7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Kvalifikace na ME kadetek i s naší výraznou účastí

ME kval U17

Český reprezentační výběr kadetek čeká hned v úvodu letošního roku ostrá prověrka. Již v pátek totiž v Olomouci naskočí do kvalifikačního turnaje na Mistrovství Evropy U-17. O postup na evropský šampionát se národní tým popere pod taktovkou našeho trenéra Aleše Nováka: „Pevně věřím, že do Olomouce nás přijede podpořit co nejvíc fanoušků. Doufám, že v kvalifikaci zúročíme naši celoroční práci a postup na mistrovství Evropy vybojujeme,“ zdůraznil před startem Novák. V jeho nominaci jsou i naše odchovankyně Květa Grabovská, Ela Koulisiani a také Eliška Pokorná, která navíc povede český tým jako kapitánka. Více o ní prozradí následující bleskový rozhovor... 

 

 

Proč zrovna volejbal?

V dětství jsem ještě závodně plavala, ale volejbal u mě nakonec zvítězil, protože mě víc bavil.

Jakou roli v tom hraje Tvůj tatínek?

Přivedl mě k volejbalu. Můj táta je bývalý extraligový hráč a v současné době trénuje volejbal – kluky na sportovní základní škole. Často spolu probíráme především techniku a je mi také psychickou oporou, když se mi zrovna nedaří.

Mateřský klub?

VK Královo Pole, do přípravky jsem tam nastoupila v roce 2010.

Odjakživa útočnice?

V mladších kategoriích jsem vystřídala téměř všechny posty, ale od starších žákyň hraju převážně na postu útočnice.

Reprezentační zkušenosti?

Na první reprezentační sraz jsem byla pozvaná v květnu roku 2016. Zatím jsem absolvovala turnaj MEVZA 2016 (1. místo), kde jsem byla vyhlášena nejužitečnější hráčkou turnaje, čehož si velice cením. Dále jsem se zúčastnila turnaje Olympijských nadějí 2017 (2. místo), Mistrovství Evropy 2017 (9.místo) a teď naposledy turnaje MEVZA 2017 (2. místo).

Největší klubové úspěchy?

Mezi mé největší úspěchy s klubem patří 1. místo v Českém poháru starších žákyň, 1. místo na MČR starších žákyň a 2. místo v extralize kadetek. Všech těchto turnajů jsem se ale zúčastnila jako jedna z nejmladších střídajících hráček, a proto je pro mě také velice důležité i 2. místo na MČR starších žákyň, kde jsem minulý rok odehrála celý turnaj jako jedna z hráček základní sestavy.

Studium?

Navštěvuji první ročník Sportovního gymnázia Ludvíka Daňka v Brně.

Pocity před kvalifikací na ME?

Na kvalifikaci se těším, ale jsem si vědoma toho, že postup na mistrovství Evropy nebude vůbec jednoduchý. S celým týmem jsme připraveni udělat pro vítězství vše a myslíme si, že nám k postupu pomůže i domácí prostředí a bouřlivá podpora fanoušků.

Zodpovědnost jako kapitánka?

Velmi si vážím toho, že mně ostatní hráčky národního týmu podporují, a že mně zvolily kapitánkou týmu, proto zodpovědnost rozhodně pociťuji. Volejbal je ale kolektivní sport, kde si vzájemně můžeme pomoci.

Oblíbený rituál?

Ne, žádný rituál přímo nemám. V těžkých chvílích spoléhám na podporu celého družstva, jak hráčů, tak i trenérů a celého realizačního týmu. No a když už je opravdu zle, tak se modlím: ,,Panebože, ať to letí na někoho jinýho…“

Novoroční přání?

V první řadě bych popřála všem hodně štěstí, a hlavně zdraví v roce 2018, které bych si přála taky. Ráda bych také měla dobré výsledky ve škole. Co se týče reprezentace, moc bych chtěla postoupit na mistrovství Evropy a uhrát zde co nejlepší výsledek. A také aby vydržel náš dobrý kolektiv.

011 DR179182

 

Rozpis zápasů, Sportovní hala UP Olomouc, vstup zdarma:

5.1.2018

15:00 Španělsko-Slovinsko
18:00 Česká republika-Island

6.1.2018

15:00 Slovinsko-Island
18:00 Španělsko-Česká republika

7.1.2018

15:00 Island-Španělsko
18:00 Slovinsko-Česká republika

 

Barbora Mertová

Foto: Ondra Driml

 

 

 

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT