmohl ani ve třetím setu, ve kterém sice uhrál 20 bodů, na vítězství to ale bylo málo.

Odvetný zápas čtvrtfinále se bude hrát v brněnské hale na Vodově 7. prosince v 18:00 hodin.

„K dnešnímu utkání jsme přistoupily zodopovědně a šly jsme od začátku za výhrou 3:0. Hodně jsme si pomohly servisem a v pohodě dovedly zápas až do vítězného konce. Jsem moc ráda, že se nám to povedlo, protože jsme udělaly důležitý krok směrem k Final Four, které se bude hrát u nás doma," usmívala se po zápase kapitánka Ivana Zburová.

„Pouze v úvodu třetího setu dnes Šternberk riskoval na podání a nám trvalo pár minut než jsme je zlomili, jinak jsme měli celé utkání pod kontrolou," zhodnotil zápas Marek Rojko. „Teď se ale musíme soustředit na důležitá ligová utkání, která máme před sebou. Těžký zápas nás čeká hned tuto sobotu v Ostravě," dodal.

 

VK KP BRNO – TJ Sokol Šternberk 3:0 (25:17, 25:10, 25:20)

 
Barbora Mertová
Foto: Míša Doležalová
 
 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT