7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Extraligové utkání s Olomoucí i rozlučka, v Brně končí Flavia Assis

DR182482

V úvodu extraligového utkání Králova Pole s Olomoucí se domácí rozloučili se svou smečařkou Flavií Assis, která kvůli zranění předčasně ukončila sezónu a vrací se zpátky do Brazílie. Vyrovnaný zápas mezi oběma týmy pak rozhodovaly koncovky setů, které pokaždé zvládala lépe hostující Olomouc a porazila Brno 0:3. „Oproti prvnímu zápasu, který jsme v této sezóně s Olomoucí odehráli, nastal velký pokrok. Naše forma je od Sala daleko vyšší. Jsem přesvědčený o tom, že když si tento zápas v klidu rozebereme, tak nás to může dobře připravit na semifinále Českého poháru, ve kterém se utkáme právě s tímto týmem," zdůraznil po utkání Marek Rojko.

 

„V klíčových pasážích byla Olomouc lepší, ale pokud se z dnešního zápasu poučíme, může to znamenat v Českém poháru úplně jiný průběh. Hráčky to samy cítí, že se dnes hodně věcí podařilo a s tím ostatním si poradíme v přípravě. Teď se ale musíme upnout hlavně k sobotnímu zápasu,“ dodal brněnský trenér.

„Za náš dnešní výkon jsme si zasloužily uhrát alespoň nějaký bodík nebo set. Škoda, protože jsme bojovaly, ale udělaly jsme více chyb, a to bohužel rozhodlo,“ litovala výsledku kapitánka Ivana Zburová.

Olomouc vlétla do zápasu bleskovým vedením 0:5, domácí ale rychle srovnaly na 6:6 a se svými soupeřkami držely vyrovnané skóre až do koncovky setu. V ní zatáhly za lepší konec hráčky Olomouce, když uzmuly rozhodující náskok (20:22) a ten už nepustily (21:25).

Hostující to nakoplo, a tak se v následující sadě ujaly několikabodového vedení, které se jim podařilo držet (12:15). Na obou stranách pak pokračovala pohledná bojovná hra, ve které Královo Pole drželo s Olomoucí krok a postupně se dotáhlo až na rozdíl jednoho bodu (19:20). Koncovka ale patřila znovu hostujícím, které druhou sadu vyhrály poměrem 21:25.

Třetí dějství bylo v úvodu vyrovnané (8:7), po prvním technickém time outu však domácí odskočily na 10:7, ale Olomouc okamžitě zareagovala (10:12). Oba týmy se pak tahaly o každý bod a skóre bylo rychle znovu srovnané (16:16). Za stavu 18:18 se na servis postavila Šárka Kubínová a se svým týmem se jí podařilo dostat až k šesti mečbolům (18:24). Proměnit se Olomouci povedlo sice až čtvrtý z nich, nic už to ale nezměnilo na tom, že si po výhře 21:25 si připisuje do extraligové tabulky tři body.

Utkání mělo smutnou příchuť pro brazilskou smečařku Flavii Assis, která kvůli zranění bohužel předčasně se sezónou končí. „Je mi to moc líto, ale nedá se nic dělat. V srdci zůstanu s tímto týmem i dál a věřím, že se mu podaří splnit všechno, co si v této sezóně vytyčil," rozloučila se s týmem Assis.

 

VK KP BRNO – VK UP Olomouc 0:3 (21:25, 21:25, 21:25)

 

Barbora Mertová

Foto: Ondra Driml

 

 

 

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT