7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ostrava dnes bohužel byla nad brněnské síly

DR181612

K dalšímu nadstavbovému kolu zamířilo Královo Pole do Ostravy. Vyrovnat se muselo z absencí obou svých nahrávaček - kapitánky Ivany Zburové i Šárky Šloufové, které onemocněly, a v utkání je proto nahradila Květa Grabovská. I přes tuhle herní změnu tým Marka Rojka odcestoval na ostravskou palubovku s cílem připsat si na svoje konto další extraligové body, zůstalo ale pouze u přání: Královo Pole duel s Ostravou prohrálo poměrem 1:3 na sety.

„Nezůstává mi nic jiného, než pogratulovat Ostravě k vítězství. My jsme sem přijeli vyhrát, takže jsme svůj cíl nesplnili,“ litoval po zápase Marek Rojko. „Ostrava dnes zvládla důležitou koncovku druhého setu a co mě mrzí, chybami na naší straně. Jsem zklamaný z výkonu více hráček, máme před sebou hodně práce a přípravy před play off. Každý se teď musí zabývat svou prací a svou vlastní zodpovědností. Na nejbližsí tři utkání si teď musím najít zadání a dá prostor i dalším hráčkám. Kapitánce Zburové i Šárce Šloufové přeji, ať se dají zdravotně do pořádku, protože zdraví je prvořadé," dodal brněnský kouč.

V roli kapitánky nahradila Ivanu Zburovou blokařka Kristýna Boulová: „Dnes jsme se díky nemoci obou našich nahrávaček dostaly do nepříjemné situace a zaskočit za ně musela mladá Květa Grabovská. Ta svou roli zvládla výborně - my jsme ji bohužel svým výkonem nedokázaly podržet,“ uvedla po utkání Boulová.

Úvod zápasu byl dlouho vyrovnany (15:16 z pohledu Brna), pak ale Ostrava připsala několik bodů v řadě a vedení 16:21 už nepustila (21:25). Ve druhém setu mělo navrch hned od začátku Brno (8:5) a svůj náskok navýšilo až na rozdíl 6 bodů (16:10). Ostravské hráčky ale skóre postupně dotahovaly (21:19) a koncovka nakonec patřila jim (24:26).

Jako na houpačcce se vyvíjela sada číslo tři. Vedení se přelévalo na obě strany (8:6, 13:16), za stavu 23:23 však připsaly dva body hostující Královopolanky a snížily na 1:2 na sety. Následující dějství už ale bylo od začátku v režii domácích - náskok 3:8 z úvodu tohoto setu si pohlídaly a Brnu už se žádný zvrat nepodařil (18:25).

 

KP Brno-Ostrava 1:3 (21:25, 24:26, 25:23, 18:25)

 

Barbora Mertová

Foto: Ondra Driml

 

 

 

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT