7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Vítězství bez ztráty setu znamená tři extraligové body

DR182609

Základní část extraligy pomalu finišuje - Královo Pole k jednomu ze svých posledních tří utkání této fáze zamířilo v sobotu do Frýdku-Místku. Ze zdravotních důvodů se A-tým musel obejít bez svého hlavního trenéra Marka Rojka, jeho svěřenkyně ho ale na dálku rozhodně potěšily - ve Frýdku totiž zvítězily bez ztráty jediného setu. Jejich výkon tak místo Rojka pochválil asistent Tomáš Samsely. „Jsem rád, že jsme v této nelehké situaci zvládli zápas za tři body," usmíval se po utkání.

 

„Musím naše holky pochválit, protože se dobře připravily a zůstaly koncentrované, i když nás soupeř přitlačil na podání," dodal Samsely. V dresu Králova Pole se blýskla hlavně Klára Vyklická - bodovala nejvíckrát ze všech (13) s úspěšností 64 % a k tomu přidala 5 bloků. Na blocích přitom Královo Pole jasně dominovalo, za zápas jich připsalo celkem 14. S výsledkem tak byla spokojená i kapitánka Ivana Zburová: „Dnes jsme do Frýdku jely pro tři body a na ty jsme dosáhly. Jsme moc rády za vítězství," uvedla.

První set byl jasně v režii hostujícího Brna. Královo Pole si drželo od začátku čtyřbodový náskok, který sice vinou frýdecké agresivity na servisu párkrát prohospodařilo, ale šest brněnských bloků rozhodlo o vítězství ve prospěch Králova Pole 25:18 (z pohledu Brna).

Druhá sada byla o poznání vyrovnanější - tlak na podání ze strany domácích neustával a brněnské hráčky často útočily z nestandardních situací Přetahovaná pokračovala až do koncovky, kterou lépe zvládlo Brno a vyhrálo set 25:22.

Na hráčkách Králova Pole bylo ve třetím setu jasně znát, že chtějí rychle dovést zápas až k vítězství. Brno si tak vytvořilo čtyřbodové vedení, které udrželo i přes veliký boj domácích až do konce (25:20).

VK KP BRNO – Frýdek-Místek 3:0 (25:18, 25:22, 25:20)

 

Barbora Mertová

Foto: Ondra Driml

 

 

 

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT