7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

KP Brno míří do Finska k odvetě v evropském poháru CEV Cup

Maskot

Královopolské volejbalistky čeká ve středu 10. ledna odvetný zápas v CEV Cupu s finským mistrem LP Salo. Úvodní duel na domácí palubovce Brno prohrálo 0:3. „Je důležité nastoupit do odvety s důvěrou a sebevědomím, že můžeme odehrát dobrý zápas a v prvních dvou setech se pokusit hrát o vítězství. Systém CEV Cupu dovoluje i obraty,“ uvedl před odletem do Finska brněnský kouč Marek Rojko.          

 

 

„Na druhé straně jsme realisté a víme, že hrajeme s velmi kvalitním soupeřem, což bylo jasné už doma. Podstatné je dobře do utkání vstoupit ve všech herních činnostech,“ dodal. Jeho tým trénoval i mezi svátky, kdy pracoval zejména na kondici. „Po novém roce pokračujeme s poctivou přípravou tak, abychom se dostali do potřebného herního rytmu,“ popsal Marek Rojko. Některé jeho svěřenkyně trápily před Vánoci zdravotní problémy, ale momentálně už je vše v pořádku, a tak by ve Finsku měly být k dispozici všechny hráčky.

Královopolský tým cestuje na sever Evropy v pondělí a vrací se zpátky ve čtvrtek. „Utkání ve Finsku bude výborné i vzhledem k duelu s Ostravou, který nás pak čeká v sobotu. Neexistuje lepší příprava, než je zápas mezinárodní úrovně. Očekávám, že naše družstvo se bude s LP Salo prát o každičký bod,“ zdůraznil Marek Rojko.

To potvrzuje i kapitánka Králova Pole Ivana Zburová: „Doufám, že odehrajeme kvalitní utkání, protože i když jsme doma prohrály 0:3, šance na postup stále žije,“ uvedla. „Víme, jaký výsledek potřebujeme uhrát a trenéři nám připraví potřebnou taktiku, ale čeká nás velmi těžký zápas,“ dodala Zburová.

 

Barbora Mertová

Foto: Ondra Driml

 

 

 

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT