7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Důležité body pro nás! Frýdek-Místek odjíždí domů s prázdnou

DR185984

Extraliga míří bleskovou rychlostí vstříc play off, a tak Královo Pole naskočilo tento týden v pořadí už ke svému třetímu zápasu. Na domácí palubovce brněnské hráčky přivítaly v sobotu Frýdek-Místek a poradily si s ním rychle - své soupeřky porazily za 71 minut bez ztráty setu a připsaly si do tabulky důležité tři body.

„Družstvo jsme teď připravovali na trojici zápasů. První byl dnes, který jsme chtěli za tři body vyhrát, a já jsem rád, že většina základní sestavy, která byla točená přes týden v  dalších zápasech, to tak zvládla. Potřebovali jsme po skoro dvou týdnech dát znovu prostor Zburové, aby se dostala do rytmu zápasem ještě před pondělkem, což se splnilo. Znovu jsme zkoušeli přihrávku ve dvojici ve třetím setu a ta se celkem formuje. Důležité je, že se nikdo nezranil a všechny hráčky jsou zdravé a můžeme pokračovat druhým zápasem té trojice – v  pondělí doma s  Ostravou,“ řekl po utkání s Frýdkem-Místkem Marek Rojko.

„Dnes jsme měly od prvního míče zápas pod kontrolou a šly jsme za vítězstvím 3:0. Jsem ráda, že to tak i skončilo. Připravujeme se už na pondělí na Ostravu, kde chceme také zvítězit,“ zdůraznila kapitánka Ivana Zburová.

Do prvního setu vlétly hostující hráčky kvalitním servisem, který Královopolankám působil potíže na přihrávce. Stejnou mincí ale oplácela Klára Vyklická, která čtyřmi podáními v řadě srovnala na 7:7. Podobnou sadou podání zásobila Frýdecko-Místecké Ivana Zburová a tím zajistila mírné vedení brněnských hráček 12:10. Několika chybami hostů, také pak pečlivou obranou Markéty Chlumské a odvážného útočení všech kůlových hráček Brňanky svůj náskok ještě navýšily a bez potíží získaly první set 25:16.  


I následující set pokračoval ve znamení riskovaného podání a nízkého počtu přesných přihrávek. Brňanky od začátku sadu kontrolovaly (8:4, 16:12). Frýdečanky se nevyvarovaly velkého množství chyb. Od druhé poloviny sady nedaly domácí hráčky svým tvrdým podáním, přesnou obranou a bezchybným zakončováním hostujícímu celku šanci a s osmibodovým rozdílem dokráčely pro vítězství i v setu druhém poměrem 25:17.  

Frýdecko-Místecká děvčata ale v žádném případě neskládala zbraně. S Izabelou Blasiak, druhou nahrávačkou na hřišti, vlétla do třetího setu s vervou (8:6) a blýskla se několika působivými akcemi. Ale od prvního technického time outu se na podání dostala opět kapitánka Brňanek Ivana Zburová a domácí A-tým ukořistil 5 bodů v řadě. Druhý technický time out byl pískán za stavu 16:14 pro domácí zásluhou nevynucených chyb soupeřek. Do stavu 18:16 pro domácí bylo skóre ještě takřka vyrovnané, v koncovce setu (od stavu 20:16) neponechaly Jihomoravanky nic náhodě a v poklidu celý zápas dohrály v poměru 3:0, třetí sadou 25:21.

 

KP BRNO – Frýdek-Místek 3:0 (25:16, 25:17, 25:21)

 

 

Šárka Melichárková, Barbora Mertová

Foto: Ondra Driml

 

 

 

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT