7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Brno zůstalo před branami finále, v Českém poháru končí

Olomouc Brno

Ve druhém semifinále Final Four Českého poháru změřilo v sobotu v podvečer své síly na domácí palubovce KP BrnoOlomoucí. Ta přijela do jihomoravské metropole s jediným cílem: obhájit loňský titul v této soutěži a ponechat si pohár i nadále u sebe. První krok k obhajobě Olomouc zvládla - Královu Poli nepřenechala v utkání ani jeden set a jednoznačně postoupila do nedělního finále Českého poháru. V něm se střetla stejně jako v loňském roce s Prostějovem, ale nevyšší trofej tentokrát nezískala. Prostějov finále ovládl poměrem 3:1 a v Brně se zasloužene radoval z pohárového zisku.

 

„V přípravě na semifinálový zápas jsme udělali maximum, ale oproti zdejšímu poslednímu ligovému utkání jsme hráli strašně opatrně na servisu. Velmi slušná byla naše přihrávka, ale my jsme neudělali body z útoku a nedokázali jsme podat. Bohužel jsme byli příliš často ve ztrátě pěti, šesti bodů a družstvo si pak už tolik nevěří. Otáčet zápas s Olomoucí je v takové chvíli moc těžké,“ uvedl po semifinále Marek Rojko.

„Výsledek nás moc mrzí, o dnešním utkání jsme rozhodně měly jinou představu,“ litovala kapitánka Ivana Zburová.

Olomouc vlétla do zápasu bleskovým vedením 5:8 a svůj náskok postupně jenom navyšovala. V koncovce už tak Brno prohrávalo o 8 bodů (13:21) a Olomouc si bez problémů dokráčela až k vítězství 14:25.

I ve druhém setu si olomoucké volejbalistky vytvořily na začátku náskok 4:8, který Brno sice dotáhlo na 9:10, ale to byla z jeho strany konečná. Olomouc pak odskočila znovu o čtyři body (10:14) a Brnu už nedala šanci na zvrat (19:25).

Trápení Králova Pole pokračovalo i v sadě číslo tři (4:11), ve které svěřenkyně Marka Rojka Olomouci vzdorovaly po celou dobu marně (15:25). O druhém finalistovi tak bylo v hale na Vodově rozhodnuto už za 74 minut.

 

1. semifinále:

TJ Ostrava – VK Prostějov 0:3 (22:25, 21:25, 13:25)

2. semifinále

KP Brno - VK UP Olomouc 0:3 (14:25, 19:25, 15:25)

Finále:

VK UP Olomouc – VK Prostějov 1:3 (12:25, 18:25, 25:20, 18:25)

 

Barbora Mertová

Foto: Ondra Driml

 

 

 

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT